Inspiration to exploration

Strandstol i strandkanten. West Bay Club Resort, Turks & Caicos

I en solstol på Grace Bay beach

Dagen inleds på West Bay Club där vi stannar på stranden fram till sen eftermiddag då vi byter hotell till Windsong.

Vi vaknade redan vid sju på morgonen och gick ut igenom vardagsrummet till den stora balkongen. Det var en fantastiskt skön och behaglig morgon. Lugnet var påtagligt. Havet låg stilla och, palmbladen rördes sig knappt. Nere på stranden var det enbart hotellets personal som förberedde dagen genom att placera ut solstolar och gräva ner paratollerna i sanden.

Balkong till Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Någon annan såg vi inte ännu, men vi var övertygad om att de morgonpigga antingen var på gymmet eller redan satt vid frukostbordet. Det är en speciell känsla på morgonen och det är inte utan att man önskar man var mer morgonpigg i andra sammanhang, dvs när man inte är jetlaggad.

Denna dag skulle vi byta hotell. Det var inte utan att det var lite vemodigt då vi verkligen förälskat oss i denna fantastiska lägenhet. Men som alltid är det kul att se sig runt och uppleva olika hotell och platser, även om man befinner sig på en ganska liten ö. Men än hade vi några timmar kvar att njuta.

Frukost på West Bay Club Resort

Efter en stund på den härliga balkongen gick vi ner till frukostserveringen.

Frukostservering på West Bay Club Resort, Turks & Caicos

På tallrikarna trängdes frukt, bagels, juicer, pannkakor, croissanter, och kaffe. Det var växlande molnighet vilket inte gjorde något, då det innebar behaglig värme under frukosten.

Frukost på West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Efter frukosten återvände vi till vår svit. Vi bläddrade i några tidningar om Turks & Caicos, packade ihop våra väskor och tog chansen att hänga lite på balkongen en sista gång.

Lars & Anki på balkongen till Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Visserligen skulle det komma nya gäster till vår svit, men det var ingen brådska att checka ut hade vi fått höra så vi tog tillfälle i akt att hänga i det fina rummet.

Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

I en solstol på stranden vid West Bay Club Resort

Väskorna lät vi stå kvar när vi gick ner till receptionen vid 12-tiden för att meddela att vi lämnat rummet. Men vi lämnade inte hotellet utan fortsatte ut till stranden och blev visade till två strandstolar.

Stranden vid West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vädret var fortsatt delvis molnigt men solen trängde då och då fram när vi la oss under parasollen och kopplade av med böcker och insöp omgivningen runt om oss. Det blev självklart ett dopp i det sköna klara vattnet också.

Strandstol i strandkanten. West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vi var så klart inte ensamma, men det var få på stranden denna dag. Visserligen har vi förstått att det finns Amerikaner som kommer hit bara på korta tripper över helgen, men det kändes lite märkligt.

Stranden vid West Bay Club Resort sett från stranden, Turks & Caicos

Senare på eftermiddagen såg vi ett stort sällskap komma ner på stranden och de började öva inför ett bröllop på stranden. Detta kunde så klart förklara varför det varit lite färre på stranden tidigare.

Dramatisk himmel i horisonten. West Bay Club Resort, Turks & Caicos

När de mörka molnen ute till havs kom allt närmare kände vi det var dags att bege oss. Uppe vid receptionen hämtade vi ut vårt bagage från bagagerummet där personalen placerat det efter att de hämtat det på rummet. Vi bytte om från badkläder i badrummet som låg intill.

Taklampa i receptionen till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Personalen var mycket trevlig och bad oss komma tillbaka när vi lämnade West Bay Club med taxi halv fyra. Windsong Resort hotel låg nära men det var inget alternativ att gå dit med väskorna.

West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Incheckning på Windsong hotel

Trots att bilresan inte ens tog 10 minuter så hann det börja regna och öste ner när vi kom fram. Vi välkomnades av vår butler på Windsong när vi gick ur bilen och han bjöd oss på varsin rom-punch som välkomstdrink.

Välkomstdrink på Windsong Resort, Turks & Caicos

Han gav oss en kort introduktion till hotellet och vad de erbjöd. Vi gick igenom receptionsbyggnaden och ut på baksidan. Vi tog några steg ut på bron som går över poolen men gick inte vidare ut till stranden då det regnade lätt.

Regnig eftermiddag på Windsong Resort, Turks & Caicos

Vårt rum låg på fjärde våningen av västra delen av hotellet. Det var ett betydligt mindre rum än på vårt förra boende, men hade ändå ett litet kök med kyl och microvågsugn, en dubbelsäng, ett litet bord med två stolar vid ett fönster, garderob och ett fräscht badrum med rymlig dusch.

Sovrum på Windsong Resort, Turks & Caicos

Vi gjorde oss hemmastadda och packade upp kläderna från väskorna. Eftersom vi inte hade läge att spola av oss efter stranden så blev det en dusch och sedan gjorde vi oss i ordning för kvällen. Vädret gjorde ändå att det inte var läge att lägga oss på stranden eller vid poolen denna sena eftermiddag.

Badrum på Windsong Resort, Turks & Caicos

När vi var klara gick vi ner och gick runt och kollade området. Det hade slutat regna och solen låg nu lågt på himmeln.

Kvällssolen lyser in över Windsong Resort, Turks & Caicos

Middag på Somewhere

Restaurang SomeWhere ligger enbart en kort bit bort från vårt hotell. Det är en mysig mexikansk restaurang med utsikt över stranden. Vi tog strandvägen dit och gick upp för den lilla trätrappan till sanddynan där restaurangen ligger.

Solnedgång över stranden och Windsong Resort, Turks & Caicos

På övervåningen finns öppen terass som ger en fin vy över omgivningarna. Vi kom strax innan solnedgången, den mest populära tiden och övervåningen var fullsatt. Vi slog oss ner vid ett av de lediga borden på nedervåningen.

Meny på Somewhere Café & Lounge, Turks & Caicos

Den trevliga servitrisen kom med menyer och vi beställde in rött vin. Menyn har flera mexikanska rätter. Valet föll så småningom på vegetariska tacos för Anki och pulled pork quesadillas för Lars.

Tacos på Somewhere Café & Lounge, Turks & Caicos

Quesadillas på Somewhere Café & Lounge, Turks & Caicos

Maten var god och kvällen skön. En av servitriserna kom förbi och pratade med oss en bra stund, hon var på gott humör och skämtade.

Somewhere Café & Lounge, Turks & Caicos

Vi kollade in dessertmenyn, trots att vi var ganska mätta och belåtna och bestämde oss ändå för att dela på en chokladkaka. Valet att dela visade sig vara helt rätt då vi fick serverat oss en rejält stor bit.

Dessert på Somewhere Café & Lounge, Turks & Caicos

Det var mörkt när vi lämnade restaurangen och gick ut på stranden för att gå den korta vägen hem under den stjärnklara himmeln.

Somewhere Café & Lounge, Turks & Caicos

Poolen var upplyst när vi kom tillbaka till Windsong Resort och det rann vatten ner som ett slags vattenfall från sidorna av bron över.

Windsong Resort, Turks & Caicos

Relaterade Sidor

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Läs mer och se bilder »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar