Inspiration to exploration

Grand palace in Bangkok, Thailand

Bangkok

Thailands huvudstad bjuder på upplevelser med tempel och palats. Barer och restauranger bjuder på god mat och dryck. Och shopping erbjuds överallt, inklusive på vattenmarknaden där man handlar i en liten båt.

Thailands huvudstad bjuder på upplevelser med tempel och palats. Barer och restauranger bjuder på god mat och dryck. Och shopping erbjuds överallt, inklusive på vattenmarknaden där man handlar i en liten båt.

Ta sig till Bangkok

Flyg

Flera flygbolag flyger till Bangkok och det erbjuds ofta kampanjpriser. Observera att det är värt att kolla upp de kampanjresor som utgår ifrån Stockholm även om du bor på andra ställen i Sverige. Är erbjudandet från ett bolag i till exempel Star Alliance ingår ibland en inrikesresa i priset om den typen av biljetter finns tillgängliga.

Bangkok har en helt ny internationell flygplats som efter en hel del förseningar öppnade hösten 2006, Suvarnabhumi Airport. Det har dock varit en del problem med landningsbanor och den gamla flygplatsen, Don Mueang International Airport, används därför fortfarande av en del bolag. De flesta internationella flyg går dock till den nya flygplatsen som ligger 30 kilometer öster om Bangkok.

Suvarnabhumi Airport

Airport code: BKK
Adress: Bang Phli, Samutprakarn, 10540 Bangkok, Thailand
Telefon: (-66) 02132 1888, öppet vardagar mellan 8 och 17.
» www.bangkokairportonline.com

Till och från flygplatsen

Taxi

Taxi finns på första våningen vid ingångarna 3, 4, 7 och 8. Se till att ta en officiell taxibil med taxameter. Priset för taxiresan är taxameter priser plus 50 Baht för airport surcharge samt eventuella motorvägsavgifter.

Buss

Publika bussar finns vid Transport centrat.

Ta sig runt i Bangkok

Tuk-tuk

Tuk-tuk kan vara ett bra och snabbt sätt att ta sig runt när trafiken för övrigt är tät. Men se till att pruta på priserna då de ofta tar chansen att ta betydligt mer betalt av turister än lokalbefolkning.

Taxi

Taxi är också ett mycket bra och billigt sätt att ta sig runt. Var noga med att ta licensierade taxibilar som har taxameter.

Tåg

Skytrain är ett smidigt sätt att ta sig runt. För mer information om BTS Skytrain, kolla in den officiella webbsidan.

» www.bts.co.th

Säkerhet

Bangkok är en av de säkraste storstäderna i världen. Var dock alltid extra försiktig vid platser så som flygplatser, tågstationer och bussterminaler. Ta alltid licensierade taxibilar med svarta och gula plåtar.

Reseskildringar Bangkok

Island hopping in Gulf of Thailand 2007

Stränder vid Siambukten i Thailand

Resa via Trat till de tre vackra öarna Koh Mak, Koh Kham och Koh Kood  innan besök i Bangkok med flytande marknad, Royal Palace och den liggande Buddhan

Fler städer i Thailand

Trat, Thailand

Trat

Trat är huvudstad i provinsen Trat som är en gateway för de som reser till öarna kring Ko Chang och Koh Kood eller över gränsen till Kambodja. Det finns både ett antal marknader, fina gränder, modern shopping och gamla gränder kring en flod genom staden.

Läs mer »
Koh Mak, Thailand

Koh Mak

Strax utanför kusten på gränsen till Kambodja hittar man några vackra Thailändska öar dit inte massturismen hittat ännu. Koh Mak erbjuder vackra stränder och lugna dagar under palmerna.

Läs mer »
Koh Kood by night, Thailand

Koh Kood

Koh Kood är ibland refererad till som Ko Kut och heter เกาะกูด på Thai. Ön ligger i Siam­bukten, nära gränsen till Kambodja. Koh Kood är Thailands fjärde största ö till ytan. Här kan man njuta av att vara nästintill ensam på vackra sandstränder.

Läs mer »
Koh Kham, Thailand

Koh Kham

Koh Kham refereras ibland till som Ko Kham eller เกาะขาม på Thai. Det är en liten charmig ö ett stenkast från Kho Mak varifrån man kan ordna en liten motorbåt för att ta sig över. Stranden här var utsedd till världens tredje vackraste strand i tidningen Vagabond 2007.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Read More »