Bologna, Italy

Bologna

Bologna är en gammal historisk stad som ligger drygt 20 mil sydöst om Milano är en av Italiens äldsta städer. Staden är mest känd för alla sina arkader, sina speciella torn och för sin mat. Deras Pasta Ragu har satt standard för resten av världen och kallas därför Pasta Bolognese.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Bologna är en gammal historisk stad som ligger drygt 20 mil sydöst om Milano är en av Italiens äldsta städer. Staden är mest känd för alla sina arkader, sina speciella torn och för sin mat. Deras Pasta Ragu har satt standard för resten av världen och kallas därför Pasta Bolognese.

Bologna är också en studentstad som sprudlar av liv. Världens äldsta universitet grundades här på 1100-talet. Cirka 60 000 studenter studerar i denna stad. Det finns gott om serveringar och pubar i centrum.

Bästa tid att besöka Bologna

Klimatet kan skifta en hel del beroende på vilken säsong det är. Vintern kan vara väldigt kall medan sommaren oftast är väldigt het. Vår och höst har behagligt väder men regn kan förekomma.

Ta sig till Bologna

Flyg

Bolognas flygplats ligger cirka 6 km från Bologna centrum.

Bologna G Marconi Airport

Airport Code: BLQ
Adress: Via Triumvirato 84, 40132 Bologna, Italy
Telefon: (051) 647 9615 or 647 9688
» www.bologna-airport.it

Turistinformation

På flygplatsen finns en turistinformation i ankomshallens Terminal A. Här kan besökare få information om hotell, restauranger, events med mera.

Bank

Bank finns på första vånignen på Terminal A.
Bankomater och växlingskontor finns i Terminal A och B.

Restauranger

Barer och restauranger finns i flygplatsens båda terminaler. Det finns också en restaurang utanför terminalerna på Via Triumvirato.

Till och från flygplatsen

Buss

Aerobus kör dagligen mellan Bologna Flygplats och Bologna stad. Avgångar sker var 15:e minut.
Hållplatser finns utanför flygplatsens båda ankomsthallar. Resan tar cirka 20 minuter och kostar 4,50 EUR. Biljetter kan köpas direkt på bussen.

Hållplatser: airport – Maggiore hospital – city centre – rail station – airport
» www.tper.it/

Aerobus kör också till/från Moena Airport och Modena centrum. Avgångar sker dagligen var 15:e minut. Restiden är cirka 60 minuter.

Taxi

Taxibilar står utanför flygplatsens båda ankomsthallar.

Reseskildringar Bologna

Fler städer i Italien

Vernazza Cinque Terre, Italy

Cinque Terre

Vid Liguriska kusten ligger fem små vackra byar som kallas Cinque Terre. Cinque Terre består av fem byar som ingår i UNESCOs lista över världsarvs platser. De fem byarna är Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

Läs mer »
Florens, Italien

Florens

En vacker historisk stad genom vilken floden Arno rinner. Över denna leder bland annat den äldsta och kanske mest kända bron Ponte Vecchio. Florens historiska centrum finns sedan 1982 på Unescos världsarvslista

Läs mer »
Sperlonga, Latina Italien

Sperlonga

Sperlonga är en trevlig pittoresk liten kuststad mellan Rom och Neapel längs kusten. Staden kantas av en lång fin strand. Mitt i staden ligger de gamla stadsdelarna på en klippa som höjer sig över resten av staden.

Läs mer »
Venice, Italy

Venedig

Få städer bjuder på lika unika vyer som Venedig; utsikten från Ponte dell’Accademia och Ponte di Rialto, de små gränderna i staden, den fantastiska St Markus platsen är bara ett urval.

Läs mer »
Parma kväll, Italien

Parma

En gammal stad med mycket historia och en vacker stadskärna. Välkänd är staden också för sin livsmedelsindustri, speciellt sin lufttorkade skinka så klart. Det är

Läs mer »
Bergamo, Italy

Bergamo

En kort sträcka från Milano hittar man trevliga Bergamo, en stad med mycket historia. Città alta erbjuder medeltida miljöer med trevliga restauranger, Città bassa erbjuder shopping och modernare italiensk kultur.

Läs mer »

Liknande Resmål