Sabinillas strand

Strandliv

Det är vindstilla och solen lyser skarpt. Vi tar oss till Sabinillas strand och njuter av sol och bad. Senare på kvällen blir det grillning i trädgården i Monte Viñas.

Ingen av oss är direkta morgonmänniskor och en av de saker vi njuter mest av här i Spanien är de lugna morgnarna. Vi vaknar utsövda, tar en lång frukost i trädgården och gör verkligen ingenting snabbt i onödan. Så även denna morgon. Att sitta kvar i trädgården och morgna oss efter att ha käkat en god frukost är enkel lyx.

Frukost i Monte Viñas

Och efter att ha plockat undan kanske man lägger sig en stund i soffan och läser, eller går upp på taket och njuter av de vackra vyerna. Ja, att bara ta det riktigt riktigt lugnt är bland det bästa man kan göra här nere.

Radion spelade spansk musik, även ett argentiskt inslag av vår favoritartist Diego Torres, gjorde sig hörd i den andalusiska kanal vi hittat.

Solning i Monte Viñas

Då och då la vi oss i solstolarna och läste lite.

Sabinillas strandpromenad

Efter en stunds slappande i Monte Viñas tog vi bilen och åkte ner till Sabinillas. Vi strosade en stund utmed strandpromenaden innan vi satte oss på Azul, ett café som serverar både fika, glass och lättare maträtter och ligger precis intill strandpromenaden. Vi beställde in varsin boquadillo, en med cerano skinka och en med ost och tomat. Till det tog vi varsin San Miguel.

Anki i Sabinillas

Stranden lockade och vi gick ner och hittade en bra plats i sanden nära vattnet. Anki gick direkt ut och kände på vattnet vilket var ganska skönt. Sen hoppade vi båda i och njöt av ett svalkande medelhav. Spanjorerna började komma tillbaka på stranden efter sin siesta och sprang rakt ut i vattnet med sina bollar och madrasser. Det är så roligt att se alla dessa spanska män som blir som barn när de får leka i vattnet.

Anki badar i Sabinillas

Parasollerna fälldes åter upp och alla njöt av vila, skuggan om man så ville, eller sol och bad. Vattnet var klart och skönt. Vi vadade i vattenkanten och lät våra kroppar torka i solen.
Sen la vi oss ner och slumrade båda till en liten stund.

Sabinillas strand

Klockan blev över sex men det var fortfarande väldigt skönt. Nästan skönare nu när solens starka strålar avtagit lite.
Vi blickade upp mot serveringarna på strandpromenaden. Törsten hade åter satt in.

Vi packade ihop våra få saker och gick upp för att sätta oss på La Casita de la playa. Varsin kall coca cola satt otroligt gott. Här stannade vi kvar en liten stund under tiden vi drack upp läsken och kollade på folket som passerade. Stranden var fortfarande full av njutande spanjorer.

Sabinillas strandpromenad

Det blev ett kort stopp på Mercadona innan vi återvände hemåt. Ikväll skulle det bli grillning i trädgården.
Lite vitt vin och tilltugg dukades fram under tiden vi förberedde kött och tillbehör. Det var en riktigt härligt lugn kväll.
Lasse passade på att vattna i trädgården under tiden grillen fattade glöd.

Anki och Lasse grillar i trädgården

Sen satt vi länge ute och åt och drack vin i den stilla spaniennatten.

Relaterade Sidor

Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar