Trat, Thailand

Trat

Trat är huvudstad i provinsen Trat som är en gateway för de som reser till öarna kring Ko Chang och Koh Kood eller över gränsen till Kambodja. Det finns både ett antal marknader, fina gränder, modern shopping och gamla gränder kring en flod genom staden.

Trat är huvudstad i provinsen Trat som är en gateway för de som reser till öarna kring Ko Chang och Koh Kood eller över gränsen till Kambodja. Det finns både ett antal marknader, fina gränder, modern shopping och gamla gränder kring en flod genom staden.

Bästa tid att besöka Trat

Trat har behagliga varma temperaturer året om. Medelsnittstemperaturen är 27,3 grader. Som lägst är temperaturen i januari då den håller runt 21 grader. April är den varmaste månaden med upp mot 38 grader som varmast.

Från maj till oktober blåser sydvästliga monsun vindar upp. Det kan då vara ganska blåsigt på västkusten vilket gör att man inte ska ge sig ut på öarna runt om med mindre båtar. Kolla med arrangörer eller lokalbefolkning om du känner dig osäker.
Mellan november till maj är det vädermässigt en väldigt säker period att besöka Trat med omgivning.

Ta sig till Trat

Flyg

Bangkok Air öppnade sin tredje privata flygplats i Trat 2003. Trats flygplats trafikeras med ett till två plan per dag.

Flygplatsen ligger cirka 25 kilometer från Trat stadskärna.

Trat Airport

Trat flygplats är den tredje flygplatsen som Bangkok Airways har byggt i Thailand. Den lilla charmiga flygplatsen öppnade 2003 har utomhusterminaler med tak över. Skulle det börja regna fäller vakten ner plastskynken från taket.

Airport Code: TDX
» Trat Airport website

Bil

Mellan Bangkok och Trat är det 318 kilometer. Önskar du ta landvägen får du räkna med cirka 4 timmars bilväg från Bangkok.
Ta Highway no 34 (Bang Na-Trat) eller motorvägen till Chonburi för att sedan fortsätta på highway no 344 (Baan Bung-Klaeng). I Klaeng, sväng av på highway no 3 och fortsätt denna fram till Trat.

Buss

Sträckan trafikeras också av bussar. Ifrån Bangkok går regelbundet bussar från Eastern Bus Terminal (Ekamai) fram till midnatt. Beroende på vilken typ av buss du tar får du räkna med 5-8 timmars restid.

Ta sig runt i Trat

Det är trevligt att strosa runt i Trat till fots för att se sig om. Ska du längre streckor rekommenderas taxi.

Öppettider

Bankkontor har öppet måndag – fredag mellan 8.30-15.30. Bankomater finns och är tillgängliga dygnet runt.

Reseskildringar Trat

Island hopping in Gulf of Thailand 2007

Stränder vid Siambukten i Thailand

Resa via Trat till de tre vackra öarna Koh Mak, Koh Kham och Koh Kood  innan besök i Bangkok med flytande marknad, Royal Palace och den liggande Buddhan

Fler städer i Thailand

Koh Mak, Thailand

Koh Mak

Strax utanför kusten på gränsen till Kambodja hittar man några vackra Thailändska öar dit inte massturismen hittat ännu. Koh Mak erbjuder vackra stränder och lugna dagar under palmerna.

Läs mer »
Koh Kood by night, Thailand

Koh Kood

Koh Kood är ibland refererad till som Ko Kut och heter เกาะกูด på Thai. Ön ligger i Siam­bukten, nära gränsen till Kambodja. Koh Kood är Thailands fjärde största ö till ytan. Här kan man njuta av att vara nästintill ensam på vackra sandstränder.

Läs mer »
Koh Kham, Thailand

Koh Kham

Koh Kham refereras ibland till som Ko Kham eller เกาะขาม på Thai. Det är en liten charmig ö ett stenkast från Kho Mak varifrån man kan ordna en liten motorbåt för att ta sig över. Stranden här var utsedd till världens tredje vackraste strand i tidningen Vagabond 2007.

Läs mer »
Grand palace in Bangkok, Thailand

Bangkok

Thailands huvudstad bjuder på upplevelser med tempel och palats. Barer och restauranger bjuder på god mat och dryck. Och shopping erbjuds överallt, inklusive på vattenmarknaden där man handlar i en liten båt.

Läs mer »

Liknande Resmål