Gata i Downtown Toronto kvällstid

Till Kuba men först mysig kväll i Toronto Kanada

Efter många år var det dags att bocka av Kuba på vår lista över resmål. Men först gör vi ett stopp i ett kallt men mysigt Toronto.

Det finns de där resmålen som av någon anledning alltid ligger högt upp på listan, men gång på gång blir skjutna på framtiden. Anledningarna kan vara många, flygtider, flygpriser, hotellbeläggning eller andra tillfälligheter. Vi var på väg för några år sedan men det var så märkligt uppbokat överallt, men sedan upptäckte vi att Rolling Stones just då skulle besöka Havanna för en gratis konsert, vilket förklarade varför allt var så fullbokat. Men så blev det nu dags, allt stämde in och kändes helt rätt. Det enda oron var att Kuba eftersom läget till USA avfrostats börjat anpassat sig lite för turism. Men nu skulle vi ta reda på detta, på plats.

Air Canada interior

Via Frankfurt till Toronto

Vår resa startade på Landvetter tidig morgon och för en gång skulle var det nästan tomt i säkerhetskontrollen. Flighten till Frankfurt var lite försenad men de tog igen mycket under flighten. Piloten sa de flög på maxhastighet vilket motsvarade 80% av ljudets hastighet. Inte dåligt för ett trafikflyg. Generöst nog bjöd de på macka och valfri dryck, inkl alkohol för alla passagerare. Något som oftast bara gällade för betydligt längre flygresor. I Frankfurt bytte vi och tog plats vid fönstret. Efter middagen serverats passade vi på att se filmen Three Boardwalks, intressant film med bra skådespelare.

Air Canada inflight system

Snabbtåg från Toronto Flygplats in till centrum

På Toronto Pearson International Airport gick vi direkt till stationen för snabbtåget UP express och köpte biljett in till centrum. 25 minuter senare gick vi av vid Union Station i centrala Toronto.

Tågstation downtown Toronto, Kanada

Det var kallt ute men inte fullt så rått som vi väntat oss. Knappt ett kvarter från stationsbyggnaden bort checkade vi in på The Strathcona Hotel på York Street. Vi ställde in våra resväskor på rummet och gav oss ut direkt för hinna se lite av Toronto och hinna äta middag på någon trevlig restaurang.

Interiör The Strathcona Hotel, Toronto

King Street Toronto

Vi gick upp till King Street och gick längs gatan för att se oss om. Earls hade varit trevlig när vi besökte Toronto några år senare och hade många besökare men vi bestämde oss för att kolla vidare. Promenaden fortsatte västerut på gatan förbi David Pecaut Square där det ligger ett område med många restauranger. Det fanns gott om alternativ, men som inte riktigt stämde med vad vi kände för, en riktigt god burgare och en öl.

Gata i Downtown Toronto kvällstid

Burgare och öl på Jack Astor’s Bar & Grill

På en gatan bara ett kvarter från hotellet hittade vi trevliga Jack Astor’s Bar & Grill som erbjöd precis vad vi var sugna på. De hade dessutom öppet lite senare än många andra restauranger som redan börjat stänga.

Exteriör Jack Astors Bar and Grill, Toronto

Vi fick bums ett trevligt bord och den trevliga servitrisen tog vår beställning och återkom bums med dryck. Burgaren var riktigt god och satt perfekt.

Anki på Jack Astors Bar and Grill i downtown Toronto

Det var mysigt och vi hade lätt kunnat sitta kvar, men det kändes att det var resdag och skulle upp tidigt så när vi ätit upp och ölen var slut så tackade vi för oss.

Jack Astors Bar and Grill, Toronto

Nu var det skönt att det bara var en kort sträcka till hotellet och det tog inte lång stund innan vi somnade in i den sköna sängen.

Dubblerum på The Strathcona Hotel, Toronto

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar

Vacker bro i Central Park, New York

Drömmer mig bort till New York och Sydney

Det faktum att jag tillbringade en månad i vackra Sydafrika och Mauritius alldeles nyss räknas inte längre. Jag älskar att resa och är letar alltid efter platser att utforska. Eftersom jag nyligen har tillbringat ett par veckor omgiven av vacker natur, landskap och stränder, fokuserar jag denna helg på storstäder.

Följande städer är två favoriter och så här skulle jag välja att tillbringa dagen om jag var där just nu.

Läs mer och se bilder »