En underbart vacker strand vid Grace Bay, Turks & Caicos

Längs Grace Bay på Providenciales

En fantastisk dag i solen på Providenciales där vi utforskar Grace Bay kusten och avslutar i Turtle Cove söder om Bight Settlemen.

Det var vår första frukost på Windsong Resort och vi tog oss ner till restaurangområdet. Man kunde välja att sitta i restaurangen intill poolen eller, vilket vi så klart valde, uppe på sanddynor med utsikt över stranden och havet.

Frukost på Windsong Resort

Frukost med vacker utsikt på Windsong Resort, Turks & Caicos

Vacker vy över strand och hav från frukosten på Windsong Resort, Turks & Caicos

Den trevliga servitören gav oss några val på dryck och vad vi ville äta till frukost och serverade oss det strax därpå.

Frukost på Windsong Resort, Turks & Caicos

Det var skönt att sitta vid stranden och låta den varma vinden blåsa in. Vi bestämde oss för att se oss om på ön och efter frukosten lånade vi cyklar på hotellet och cyklade norrut.

På cyklar på väg att utforska Turks & Caicos

Vackra Grace Point strand, Providenciales

Vid Grace Point cyklade vi ut till stranden, parkerade och gick ut i sanden. Vilken fantastisk strand!

En underbart vacker strand vid Grace Bay, Turks & Caicos

Just på platsen låg inget hotell direkt intill och därför var det en sträcka utan solstolar och enbart fåtal turister, som gick förbi i lugn mak.

Vacker strand vid Grace Bay, Turks & Caicos

Vattnets var helt fantastiskt klart och lyste i azur med en klarblå himmel ovan. Här skulle man kunna komma tillbaka och spendera en dag. Men vi ville se oss om och promenerade norrut och följde stranden en lång bit tills vi kom runt Grace Point och kom fram till den del av Grace Bay där flest stora hotell ligger.

En underbart vacker strand vid Grace Bay, Turks & Caicos

Salt Mills, Providenciales

Det var vackert här också, men kanske inte lika idylliskt som vi upplevde det. Tillbaka vid Grace Point hoppade vi på cyklarna igen och fortsatte nordöst och cyklade in i Salt Mills.

På väg in i The Saltmills, Turks & Caicos

Vid infarten till Salt Mills såg vi en liten sportbutik som var öppen och som uppenbarligen sålde dryck, vi var mycket törstiga i värmen och stannade till. Det blev en sportdryck som gick ner på direkten.

Lars vid cyklarna i skuggan efter att vi köpt kall dryck från en liten butik i The Saltmills, Turks & Caicos

Det var ett litet samhälle, kanske det enda som kunde kallas det på ön, med ett antal butiker och restauranger. Tyvärr upptäckte vi att i stort sett alla butiker var stängda eftersom det var söndag.

The Saltmills, Turks & Caicos

Tillbaka på cykelsadeln fortsatte vi vidare norrut på ön och passerade ett förbi flera resorter som vi kollat på innan resan. En liten smal väg ledde ner till stranden mellan Seven Stars Resort och en annan resort.

Stranden vid Seven Stars Resort, Turks & Caicos

Vi gick ut för att kolla vyn såhär mitt på Grace Bay. Utanför varje hotell stod rader med solstolar med parasoll. Det var fint men kändes lite mer turistigt och packat med stolar jämfört med där vi bodde.

Stranden vid Seven Stars Resort, Turks & Caicos

Ricky’s Flamingo Cafe, mysig strandservering i norra Grace Bay

Vi fortsatte norrut längs Grace Bay road och när vi kom till en avspärrning för en gated community vände vi. Vid den första lilla vägen som gick ut till stranden svängde vi in.

Rickie's Flamingo Café, Turks & Caicos

Ricky’s Flamingo Cafe låg vid stranden och vi gick in och fick ett bord på verandan med utsikt över stranden.

Anki under lunchen på Rickie's Flamingo Café, Turks & Caicos

Det var ingen tvekan om första beställningen, varsin iskall öl. Den gick ner på direkten och eftersom det var ett trevligt ställe så kollade vi in menyn. Det blev Jerk Chicken och en öl till.

Lunch på Rickie's Flamingo Café, Turks & Caicos

En kall öl på verandan till Rickie's Flamingo Café, Turks & Caicos

Det var ett enkelt och laidback ställe, men det var en del av charmen. Innan vi lämnade gick vi ut på stranden och kollade på vyn från denna norra del av Grace Bay.

Vacker stranden vid Rickie's Flamingo Café, Turks & Caicos

Stranden vid Rickie's Flamingo Café, Turks & Caicos

Det var en fin strand och kändes lite lugnare i denna norra ände av stranden. Vi gick igenom Ricky’s och hoppade på cyklarna för att cykla söderut mot vårt hotell.

Anki under vår utflykt på cykel runt Turks & Caicos

Graceway Gourmet matbutik

Strax innan vi kom till Salt Mills stannade vi till vid Graceway Gourmet. Denna mataffär var mindre än den vi besök två dagar tidigare, men utbudet var ändå bra. I sådana här varma klimat är man ständigt törstig och vi gick in och köpte en dricka som vi gick ut och dra upp direkt. Därefter gick vi in igen och köpte lite mer dryck och snacks för att ta med till hotellet.

Anki utanför en supermarket på Turks & Caicos

Vi cyklade nu tillbaka till hotellet, Windsong Resort och den delen av södra Grace Bay som också kallas The Bight Settlement. Det var skönt att fräscha upp sig och ta det lugnt en stund på vårt hotellrum, men snart återvände vi till receptionen.

Med cykel till Turtle Cove

De hade en policy att inte låna ut cyklar som inte återlämnades innan det blev mörkt. Med tvekan och efter övertalning så accepterade mannen i receptionen att vi tog cyklarna igen. Solen låg lågt när vi fortsatte söderut på Lower Bight Road. Det var inte mycket trafik och det gick smidigt att cykla ner till Turtle Cove.

Vy från verakdan till Tiki Hut Island Eatery, Turks & Caicos

Middag vid solnedgång på Tiki Hut i Turtle Cove

Vi hade kollat några olika alternativ men valet föll på mysiga Tiki Hut inne i den lilla småbåtshamnen. Vi fick ett bord på verandan med utsikt över den lilla viken och båtarna.

Vy från verakdan till Tiki Hut Island Eatery, Turks & Caicos

Det var med perfekt timing med en rom drink och en Limontini samt lite nachos och salsa som tilltugg kunde vi njuta av solnedgången.

Anki med drink på Tiki Hut Island Eatery, Turks & Caicos

När det började skymma lystes verandan upp av små lampor och facklor.

Tiki Hut Island Eatery, Turks & Caicos

Lars valde en west indian chicken till middag medan Anki valde Pasta Alfredo med kyckling, i glasen hade vi ett glas Argentinsk Malbec. Det var få gäster på Tiki Hut och lugn kväll.

Middag på Tiki Hut Island Eatery, Turks & Caicos

När vi avslutat middagen gick vi ner på bryggan och kollade omgivningen, men det var oerhört lugnt och inga andra ställen som direkt lockade vid denna tid.

Tiki Hut Island Eatery, Turks & Caicos

Det var mörkt när vi cyklade hem, tidvis fanns ingen vägbelysning, men våra mobiler kunde agera ficklampa. När det kom bilar gick vi av och ställde oss i trygghet i vägkanten. Men det var ingen lång cykeltur och snart var vi tillbaka på vårt hotell.

Relaterade Sidor

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Läs mer och se bilder »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar