Inspiration to exploration

Takvåningen på the James i SoHo New York

Hotell i New York

SoHo Grand Hotel

I södra SoHo ligger det fina SoHo Grand som erbjuder både fina hotellrum och god mat på kort avstånd från Broadway Shopping stråk i SoHo.

Grand Bar of Club Room, SoHo Grand Hotel New York City
Adress: 310 West Broadway, New York, NY 10013
Telefon: (212) 965 3588
» SoHo Grand website
SoHo Grand, Bleeker New York

Soho House New York

Vill du lyxa till det rejält och bo på en av stans hetare klubbar är det Soho House New York som gäller. Ända sättet att komma in på klubben om man inte är medlem är att bo på hotellet. En av medlemmarna sägs bland annat Nicole Kidman vara.
Kostar USD 350 for billigaste rummet.
» www.sohohouseny.com

Roosevelt Hotel

Mycket fint och vackert hotell med bra läge på Madison Avenue och 45th Street, midtown New York City. Firade 80 års jubileum 2004.

Adress: 45 East 45th Street, Corner of Madison Avenue / New York, NY 10017
Telefon: 212-661-9600
Fax: 212-885-6161
» www.theroosevelthotel.com

The Benjamin

Fint fyrstjärnigt hotell vid Lexington och 50th street i midtown east området. Välj kuddar ifrån hotellets kuddmeny som består av drygt 10 olika sköna varianter på kuddar. Bra service, bra läge. Vad mer kan man begära mitt på Manhattan.
Adress: 125 East 50th Street, New York, NY 10022
Telefon: 212-715-2500
Fax: 212-715-2525
» www.thebenjamin.com

Warwick hotel

Adress: 65 West 54th Street, NYC, New York 10019, USA
Telefon: Toll-free in USA and Canada: 1 800 203 3232, Toll-free from Europe: 00 800 46 34 41 00
» www.warwickhotelny.com

Buda på boende i New York

Priceline

Priceline.com och priceline.co.uk erbjuder tjänsten “Name your own price” där man kan erbjuda att betala en viss summa för ett hotell man själv anger vilket område och antalet stjärnor på hotellet man önskar.
Fördelen med .com sajten är att man anger dollar, men man måste kunna ange ett amerikanskt telefonnummer. På den engelska sajten kan man ange sitt svenska telefonnummer men priserna anges då i pund.

Gör så här:
Välj name your own price
Välj område och hur många antal stjärnor hotellet ska ha
Ange ett pris (börja med skambud)
Accepterar något av hotellen som uppfyller dina kriterier ditt pris bokas det, dina pengar dras från kortet du angett och du får en bokningsbekräftelse.
Accepteras inte ditt bud är det bara att ändra sökkriterier (område eller gå ner i antalet stjärnor) eller vänta 24 timmar så får du söka på exakt samma igen.

Mer från New York City

D’Angelico gitarrer på Rudys Music i SoHo New York

Gitarrbutiker i New York City

På 48:e gatan bara några kvarter norr om Times Square ligger flera musikaffärer, bl a Rudys och Mannys Music som numer ägs av kedjan Sam Ash. Men för den som är intresserad av gitarrer finns flera fina butiker runt om i New York med såväl fina vintage gitarrer som splitter nya. I Soho hittar man Rudys Soho, Umanov Guitars längs Bleeker i West Village och Ludlow Guitars i East Village är bara några bra alternativ.

Läs mer »
High Line Park med utsikt över omgivningarna, NYC

High Line, Meatpacking District

En nedlagd tåglinje i västra Manhattan har blivit en grönskande park för allmänheten. Parken är lummig och grön på sommaren och det finns gott om bänkar om man vill sitta och slappa i solen.

Läs mer »
Rudys Music i SoHo, New York City

Rudy’s Music SoHo

En riktig gitarrboutique, en av de finaste vi besökt, med massor av fina gitarrer av de mest kända tillverkarna; Gibson, Fender, Rickenbacker, Gretsch, PRS, Martin. Dessutom något av ett museum, med många fina D’Angelico och D’Aquisto, gitarrernas Stradivarius.

Läs mer »
Tartinery Restaurant en trappa ner, Nolita New York

Tartinery Nolita

I en av de mysigaste restaurangmiljöerna i Nolita ligger Tartinery som erbjuder en modern tolkning av en fransk bistro klassiker, en maträtt som utgår från en tunn brödskiva.

Läs mer »
Bänk utanför Grey Dog Cafe, Mulberry Street New York

Grey Dog – NoLIta

Hög trivselfaktor, goda mackor och kaffe i NYC på ett mysigt café med hundtema. På väggarna återfanns tavlor och foton med hundtema, det fanns gratis hundkex och vattenskål att tillgå. Man behövde inte vara hundmänniska för att gilla stället, men det skadade förstås inte.

Läs mer »
Dos Caminos, Meatpacking District New York

Dos Caminos Restaurant, Meatpacking District

Mitt i Meatpacking ligger denna Mexikanska restaurang i en byggnad som för tankarna till Flatiron fast mindre. Den har gott om platser på sin trevliga uteservering som är perfekt plats för att sitta och kolla på folklivet i området. Självklart har de massor av goda Mexikanska rätter och gör en utsökt Guacamole.

Läs mer »

New York City reseskildringar

Resesildring Boston och New York

Boston och New York vintertid

Massachusetts huvudstad med shopping vid Newbury Street, promenader i Boston Common, vid Quincy Market och South End


Viewer by Brooklyn Bridge, New York

New York - vår på Manhattan

Resa till New York med bl a besök i Greenwich Village, Central Park, Harlem och Little Italy samt utflykt till Staten Island och promenad över Brooklyn Bridge

Reseskildring - Sommar i New York, 2012

Sommar i New York City

Resa till New York City med utforskande av SoHo, Greenwich Village, NoHo, NoLita, TriBeCa, Bleeker, Meatpacking district och runt i central park

Times Square neon, New York City

Vinter dagar i New York

På hemväg från Aruba spenderas några dagar i New York med shopping och utforskande av Manhattan bl a Times Square, Greenwich Village samt Central Park