Vacker bro i Central Park, New York

Drömmer mig bort till New York och Sydney

Det faktum att jag tillbringade en månad i vackra Sydafrika och Mauritius alldeles nyss räknas inte längre. Jag älskar att resa och är letar alltid efter platser att utforska. Eftersom jag nyligen har tillbringat ett par veckor omgiven av vacker natur, landskap och stränder, fokuserar jag denna helg på storstäder. Följande städer är två favoriter och så här skulle jag välja att tillbringa dagen om jag var där just nu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det är lördag och min andra veckan hemma på svensk mark efter senaste resan. Det faktum att jag tillbringade en månad i vackra Sydafrika och Mauritius alldeles nyss räknas inte längre. Jag älskar att resa och är letar alltid efter platser att utforska. Eftersom jag nyligen har tillbringat ett par veckor omgiven av vacker natur, landskap och stränder, fokuserar jag denna helg på storstäder.

Det finns så många fantastiska städer runt om i världen som är värda att besöka och uppleva. Följande är två av mina favoritstäder där jag skulle älska att spendera denna helg. Var och en av dessa städer har så otroligt många saker att erbjuda, men följande är några av de saker jag skulle välja just nu.

Sydney

En perfekt start på dagen är att äta frukost i vackra och charmiga The Rocks nära Circular Quay. Här finns så många mysiga caféer som serverar läckra frukostar i härliga miljöer.

La Renaissance Café Patisserie

Efter en frukost i The Rock är det en kort promenad för att ta båten från Circular Quay till Manly. Denna båtresa ger dig en fantastisk vy över Sydney och i Manly kan man njuta av en härlig dag på stranden. Eller varför inte strosa omkring i stan som också är väldigt mysig. Mycket surf influenser här!

Manly

Manly

Sydney har massor att erbjuda kvällstid. Att njuta av drinkar och en middag med den vackra utsikten över hamnen, operahuset och Sydney harbour bridge är svårt att slå.

New York

Inte en överraskning att jag väljer New York som en andra favoritstad jag gärna spenderat denna helg i. Det är en favoritstad för många.

En perfekt start på dagen är en morgonpromenad i Central Park. Det är en fantastisk plats och man får motion på köpet. Och vilka vyer sen! Fascineras alltid över hur fantastiskt det är att ha en sådan här stor och vacker park mitt i denna stad.

På promenad i Central park en vacker vårdag

Frukost intas gärna i Greenwich village, där vi har några av våra favoritcaféer, innan det är dags för seriös shopping i SoHo. SoHo och NoHo har många bra affärer och det är ett trevligt område att promenera i.

Efter ett stopp vid hotellet för att lämna shoppingkassar och fräscha upp sig, är det perfekt läge för en drink på The Jimmys. The Jimmys ligger högst upp på The James hotel; ett braställe för goda drinkar och fantastisk utsikt över södra Manhattan medan solen går ner.

Jag har inget emot att gå i klackar, men man kan självklart också ta en taxi. SoHo har många restauranger men denna kväll skulle jag välja någon av alla restauranger i Meatpacking district för middag.

Relaterade Sidor

D’Angelico gitarrer på Rudys Music i SoHo New York

Gitarrbutiker i New York City

På 48:e gatan bara några kvarter norr om Times Square ligger flera musikaffärer, bl a Rudys och Mannys Music som numer ägs av kedjan Sam Ash. Men för den som är intresserad av gitarrer finns flera fina butiker runt om i New York med såväl fina vintage gitarrer som splitter nya. I Soho hittar man Rudys Soho, Umanov Guitars längs Bleeker i West Village och Ludlow Guitars i East Village är bara några bra alternativ.

Läs mer och se bilder »
Rudys Music i SoHo, New York City

Rudy’s Music SoHo

En riktig gitarrboutique, en av de finaste vi besökt, med massor av fina gitarrer av de mest kända tillverkarna; Gibson, Fender, Rickenbacker, Gretsch, PRS, Martin. Dessutom något av ett museum, med många fina D’Angelico och D’Aquisto, gitarrernas Stradivarius.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar