Utsikt från serveringen på Manta Resort, Pemba Island, Tanzania

Staying at Pemba Island – The Manta Resort

Vid den nordvästra spetsen av Pemba i Zanzibar ögrupp ligger Manta Resort vid vackra Panga Ya Watoro strand. Resorten har fina villor som känns genuina med lokal prägel. Personalen på Manta Resort är trevliga och serviceminded, alla kommer från de små byarna som ligger i närheten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Över och under ytan i nordöstra Pemba

Det blir allt svårare att hitta genuina och oexploaterade platser på vår jord. Manta Resort ser till att du får en fantastisk och avkopplande vistelse på Pemba. Med en genuin typ av lyx i fantastiska omgivningar och personal som på riktigt från botten av deras hjärtan gör vad de kan för att du ska få den avkopplande vistelse du eftersöker är det verkligen en underbar upplevelse.

Vid den nordvästra spetsen av Pemba i Zanzibar ögrupp ligger Manta Resort vid vackra Panga Ya Watoro strand. Resorten erbjuder all-exclusive vad gäller mat och dryck med frukost, lunch och middag varje dag. En gång i veckan erbjuds en middag av lokal mattradition, Swahili mat, vilket för oss var den mest fantastiska smakupplevelsen. Full-inclusive innefattar dessutom en daglig spa behandling per person på Kipepeo Spa.

Resorten har fina villor med genuin lokal prägel. Så mycket som möjligt på anläggningen tillverkas av lokalt material. All personalen på Manta Resort kommer från närliggande byar och är trevliga och serviceminded.

Ofta bjuder Pempa på en fantastisk solnedgång som med fördel kan avnjutas med en god drink på Manta Resorts mysiga strandbar. Sitt i de gungande hamockarna med tårna i sanden och sippra på en god drink och de smakrika lokala nötterna som serveras till.

Anki njuter av utsikten och kvällsvyn från strandbaren på Manta Resort

Det finns flera utflykter från Manta Resort så som att besöka den närliggande fantastiskt vackra sandbanken, en kvällskryssning på de lokala Ngalawa båtarna, besöka lokala byar, eller se sig om på Pemba ön. Det är om du skulle tröttnar på den ultimata lyxen att göra just ingenting

Underwater room

En bit utanför stranden ligger det unika flytande huset med sovrum under vattenytan. Huset är förankrat med ankare och har skapat stor uppmärksamhet jorden runt och får många att få upp ögonen för Pemba. Undervattensrummet fantastiskt att besöka.

Skumpa, tilltugg och en fantastisk vy

På mittenvåningen finns verandan och lounge avdelningen med sköna soffor, ett enklare kök med en välfylld kyl, en toalett och en dusch.

Helt privat kan du här njuta av stor solbädd på taket. Solnedgången åtnjuts med fördel från husets veranda i den sköna soffgruppen med ett glas. Måltiderna levereras med båt från Manta Resort och serveras på verandan.

I sovrummet under vattenytan, som man når genom att klättra ner för en lodrätt rep-stege, hör man ett stilla kluckande från vattnet. Runt om simmar såväl vackra som fula fiskar. När solen gått ner kan man tända upp lampor under ytan och det blir ett läckert blått sken utanför.

Det var arkitekten och konstnären Mikael Genberg som tillsammans med Matthew Saus letade efter den perfekta platsen att bygga ett nytt undervattenrum. Valet föll på Pemba.

Helt klart en av de mest unika hotellvistelser du kan uppleva!

The Manta Resort

Adress: Psv-zanzibar estate, Tanzania
Telefon: +255 776 71 8852​
Skype: sales.themantaresort
E-post: sales@kwaniniafrica.com
Manta Resort website

Mer från Pemba

Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Läs mer »
Vi närmar oss den vackra sandbanken

Sightseeing på Pemba

En tanzaniska segelbåt tog oss norrut i Zanzibar skärgård och stannade till vid en ö av sand. För några timmar fick vi en ö i Indiska oceanen helt för oss själva, omgivet av azurblå vatten.

Läs mer »

Pemba reseskildringar