Privat fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vi firar Anki på Grace Bay strand

Vi firar en jämn födelsedag på Grace Bay som utsetts till en av världens vackraste stränder under vår första dag på Providenciales i Turks- & Caicos.

Det var 23 juni och Ankis födelsedag. Det här året var det dessutom dags för en jämn födelsedag. 39 skulle bli 40. Egentligen är födelsedagen och framför allt inte åldern så stor grej för oss, men det är en god anledning att åka iväg och lyxa till det.

Då vi kommit till hotellet kvällen innan hade vi inte sett utsikten eller miljön vi befann oss i på dagtid. Lägenheten var stor och redan från hallen vid sovrummet såg man tydligt det klarblå havet, vita stranden och solens varma strålar. Vi drog isär dörrarna i vardagsrummet och gick ut på balkongen. Lägenheten låg på våning tre av fem totalt, och gav en fin utsikt.

Vy från vår balkong till vår Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Frukost på West Bay Club Resort

Efter att ha duschat och gjort oss i ordning för dagen gick vi ner till frukostserveringen. Huvudserveringen är under tak men man kan även sitta vid bord utmed ena sidan av poolen. Det är en lummig omgivning med palmer och växter. Poolens vatten och havet bortanför huvudbyggnaden bryter av grönskan med klara blå färger.

Vi blev direkt visade till just det bord vi spanat in. Det låg i ena änden av serveringen vilket gjorde att det fick både skugga och sol vilket passade oss perfekt.

Anki intar frukost på West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Juice och kaffe serverades vid bordet. Sen var det bara för oss att plocka för oss av frukter, olika typer av bröd, ägg och bakverk samt några varma rätter. Ananas, vattenmelon och honungsmelon var utsökt gott. Vissa saker smakar helt enkelt så mycket bättre på dessa platser och vi passar alltid på att frossa i det när vi reser till liknande ställen. Närheten till USA gjorde att bagels också fanns på buffén vilket är ett givet alternativ för oss när det erbjuds, blåbärspannkakor satt också fint.

Frukost på West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Efter frukosten gick vi bort till receptionen för att prata om kvällens middag. Det hade varit olika bud om det redan fanns en annan bokning för en privat middag på stranden eller ej. Vi hade kollat upp några restaurang alternativ också och lutade åt Grace Bay hotel restaurang. När vi stod och pratade med dem visade det sig dock att det var möjligt att ha en privat middag på stranden och då bokade vi självklart detta för kvällen. Det var en satt meny och vi kunde välja mellan kött, fisk eller vegetariskt och valde sistnämnda.

Grace Bay stranden på Providenciales

Stranden såg fantastisk ut. Vi gick dit på den lilla gången som går igenom huvudbyggnaden, över en liten bro över sanddynorna och nådde slutet av bryggan. Här ligger hotellets strandbar och på andra sidan gången står personal och visar en till strandstolar och förser en men strandlakan.

Stranden vid West Bay Club Resort, Turks & Caicos

En vit lång sandstrand låg utsträck framför oss. Havet var otrolig vackert och klart med färger i azurs, grönt och blått. Sanden var mjukare än vi någonsin upplevt, och trots den varma luften brände den inte. Det var enbart skönt att sakta promenera i den sköna sanden.

Födelsedagsbarnet på väg ut på stranden vid West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Här skulle vi få en underbar dag. Vi gick till rummet och bytte till badkläder och gick tillbaka. Vid trägångens slut stod en hög skohylla där vi ställde våra flipflops. Ute på stranden bad vi en killen från hotellet om handdukar och stolar och han bad oss följa med honom. Han bäddade omsorgsfullt in madrassen på solstolen i ett vitt strandtäcke och la sedan de ihopvikta blåa strandlakanen ovanpå. Vi sjönk ner och lät stolarna stå under de vita parasollen. Skuggan var skön och solen skulle vi garanterat få tillräckligt av.

Stranden vid West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vyn var helt fantastiskt. Trots övrigt folk på stranden kändes det ändå väldigt lugnt och behagligt. Än så länge var långt ifrån alla strandstolar upptagna.

En servitör från strandbaren med härlig stil kom förbi. Han gav high five när han hörde vi firade födelsedag. Han föreslog ett olika antal drinkar som kunde passa oss i värmen. Anki föll för en Piña Colada och Lasse passade på att prova samma. Strax kom han tillbaka med dem och vi struntade i att klockan inte var så mycket. Drinken var otroligt god och svalkade gott i värmen.

Piña Coladas, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vi drog ut solstolarna i solen och njöt av den sköna värmen. Vattnet var också fantastiskt skönt och otroligt klart. Det var lätt att bara bli sittande på den sköna sandbottnen och blicka ut över vyerna. Vilken fantastiskt vacker plats.

Anki testar en Piña Colada på stranden vid West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Några besökare använde SUP-brädan som hotellet hade till låns och längre ut till havs kunde man se någon paragliding men för övrigt var det ett skönt lugn över hela omgivningen.

Ute till havs såg vi ett stort tungt moln dra över och vi kunde se det regnade långt där ute. Men det var inget som kom in över ön utan passerade längre ut. Vi hoppade det karibiska vattnet och badade en stund. Man ville nästan inte gå upp igen och när vi gjorde det till sist torkade vi snabbt på strandstolarna.

Underbart vatten - Perfekt för bad! West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Det var skönt att växla mellan sol och skugga under parasollen. Det ändå vår första dag och vi fick växla för att inte bränna oss så här första dagen. Men under eftermiddagen fick vi ge oss för dagen, vi hade också en underbar lägenhet att njuta av.

Vi lämnade stranden. Gick upp till trägången där vi tog våra flipflops och promenerade genom området och upp till vårt rum.

Inne i Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Balkongen på vårt rum är fantastisk. Stor och rymlig med en härlig utsikt över Grace Bay strand och det karibiska havet. Vi slog oss ner i de mjuka fåtöljerna med varsitt glas vitt vin. Fantastiskt skönt med total avkoppling i denna sköna miljö. Vi hittade en av många sköna radiokanaler som spelade i högtalarna inifrån vardagsrummets ljudanläggning, blickade ut över utsikten och njöt av det goda vinet.

Balkong till Oceanfront Luxury One-bedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Det blev ett skypesamtal med föräldrar och några sms från släktingar och vänner som ville gratulera på födelsedagen. Det var en skön lugn eftermiddag.

Utsikt från balkongen till vår Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Nere på stranden kunde vi se att de började förbereda för vår middag med att ställa ut bord och bygga upp utsmyckningen runt om det. Vi började göra oss i ordning under tiden vi hängde i lägenheten och på balkongen.

På väg ut till privat fördelsedagsmiddag serverad på stranden till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Födelsedagsmiddag på stranden

Vid halv sju gick vi neråt stranden. Norman, vår servitör för kvällen, stod och inväntade oss och hälsade oss välkomna. Bordet stod redo uppdukat för oss i sanden. Runt om fanns stolpar som bar upp lamporna som skulle komma att lysa vackert senare när ljuset lagt sig. Platsen var utsmyckad med palmblad och blommor från bougainvillea.

Vackra dekorationer runt om vår privata fördelsedagsmiddag på stranden till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Norman drog ut stolarna och vi slog oss ner. Han serverade vatten och pitabröd och en liten skål med god hummus under tiden vi åter kunde begrunda kvällens meny val utskrivna just för oss och kvällen.

Appetiser med hummos serveras först under vår fördelsedagsmiddag på stranden till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Han ursäktade lite att det blåste, men den sköna varma vinden var inget som störde oss alls.

En del folk passerade längre ner längst strandbrynet. Det var något event en bit längre bort med musik och diverse matstånd som sannolikt lockade dem. Vi hade haft en fundering på att gå dit en sväng senare, om tiden passade men som det kändes nu i denna miljön skulle det vara enkelt att sitta kvar och njuta av kvällen här.

Vi beställde in en flaska bubbel, skumpa kvällen igenom kändes helt rätt en dag som denna.

Den nyblivna 40 åringen.

Förrätten var en god sallad som följdes av en gazpacho soppa. Vi som tillbringat många somrar i södra Spanien är väldigt förtjusta i den kalla gazpacho soppan och har ätit många varianter och tolkningar. Vi förväntade oss självklart god mat denna kväll men just gazpachon kanske vi trodde skulle vara svår att slå några av de goda vi ätit i Spanien. Denna visade sig vara helt i klass med de bästa vi någonsin smakat. En otroligt god och smakrik gazpacho, vilket vi självklart berättade för vår servitör som lyste upp ännu mer än tidigare och lovade att framföra det till kocken.

Gazpacho som andra rätt under vår fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Norman fyllde kontinuerligt på våra glas. Solen gick ner vid horisonten och bildade vackra färger på himmeln. Vi hade första parkett till den vackra solnedgången där vi satt. När ljuset la sig gjorde lamporna runt om vårt bord till sin rätta. Det var stjärnklart och ett fantastiskt ljus på himmeln och vårt bord var upplyst med små lampor runt om.

Fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Strax bakom oss stod högtalare uppställda för oss och spelade skön musik. Både lokal musik blandat med reagge toner vi kände igen, och ibland en och annan sju poplåt. Allt väldigt passande och genomtänkt för en middag i denna miljön.

Privat fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Varmrätten var tortellini som kom vackert serverat. Vi hade beställt en helvegetariska meny då den faktiskt lät som den absolut godaste, och allt var verkligen utsökt gott.

Privat fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Kocken kom ut tillsammans med vår servitör efter varmrätten för att säkerställa allt var till belåtenhet och tackade för vår beröm. Han berättade att menyn var inspirerad av både det franska och spanska köket samt att han jobbat med framstående världsberömda kockar från dessa länder. Vi växlade några ord med dem och tackade för en trevlig kväll.

Kocken kommer ut och pratar med oss efter vår fantastiska femrätters fördelsedagsmiddag serverad på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Desserten som var en stor tiramisu serverades tillsammans med glass och bär. Fantastiskt god, men inte utan att man var ordentligt mätt efter en fantastisk middag och att det var mer än man behövde.

Desserten till vår femrätters privata fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Det var ett behagligt lugn på stranden nu när mörkret lagt sig. Enbart några förbipasserade som gick tillbaka från eventet till sina hotell passerade nere vid strandkanten. Det var en fantastisk kväll och en helt underbar plats att fira födelsedagen på. En espresso fick avsluta vår middag denna kväll.

Privat fördelsedagsmiddag på stranden, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vi lämnade stranden just när Madonnas låt La Isla Bonita spelades. Nästan som på beställning när Anki fyller jämnt och dessutom passade den titeln platsen perfekt, den vackra ön.

West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Denna födelsedag hade varit en helt fantastisk dag på alla sätt och vis. Man kunde inte ha önskat sig något mer. Och vilken perfekt start på semestern!

Relaterade Sidor

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Läs mer och se bilder »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar