En av paradisstränderna på Turks & Caicos, Taylor Bay Beach

Dag på Taylor Bay Beach och kväll på Grace Bay Club

Fantastiska Taylor Beach stranden med mycket få andra besökare och middag på mysiga Infiniti Restaurant utmed Grace Bay.

Det var sista heldagen för oss på Turks- och Caicos, vi hade gärna tagit några dagar till som vanligt men semestern var inte slut och det fanns mer att se fram emot.

Windsong Resort Turks & Caicos

Utflykten dagen innan hade även gjort oss sugna på att utforska någon strand till på Providenciales. När vi pratade med en kvinna i receptionen försäkrade hon oss att det inte gick att cykla till stränderna på södra sidan som vi spanat in.

Frukost på Windsong Resort

Det skulle krävas hyrbil, så vi bad henne ordna det medan vi tog frukost. Som de tidigare dagarna på Windsong tog vi plats vid borden uppe på sanddynerna med utsikt över havet.

Anki vid frukosten på Windsong Resort Turks & Caicos

När vi var mätta och nöjda drack vi upp sista skvätten kaffe och tackade den trevliga servitören. På rummet packade vi ihop det vi skulle behöva för dagen och återvände till receptionen.

Entré till Windsong Resort Turks & Caicos

Efter vi väntat en kort stund dök hyrbilskillen upp och pappersarbetet gick fort och smidigt. Då det inte skulle kosta något extra att lämna bilen på flygplatsen och det skulle passa oss bra så löste vi samtidigt transporten dit nästa dag. Vi hoppade in i bilen och drog iväg i riktning mot just flygplatsen. Alldeles innan vi kom fram svängde vi söderut mot Five Cays Settlements. Vi passerade ett industriområdet och en hamn som tycktes serva industrierna. En liten väg snirklade sig vidare söderut och nu började det dyka upp villor längs sidorna och ju längre vi kom, desto lyxigare standard höll de.

Vackra Taylor Bay Beach

Vårt mål var Taylor Bay Beach som dock inte var så lätt att nå fram till. Ingen väg tycktes nå fram och den som var närmast såg inte ut att ha något sätt att ta sig fram via de privata lyxvillorna, dessutom var det förbjudet att parkera. Men en trevlig man som jobbade för något bygge tipsade oss både om var vi kunde parkera en bit bort och en liten stig via ett bygge som ledde till stranden. De var uppenbart inte så intresserade av att få turister hit.

Men åter möttes vi av en helt fantastisk strand. Taylor Bay Beach var ligger i en stor rund vik med kritvit sand och klart vatten som bryter i den där fantastiska azur färgen.

En av paradisstränderna på Turks & Caicos, Taylor Bay Beach

Utmed den ena sidan låg lyxiga villor med små bryggor för båtar, inget dåligt ställe att bo på.

Hus vid Taylor Bay Beach på Turks & Caicos som måste ha en av de vackraste utsikterna på ön

Större delen av stranden kantades dock bara av buskage, ingen bebyggelse direkt vid strandkant och mycket få byggnader ett snäpp längre in.

Vackert och folktomt. Taylor Bay Beach på Turks & Caicos

Anki på Taylor Bay Beach på Turks & Caicos

Eftersom Taylor Beach ligger så avskilt och långt ifrån de turisttäta områdena samt dessutom var svårt att hitta väg in till så var det mycket få besökare på den underbara stranden. Det kändes verkligen lyxigt att få njuta av så vacker strand snudd på ensamma.

Taylor Bay Beach, en av de vackraste stränderna på Turks & Caicos

Vattnet var perfekt tempererat, gav lätt svalka från värmen utan att vara kallt när man först gick i.

Anki i klart turkosblått vatten på underbara stranden Taylor Bay Beach på Turks & Caicos

Det var mycket långgrunt och man fick gå en bra bit ut innan vattnet nådde midjan.

Lars på väg ut i det långgrunda vattnet vid Taylor Bay Beach på Turks & Caicos

Sapodilla Bay Beach

Efter några underbara timmar på Taylor Bay Beach gick vi tillbaka till bilen. Efter bara några få minuter på vägen tillbaka körde vi in på en parkering och gick ut till Sapodilla Bay Beach.

Ännu en vacker strand; Sapodilla Bay Beach på Turks & Caicos

Det var långt ifrån lika isolerat och här var något fler badgäster och allmänt mer liv. Utmed hela stranden låg hus med verandor, det såg inte ut som några regelrätta hotell men väl sommarhus som man kanske kunde hyra.

Väster längst Sapodilla Bay Beach på Turks & Caicos

Det var en fin strand och mysigt, men det var sen eftermiddag och vi hade planer för kvällen och lämnade därför stranden.

Charmiga Sapodilla Bay Beach på Turks & Caicos

Det fanns inga serveringar eller kiosker på varken Taylor Beach eller Sapodilla Bay Beach och när vi fick syn på en Supermarket på väg tillbaka till hotellet så stannade vi till. Det var uppenbart en livsmedelsbutik som var mer inriktad på lokalbefolkning och inte lika fint inrett som de vi tidigare besökt. Dock nöjde vi oss med lite läsk och vatten, varav vi drack upp hälften så snart vi kommit ut ur butiken.

Inne på en supermarket under vår tur på Turks & Caicos

Middag på Grace Bay Club

Tillbaka på hotellet parkerade vi och gick in på rummet och klädde om för kvällen. Det var sista kvällen på Turks & Caicos och vi hade bokat bord på Grace Bay Club som vi hört mycket gott om.

När vi kom fram fick vi leta efter vägen in, det var ett stort hotell och det var inte självklart vart vi skulle gå för att komma till restaurangen.

Vacker kvällsvy möter oss när vi kommer in på Grace Bay Club, Turks & Caicos

Infiniti Restaurant & Raw Bar

Vid entrén till Infiniti Restaurant & Raw Bar tog en servitris emot och visade oss till vårt bord utmed Grace Bay strand.

Bord i sanden till restaurangen på Grace Bay Club, Turks & Caicos

Vi tog ett glas Champagne och skålade för de fantastiska dagarna vi haft under tiden som solen sjönk all närmare horisonten.

Ett glas bubbel på Grace Bay Club under solnedgången

Inte oväntat hade resan för att fira Anki blivit precis så lyckad som vi hoppats.

Anki med ett glas bubbel innan middagen

Till förrätt tog Lars en soppa med popcorn smak med räkor, picklad Jicama och mint olja. Den oväntade kombinationen var så klart mycket god.

Soppa till förrätt på Grace Bay Club, Turks & Caicos

Anki valde en kall morot- och apelsinsoppa som var lite lik en Gazpacho med gräddfil, redan på förrätterna märkte vi vilken hög klass köket höll.

Soppa serverad på Grace Bay Club, Turks & Caicos

Lars valde en utsökt Caicos red snapper i en lika utsökt Bouillabaisse med skaldjur.

Fiskrätt serverad på Grace Bay Club, Turks & Caicos

Anki valde en Jerk Chicken & Festival, en slags charkuteritallrik på rekommendation från servitrisen, vilket naturligtvis var lyckat.

Kött och charkuterier serverat på restaurangen till Grace Bay Club, Turks & Caicos

Restaurangen fyllde långsamt på men många bord var fortfarande tomma under vår middag.

Mysigare miljöer för middag får man leta efter. Grace Bay Club på Turks & Caicos är fantastiskt ställe för en drink eller middag

Vi var så klart mätta efter middagen, men ville inte lämna riktigt ännu och efter vi kikat på dessertmenyn föll valet på en tallrik med tryffel.

Lite sött efter en fantastisk middag på Grace Bay Club på Turks & Caicos

Vi ville inte riktigt att kvällen skulle vara över, men till sist fick vi ge oss.

Charmiga Grace Bay Club på Turks & Caicos

Vi passerade även själva Infinity Baren som lite gett restaurangen en tydlig profil.

Infinity Bar på Grace Bay Club på Turks & Caicos

På vägen ut gick vi igenom bar området som hade flera mysiga bord och soffor.

The Lounge på Grace Bay Club på Turks & Caicos

Relaterade Sidor

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Läs mer och se bilder »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar