Vacker vy från flygplanet

Till Turks- & Caicos via Miami

Vi vaknar i Göteborg, flyger via London och Miami till Karibien och Turks & Caicos. Framme på Providenciales tar vi in på West Bay Resort och tar en drink på Somewhere Café & Lounge

Tidig morgon gick vi upp och tog taxi till Landvetter. Kön till incheckningen till British Airways var inte lång, men ändå långsam. Av någon anledning tog det lång tid att checka in oss, men vi blev positivt överraskade att vårt bagage skulle gå hela vägen, eftersom vi hade räknat med att behöva hämta ut det i USA innan sista flighten.

Kön till security var den längsta vi någonsin varit med om på Landvetter och när vi kom ut så skyndade vi oss till gaten. Tydligen var vi sist och på håret av vi kom med. Vi blev skjutsade ut till planet med buss och tog snabbt plats. Avfärden var något försenat men snart lyfte vi från ett soligt Göteborg.

Vi lämnar Sverige med flyg

Heathrow flygplats för byte till nästa flight

När vi landade på Heathrow var det klassiskt England väder, dis och lätt regn. Vi gick av på terminal 5 och följde skyltarna för terminal 3 vilka ledde oss till en buss. Den låg förhållandevis långt ifrån och det tog nästan en kvart innan vi var framme. Vid terminal 3 stod det på skylten med departures att de skulle meddela gate 09.40 så vi passade på att gå runt och kollade lite i olika butiker. Det blev inga köp, men alltid kul att kolla. Klockan passerade 09.40 utan att gaten meddelades men så till dök den upp, D32. En skylt upplyste om att det skulle ta cirka 20 minuter att gå dit och vi trampade på eftersom det bara var 45 minuter kvar till avgång och flighter över Atlanten boardar ofta tidigare än så. När vi kom fram till gaten bad de om ursäkt för förseningen och började boarda passagerarna direkt.

Anki på flighten västerut

Även denna flight hade fått sin slot senare lagd och vi förstod det var mycket flygtrafik denna dag. Efter take-off serverades mat och vi fick en, för att vara flygmat, mycket god svamp risotto.

Firandet börjar med cava på planet

I vanliga fall skulle vi kollat på någon av filmerna på entertainment systemet men vi somnade. Och faktum är att vi sov nästan hela flygresan. En timma innan landning fick vi en lättare måltid som också var ganska god.

Vacker vy från flygplanet

Flighten passerade vackra öar och klart vatten under oss och snart flög vi in över Miami. Planet gjorde en runda över staden och gick sedan ner för landning.

Miami flygplats för byte till sista flighten

Det var första gången vi fick göra en digital ESTA check vid en maskin som också fotograferade oss och våra fingeravtryck. Vi fick ändå ställa oss i en mycket lång kö till immigrations som tidigare. Men tack vare den digitala ESTA checken gick det ganska snabbt i immigrations.

När vi kom ut så fanns en speciell security check för American Airlines som vi nu skulle flyga vidare med och en ny kö slingrade oss fram till en security check. När vi väl kommit igenom gick vi och kollade lite butiker med tidning och böcker samt lite taxfree varor. När vi upptäckte det fanns ett Wifi så testade vi att Skypa med Ankis föräldrar, och gratta hennes pappa som fyllde år just idag. När vi var klara tog vi en kort sväng in på en Michael Kors butik och sedan gick vi direkt till gaten och boardade planet.

American Airlines på Miamis flygplats

Det var ett klassiskt American Airlines plan, med stålgrå metall färg, i stort sett alla andra flygbolag har ju vita plan. Efter vi lyfte från Miami blev vi serverade lite dryck och snacks. Utanför kunde vi se vackra öar i det klarblå vattnet, Piloten informerade oss om att vi passerade Nassau i Bahamas. Bara en timma och 20 minuter efter take-off gick vi ner för landning på Providenciales i Turks- & Caicos.

Vi landar på Providenciales flygplats på Turks & Caicos

Framme på Providenciales i Turks- & Caicos

De varnade för att trappan av planet kunde vara hal när vi gick av, men det var inga problem. Vi gick en kort sträcka utomhus och värmen vara fantastiskt skön. Inne i byggnaden så var det en liten kö till immigrations och kvinnan som satt och kollade våra papper var trevlig och önskade oss en trevlig vistelse. Ankis väska dök upp direkt på bagagebandet och vi blev lite förvånade att Lasses dröjde länge, oftast brukar de dyka upp snudd på samtidigt eftersom de checkats in ihop.

Utanför stod en kille med en skylt med texten West Bay Club, vårt hotell. Vi blev visade till en liten buss där vi tog plats. De lyfte in väskorna och sedan väntade vi in två par till innan vi körde iväg från flygplatsen. Det var becksvart ute och skönt att slippa köra så här när man precis kommit hit. Det var ingen lång sträcka och efter en kvart kunde vi gå av vid hotellet.

West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Incheckning på West Bay Club

Vi blev mottagna med kalla svalkande handdukar för att fräscha upp oss och erbjudna rom-punch som vi tackade ja till. En man från baren kom med varsitt glas och vi drack av den goda drinken under tiden vi hanterade de vanliga sakerna vid incheckning på hotell. Vi blev visade upp till rummet på tredje våningen. Det var inget litet rum, det var en stor våning med två toaletter, gigantisk vardagsrum med full utrustat kök, stor soffa och separat matbord för 6 personer.

Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Dessutom hade rummet en stor härlig balkong med utsikt över stranden utanför, något som vi skulle njuta av de kommande dagarna.

Kvällsvy från balkongen till vår Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Nachos och öl på Somewhere restaurang vid stranden

Klockan hade hunnit bli efter nio och vi funderade på om vi skulle ta något att äta. Vi bytte om och gick ner, vi hade snappat upp det fanns en trevlig restaurang i närheten med mexikanskt tema och lite mer casual än den fine dining som många andra i närheten satsat på. Personalen i receptionen sa att vi borde ta en taxi för att snabbt komma dit eftersom det var sent, men att vi säkert skulle hinna. En taxiresa på knappt 5 minuter senare gick vi av vid en hotell entre till Coral Gardens och gick igenom till Somewhere utmed stranden.

Somewhere cafe & lounge, Turks & Caicos

När vi kom fram så fick vi dock beskedet att köket stängt, lite tidigare än vanligt då det varit få kunder under kvällen. Men vi kunde få lite nachos och guacamole samt någon dricka. Vi tackade ja och beställde in varsin Turks Head Lager, en lokalt producerad ljus öl.

Guacamole på Somewhere cafe & lounge, Turks & Caicos

Det var ett mysigt ställe och eftersom vi inte var så hungriga så funkade det bra denna kväll. Under tiden vi drack upp den goda ölen och tog för oss av vårt tilltugg så tömdes stället och när vi gick var personalen trevliga och bad oss komma tillbaka en annan kväll.

Somewhere cafe & lounge, Turks & Caicos

De tipsade också om att det var bra snorkelvatten precis utanför, vi skulle komma hit några dagar senare så det fick bli något för de dagarna. Vi gick tillbaka till West Bay Club och det var en enkel och kort promenad på kanske tio minuter. Det hade varit en lång dag men vi hade kunnat vila mycket på flighten och ta igen lite sömn som vi låg back sedan några dagar tillbaka.

Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Relaterade Sidor

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Läs mer och se bilder »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar