Från Porto Seguro till São Paulo

Alarmklockan i mobiltelefonen ringde obarmhärtigt halv fyra på morgonen efter endast några timmars sömn. Vi klädde oss och samlade ihop våra prylar snabbt för att ge oss av. Det var becksvart ute och när vi bar ut vårt bagage till taxin öste regnet ner. Taxichauffören brydde sig inte om att lämna bilen för att hjälpa till, vilket det alltid brukar annars. Lasse sprang fram och tillbaka mellan rummet och taxin med väskorna. Vattnet samlades i den lilla passagen och vi vadade fram när fötterna plaskade i vattnet. Lasses T-shirt var helt dyngblöt när vi satte oss i bilen.

Den korta taxiresan till flygplatsen tog bara 10 minuter. I den mörka och regniga natten såg vi knappt vägen vi åkte. Det var trots regnet ganska varmt väder och Lasse trodde att kläderna skulle torka och ville helst slippa rota fram ombyte bland de nedpackade kläderna.

Porto Seguro flygplats

Flygplatsen i Porto Seguro är liten och förhållandevis enkel. Incheckningsdisken för flygbolaget GOL som vi skulle flyga med var redan öppen och incheckningen gick snabbt och smidigt. Ganska snart fyllde det på med folk och det skapades en lång kö. Vi satt på träbänkarna och väntade i cirka en halvtimma innan flighten ropades ut och då gick vi in till gaten där vi fick vänta ytterligare en stund.

Det blev dags att gå på planet. Flyget hann knappt lyfta innan vi somnade. Det serverades en lätt frukost men ganska snart därefter somnade vi till igen. Efter en timmas flygtur gick vi ner för mellanlandning i Tancredo Neves där vi skulle byta plan.

Tancredo Neves flygplats
På väg till vårt nästa plan på Tancredo Neves flygplats.

Denna flygplats är lite finare. Vi satt/halvlåg på några, något mer bekväma, flygplatsstolar innan det var dags att gå på nästa plan. En trevlig brasilianska med ovanligt bra engelska kom fram och frågade om vi också skulle till São Paulo, i så fall var det dags att gå på.

Nästa GOL flight var lik den förra. Vi sov en stund och åt frukost. Brasilianskan som tipsat oss på flygplatsen hade sätet bredvid oss och vi talades vid en stund under flygresan.

Framme i São Paulo

Efter lite mer än en timmas flygning landade vi på São Paulos inrikes flygplats, Congonhas. Vår nya bekantskap som vi pratat med på flygplatsen och flygturen frågade om det var något vi undrade eller om hon kunde hjälpa oss på något annat sätt innan hon åkte på sitt håll. Otroligt vänligt!

Kontanterna började ta slut och vi tittade oss om efter en bankomat, eller ATM som man säger på engelska, dock utan framgång. Vi kollade även om det fanns någon bra shuttlebus till hotellet men det verkade dåligt med det också. Vi fixade istället en taxi vid en av taxiluckorna inne vid ankomsthallen där de var trevliga och serviceminded.

Taxiresa i São Paulo
På väg till vårt hotell i São Paulo.

Hotellet i São Paulo hade vår vän Anna bokat till oss innan vi åkte till Brasilien. Det är skönt att ha det fixat när man kommer en riktigt tidig morgon till en sån här gigantisk storstad. Taxin körde oss den ganska långa sträckan från flygplatsen till hotellet. De två killarna i receptionen gav oss omgående ett rum på 14 våningen, trots att det var långt före någon ordinarie check-in tid. De sa också att vi gärna fick ta del av frukosten som strax skulle starta om vi så önskade. Först gick vi dock upp till rummet för att bli av med väskorna.

Hotell Estanplaza Paulista São Paulo
Vårt rum på Hotell Estanplaza Paulista São Paulo.

Rummet var stort och fint. Det kändes väldigt skönt att få ställa ned bagaget. Vi nappade på erbjudandet att ta del av frukosten direkt, och när vi lämnat prylarna på rummet och fräschat upp oss gick vi ned och tog för oss av den stora och goda frukosten.

Trötta efter den tämligen ryckiga natten med lite för lite sömn beslutade vi oss för att ta igen oss några timmar på hotellrummet och sedan gick vi upp på Avenida Paulista för att ta ut pengar. Av en händelse bodde vi denna gång ett stenkast från det lite enklare hotell vi hade bott på när vi var här 2001. Vi gick förbi huset som nu såg ut att vara ombyggt till vanligt hyrsehus.

På den delen av Avenidad Paulista vi kom upp på ligger det många banker intill varandra och vi provade några olika bankomater innan vi till sist lyckades ta ut pengar på Citibank.

Tillbaka på hotellet fick vi lite tips om shopping och underhållning till kvällen av killarna i receptionen. Efter en snabb vända på rummet tog vi en taxi till shoppingcentrat Ibirapuera.

Shopping på Ibirapuera
Inne på Ibirapuera shoppingcenter.

Det är ett stort shoppingcentra med flera våningar och mycket folk i omlopp. Vi spenderade några timmar här och åt lunch i foodmall området på bottenvåningen. Det är alltid kul att köpa med sig musik ifrån landet man besöker. I en skivbutik fick vi otroligt bra service. De anställda sprang och letade upp olika typer av skivor med brasiliansk musik som vi fick lyssna på. Det var en hel del bra förslag och vi köpte med oss några olika skivor.

Ibirapuera shoppingcenter
Ibirapuera shoppingcenter.

När vi kom ut började det skymma och vi tog en taxi tillbaka till hotellet. Vi slappade på hotellrummet, kopplade upp oss med hjälp av hotellets trådlösa uppkoppling och kollade lite på de ställen vi fått rekommenderat oss tidigare på dagen. När vi kollade in webbsidan till ett av de ställen vi blivit rekommenderade verkade det inte som de hade någon livemusik just denna kväll.

Tidigare på dagen hade vi passerat en restaurang som sett trevlig ut. Vi frågade kvällsportiern om stället och han kunde varmt rekommendera det vilket gjorde att vi bestämde oss för att gå dit.

Utsikt över São Paulo stad i skymning från vårt hotellrum
Utsikt över São Paulo stad i skymning från vårt hotellrum .

Från hotellet gick vi ett halvt kvarter åt höger och sedan ett halvt åt vänster och så var vi framme! Stället har en viss argentinsk profil och ser ut som ett ombyggt stall det tidigare funnits hästar.

 La Caballeriza i São Paulo

Först serverades vi bröd, oliver och olika salsor. Gott och smakrikt. Det gäller att inte äta sig mätt så man inte orkar huvudrätten bara.
Vi har tidigare mest druckit öl till våra middagar den här resan så det var riktigt gott att få in en flaska rött vin denna kväll.

Inne på restaurangen La Caballeriza i São Paulo

Personalen är otroligt trevlig. De beskrev noga vilken typ av kött de använder och bjuder även ut oss till köket om man önskar välja vilka köttbitar man vill ha. Även efter att vi beställt hade de tillagat småbitar av en annan typ av kött och kom in för att låta oss smaka.

Lasse och Anki på La Caballeriza i São Paulo

Vi hade beställt in oxkött. Till detta kom både sallad och lökringar. Kvar på bordet stod även brödet och tilltugget vi tidigare fått. Personalen såg hela tiden till att servera oss av de olika tallrikarna och hällde upp både vin och vatten.

Maten var utomordentlig och vi blev riktigt ordentligt mätta.
Alltsammans avrundade vi med utsökt dessert, mums.

La Caballeriza

Det var skönt med den korta promenaden tillbaka till hotellet och vi tog hissen direkt upp till vårt rum och la oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *