Bangkok

Thailands huvudstad bjuder på upplevelser med tempel och palats. Barer och restauranger bjuder på god mat och dryck. Och shopping erbjuds överallt, inklusive på vattenmarknaden där man handlar i en liten båt.

Ta sig runt i Bangkok

Tuk-tuk

Tuk-tuk kan vara ett bra och snabbt sätt att ta sig runt när trafiken för övrigt är tät. Men se till att pruta på priserna då de ofta tar chansen att ta betydligt mer betalt av turister än lokalbefolkning.

Taxi

Taxi är också ett mycket bra och billigt sätt att ta sig runt. Var noga med att ta licensierade taxibilar som har taxameter.

Tåg

Skytrain är ett smidigt sätt att ta sig runt. För mer information om BTS Skytrain, kolla in den officiella webbsidan.

» www.bts.co.th

Säkerhet

Bangkok är en av de säkraste storstäderna i världen. Var dock alltid extra försiktig vid platser så som flygplatser, tågstationer och bussterminaler. Ta alltid licensierade taxibilar med svarta och gula plåtar.

En kommentar gällande “Bangkok

  1. Barbara Särlöv

    Vill gärna tipsa om två underbara SPA i Bangkok! Den ena är DIVANA och den andra är LAVANA.Atmosfären och servicen är underbar! Främst DIVANA på sukkumvit soi 27(DIVANASPA.COM) deras ”touch of divana” behandling på 120min rekommenderas varmt! Vill också tipsa om en trevlig kvällsmarknad som heter SUA LUUM.Trendigt och fylld av atmosfär.Mycket ny design och läckra ting till hemmet! Sen finns det en härlig marknad i Chatuchak(weekendmarket).Här hittar man allt o lite till….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *