West Bay Club Resort sett från vattnet, Turks & Caicos

Dag på Grace Bay strand

Vi njuter av den underbara solen och det varma vattnet vid Grace Bay. På eftermiddagen handlar vi och spenderar kvällen på den fina balkongen.

Vi vaknade strax innan åtta till en fantastisk vacker dag och gick ner till serveringen.

Frukost på West Bay Club Resort

Dagens buffé var samma som dagen innan. Vi tog för oss av frukt, bagels och annat smått och gott. Servitören kom med ett glas juice var och en kanna med kaffe som han serverade oss från.

Frukost på West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Det kändes som fler gäster kommit till hotellet denna morgonen var serveringen fullsatt. När vi var mätta och nöjda skrev vi på den lilla lappen som servitören dela ut och sedan gick vi tillbaka till rummet.

Entré och poolvy till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vi smörjde in oss med solskydd med hög solfaktor, solen var extremt effektiv här och man behövede vara vaksam då man inte alltid känner hur det bränner på.

Poolen från ovan, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Underbar dag på Grace Bay strand

Nere vid stranden fixade en kille ur personalen två solstolar till oss och vi tog plats. Så här första dagarna på en semester på sådana här soliga tropiska platser är skuggan under parasollen en vän och en skön plats att hålla till på.

Stranden till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Ute till havs svepte mörka moln fram och vi var tacksamma molnen höll sig kvar därute och inte berörde oss.

Mäktiga regnmoln längre bort i horisonten, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Hotellet hade placerat en vattenbehållare vid strandbaren och vi gick och hämta kallt vatten där några gånger innan det var dags att söka upp bartendern och beställa varsin drink. En frozen margarita och en Pina Colada lät gott. Lars snackade lite med bartendern och fick se honom in action. Piña Coladan vi druckit dagen innan hade nästan smakat som glass eller någon variant på söt frusten grädda och när Lars frågade honom sa han att det var en Piña Colada mix. När han strax därefter krossade is ihop med en mixad vätska så förstod man hur drinken fick sin konsistens.

Piña Colada på stranden till West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Drinkarna var så klart himmelskt goda i värmen under parasollet. Det var försvinnande gott och isen smälte snabbt så det gällde att inte söla, i dubbel bemärkelse.

Under ett parasoll, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Tidigare under dagen hade vi sett några gäster snorkla nära stranden då en rocka simmat förbi. Lasse gick och hämtatade snorkel på rummet som han nu slängde på och paddlade ut i det klara varma vattnet.

West Bay Club Resort sett från vattnet, Turks & Caicos

Nu var ingen rocka inom synhåll under ytan. Kanske fanns det mer intressant undervattensliv en bit längre norrut, här var inget direkt att se.

Snorkling utanför West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Vi hade ett så fint rum, eller rättare sagt svit, här på West Bay Club Resort och en fantastisk balkong med utsikt över Grace Bay strand och därför bestämde vi oss att äta på balkongen denna kväll. Efter vi bytt om på rummet gick vi ner till receptionen och frågade om vägen till närmaste mataffär.

Vardagsrum i ett Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Mat och dryck för kvällen på Graceway Supermarket

Det blev en promenad där vi följde vägen västerut, den vi åkt från flygplatsen på kvällen några dagar tidigare, fast nu på dagen såg vi lite mer av omgivningarna. Vägen svängde och vi gick uppför en liten backe och korsade en grusväg över till ett byggvaruhus. Från byggvaruhusets parkering kunde vi se målet för promenaden, Graceway Supermarket på andra sidan Leeward Highway. Det fanns inget övergångsställe så långt ögat kunde nå och bilarna köra i hög hastighet så vi fick invänta en lucka och sedan springa över.

Graceway Supermarket vid Leeward Highway på Turks & Caicos

Graceway Supermarket var en trevlig matbutik och hade bra utbud. Prisnivån var genomgående hög, i stort sett allt var klart dyrare än hemma. Men det hade vi upplevt tidigare i Karibien och förstod att det till stor del beror på att det mesta importeras och det är ett litet land så omkostnaden per vara blir hög.

Vi kollade lite på utbudet och funderade på vad vi var sugna på för kvällen och vad som kunde funka att äta på vår balkong och som dessutom var lagom enkelt. På vägen till affären hade vi tankar på egenkomponerad delikatess Tapas, med lite skinka, ost och liknande. Men vi blev inte så sugna på det kallskurna som vi såg men de hade egen pizzeria i butiken som gjorde fina pizzor på beställning där man valde vad man ville ha på och vi valde lite på som vi tyckte lät gott. Vi köpte även lite chips, oliver, öl och vin. Vi var törstiga redan när vi kom hit, efter våran promenad, och när vi nu lämnade denna supermarket så slukade vi lite läsk innan vi gick tillbaka.

Anki utanför Graceway Supermarket vid Leeward Highway på Turks & Caicos

Kväll på balkongen till West Bay Club Resort med utsikt över stranden

Det var inte fullt lika hett på vägen tillbaka till West Bay Club. När vi var tillbaka på rummet korkade vi upp en flaska rödvin och satte oss på balkongen.

Lars korkar upp en flaska vin på rummet, Oceanfront Luxury One-beedrom suite, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Pizzan var riktigt god och under tiden vi åt och drack började solen sakta sjunka ner vid horisonten. En och annan flanör gick längs stranden som annars var tom nu.

Redo för middag på balkongen, West Bay Club Resort, Turks & Caicos

När det mörknade tände grannhotellet Gansevoort upp belysningen på deras Zest restaurant som ligger utmed stranden. Det såg mysigt ut och kanske kunde vara ett alternativ att besöka någon kväll.

Nattvy från vår balkong på West Bay Club Resort, Turks & Caicos

Relaterade Sidor

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Läs mer och se bilder »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar