Inspiration to exploration

Calle Mar, huvudgata i centrum av Manilva

Manilva

En liten pittoresk by söder om Estepona, Spanien, som grundades redan i mitten på 1600-talet. Då var byn Manilva en del av Casares, men 1976 blev Manilva en självständig by. Byn har en otroligt vacker omgivning; bakom byn reser sig de vackra Sierra Bermeja bergen, vindruvsodlingarna och medelhavet.

En liten pittoresk by söder om Estepona, Spanien, som grundades redan i mitten på 1600-talet. Då var byn Manilva en del av Casares, men 1976 blev Manilva en självständig by.

Byn har en otroligt vacker omgivning; bakom byn reser sig de vackra Sierra Bermeja bergen, vindruvsodlingarna och medelhavet.

Det är Moskatel druvor som utgör den största delen av odlingarna. Det är även dessa druvor som används till de kända lokala vinerna.

Bästa tid att besöka Manilva

Sommaren kan vara riktigt het, speciellt juli/augusti. Våren och hösten är mycket behagliga perioder att vara i området.
I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Vintern kan vara skön dagtid men kvällarna kan bli kalla och en del regn förekommer.

Att ta sig runt i Manilva

Manilva är en liten by och det är lätt och trevligt att promenera omkring genom byns gator.

Reseskildringar Manilva


Manilva utsikt, Spanien

Costa del Sol och Gibraltar

Resa till Costa del Sol med dagar i Manilva, Sabinillas och Estepona samt utflykter till Gibraltar klippan och till mysiga Tarifa vid Costa del LuzReseskildring - Påsk i Andalusien 2017

Påsk i Andalusien - Semana Santa

Resa till Andalusien vid Semana Santa, påskveckan, med processioner och firande vid dess slut parallellt med sköna dagar på stranden

Header - Spain Summer 2014

Sommar i södra Andalusien

Resa till södra Costa del Sol där dagarna spenderas i Manilva, Estepona, Sabinillas, Marbella och Monte Viñas samt en konsert med Ricky Martin


Estepona hamn, 2009

Vackra södra Andalusien i Spanien

Resa till Manilva i södra Spanien med dagar i Monte Viñas, Manilva,  Estepona som bjuder på två marknader och stranden i Sabinillas

En vacker vårdag i Manilva by

Flamenco Dance in Manilva Spain

Noche de Embrujo, fiesta en el pueblo de Manilva, España

Fler städer i Spanien

Marbella - en trevlig stad vid Costa Del sol

Marbella

Marbella är en berömd turistort sedan 70-talet men ändå lyckas behålla mycket av det genuina spanska. Ett besök i Marbella är inte komplett utan en promenad inne i gamla stan som delvis ringas in av ruiner från en gammal stadsmur från tiden då morerna styrde södra spanien. Mitt inne i gamla stan ligger fina apelsin torget som kantas av serveringar i gamla byggnader.

Läs mer »
Ronda, Spanien

Ronda

Ronda är en liten vacker bergsby 739 meter över havet och är faktiskt en av de mest besökta städerna i Andalusien. Ronda sägs också vara tjurfäktningens hemort.

Läs mer »
Sabinillas, Andalucia Spanien

Sabinillas

Sabinillas, eller San Luis de Sabinillas, som denna lilla stad officiellt heter är en gammal fiskeby i södra Andalusien 97 kilometer söder om Malaga. Stranden är ett givet besök i Sabinillas och under klara dagar kan man härifrån skåda Gibraltar klippan. Utmed strandpromenaden Paseo Marítimo ligger flera restauranger och caféer.

Läs mer »
Top - Puerto de la Duquesa

Puerto de la Duquesa

En trevlig liten nöjesbåtshamn strax söder om Sabinillas i Manilva kommun i södra Andalusien. Runt hamnområdet ligger många trevliga restauranger och pubbar, allt från det typiska Spanska till Indiska rätter återfinns i utbudet. De många pubarna är populära, speciellt bland engelsmännen som är många här på kvällarna. Övervåningarna i byggnaderna har lägenheter och det finns flera intilliggande byggnader med fler bostäder. Det finns även stränder nära, direkt norr och söder om hamnen.

Läs mer »

Liknande Resmål

Ronda, Spanien

Ronda

Ronda är en liten vacker bergsby 739 meter över havet och är faktiskt en av de mest besökta städerna i Andalusien. Ronda sägs också vara tjurfäktningens hemort.

Read More »

Santa Ana, Manilva España

Fiesta de la Vendimia, Manilva