Lek i vattnet, Sabinillas strand

Sol & bad

Vi kör igång dagen med frukost uppe i byn för att sedan inta strandläge i Sabinillas. Efter spansk lunch fortsätter vi denna lugna eftermiddag vid områdets pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Denna dag började vi med att gå upp till byn för att inta frukost på Bar Castillo. Det är på detta ställe vi brukar hamna när vi tar frukost i byn. Vi slog oss ner vid ett bord på trottoaren utanför. Anki beställde in kaffe och baguetter med ost och tomat.

Bar Castillo, Manilva

Att sitta här mitt i by och studera folklivet en förmiddag är underhållning i sig. Inne på baren satt ett gäng kvinnor och sjöng för en liten tjej som hade födelsedag. Mitt emot oss på gatan gick en trafikpolis som hade koll på bilarna som parkerade. Att döma av de något motsägelsefulla skyltarna verkade det som att man fick parkera här en timma, och vad vi kunde tolka av trafikkontrollantens arbete verkade det som att det var han som manuellt hade koll på dessa tider.

Bocadillo y Café, Bar Castillo, Manilva

Vårt kaffe och baguetter serverades och smakade ljuvligt, precis som väntat.
Bilar passerade, leveranser skedde till den lilla speceriaffären som ligger strax intill.

Anki på Bar Castillo, Manilva

Ägaren körde iväg med sin bil och vinkade glatt till oss. Vi satt kvar en stund och insöp livet i den lilla byn.

Gatuskylt i Manilva

Vi fortsatte ut ur byn och passerade barer, rådhuset och byggnaden som för länge sedan var byns postutlämningsställe.
Den dekorativa belysningen över gatan var uppsatt inför Santa Ana festligheterna imorgon.

Manilva

Vi vek av ifrån byns huvudgata och kunde njuta av den härliga utsikten över fälten och medelhavet. Vi fortsatte vår promenad hemåt.

Hemma smorde vi in oss och gjorde oss klara för stranden. Vi tog bilen och körde ner den korta sträckan till Sabinillas strand. Vi hittade en bra plats på stranden där vi la ut våra strandlakan och sjönk ner.

Sabinillas strand

Det var som alltid en varm och skön dag, och idag fläktade det även lite sköna vindare. Perfekt lagom för att svalka, och inte så mycket att det blåste någon sand.
Vi gick ner vid vattenbrynet och kände på vattnet som kändes ganska svalt i stunden.

Gone swimming, Sabinillas

Uppe på stranden låg vi och solade och läste böcker och tidningar.
Stranden var full av folk. Många låg i skuggan av deras parasoller. Populärt i år verkade plastkanoter vara. Flera sådana fanns ute i vattnet med folk som paddlade runt bland vågorna.
Barn lekte i vattenbrynet.

Sabinillas strand

Sanden var het och det var med några snabba steg Anki sprang ner den korta biten till stranden och tog ett kort dopp. Det var inte tillräckligt varmt att stanna i en längre stund, men uppe på land tog det inte lång tid att torka och snart blev det dags för ytterligare ett dopp i vattnet.

Sabinillas strand

Stranden avfolkades något och vi insåg det var tid för siesta. Vi kände oss dock inte redo för det i stunden utan fortsatte ligga och koppla av med böcker och tidningar. Då och då tog vi ett dopp eller vadade med fötterna vid vattenkanten.

Gazpacho och San Miguel på Manolos, Sabinillas

Vid 15.30 tiden packade vi ihop våra saker och gick upp till Manolos servering där vi beställde in gazpacho, bröd och öl. Det har blivit en klassiker för oss att luncha med gazpacho som vi tycker smakar extra gott här på Manolos.

Anki på Manolos, Sabinillas

Lunchen kom strax in och den var precis så god som vi minns den. Vid flera bord satt spanjorer kvar som nu höll på att avsluta sin lunch. Vi hade kommit i sista stund för att kunna beställa något ätbart så här på dagen.

Sabinillas strandpromenad

Dagen var fortfarande skön men vi återvände inte till stranden utan åkte istället hem till Monte Viñas där vi la oss vid poolen.
Några svenskar från Örebro kände igen oss från våra reseskildringar och började prata med oss. Alltid roligt att träffa läsare i verkliga livet, och ännu roligare när man får uppskattning och erkännande att våra tips kommer till hands till andra resenärer.

Poolen i Monte Viñas, Manilva

Vi låg kvar en stund vid poolen och pratade även en liten stund med Agustin innan vi återvände till huset.

En stund senare åkte vi till Mercadona i Sabinillas för att handla lite mat för kvällen.

Hemma njöt vi av lite snacks och rosé. Vi lyssnade på radio, kollade lite på tv och läste. Timmarna sprang snabbt iväg och vi sköt fram att köra igång grillningen. När klockan var runt 22.30 var vi på väg att köra igång, men insåg att det skulle ta en bra stund innan vi fått igång grillen och maten var klar. Med tanke på att vi egentligen inte var jättehungriga valde vi att ta ett glas rött tillsammans med lite gott färskt bröd och ost vi hade hemma. Det blev perfekt avslutning på en härlig dag.

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar