Semesterkänsla – i södra Andalusien

Luften låg helt stilla under natten. Fönstret stod helt öppet men luften rörde sig knappt. Vi vaknade till under morgontimmarna, men somnade om. Det blev en något längre sovmorgon än vi tänkt oss.

En vy av Monte Viñas

Resväskporna låg öppna men längre än så hade vi inte kommit. Vi drog fram strandkläder och åkte ner till Sabinilas. Ett bra Panaderia och Café ligger på ett hörn med trevlig utsikt över Playa de Sabinillas och medelhavet utanför.

Vår vy under frukosten

Vi slog oss ner och beställde in bocadillo med ost och tomat, café solo och apelsinjuice. Även om det var något disigt var det skönt att sitta under parasoll i hettan.

Frukost i Sabinillas

Det är få tillfälle som kaffet smakar så gott som när man smakar på den första spanska koppen kaffe på semestern.
Vi satt kvar en stund och njöt av vår sena frukost och känslan att åter vara på plats i Andalusien.

Panaderia, Sabinillas

Sedan reste vi oss och promenerade en sväng i Sabinillas. Inne i en butik med badkläder blev det ett inköp av både badbyxor och bikini.

Längst en av gatorna i Sabinillas

Vi gick ut till stranden. Den svenska våren och sommaren har varit långt ifrån optimal men nu skulle vi med säkerhet låta våra soltörstande kroppar och sinnen njuta av härlig sol, värme och salta bad.

Vy upp över strandpromenaden i Sabinillas

Det var lugnt på stranden och spanjorerna själva började avlägsna sig för sin obligatoriska siesta.

Playa de Sabinillas

Vattnet var svalt men ändå ganska behagligt. Ett barn sprang upp till livvakterna och vi såg några som fångade saker i plasthinkar så vi gissade att det fanns risk för brännmaneter just nu. Det är sällan vi märkt av det här nere men agerandet av spanjorerna tydde på det.

Första timmarna på Sabinillas strand

Två timmar senare gick vi upp till Marengo tapas y vinos, en vinbar som ligger vid strandpromenaden, Paseo marítimo. Ett bord under parasoll utmed promenaden såg inbjudande ut.

Paseo maritimo i Sabinillas

Vi slog oss ner och beställde varsin tinto de verano. Den svalkande drycken satt riktigt gott denna varma eftermiddag. Menyn över tapasrätter låg på bordet.

En Tinto de Verano på Marengo Tapas y Vinos i Sabinillas

Egentligen hade vi inte tänkt ta något men när de första glasen var tomma och vi beställde in en öl passade ett litet tilltugg fint till. Vi tog in oliver, getost rulle och camembert med marmelad.

Tapas på Marengo Tapas y Vinos i Sabinillas

Tapas på Marengo Tapas y Vinos i Sabinillas

Strax bredvid oss satt ett engelskt par som vi började prata med. Kvinnan bodde här medan mannen jobbade i Saudi Arabien. Nu hade de några dagar ledigt tillsammans. Vi blev kvar en stund. Pratade och kopplade av med den sköna utsikten över Playa de Sabinillas och havet.

På vägen hem till Manilva stannade vi till vid Mercadona för att handla. Vi behövde fylla vårt kyl och skafferi. Vatten, läsk, bubbel, tilltugg och diverse andra kylvaror lastades in i huset när vi bromsade in vid Monte Viñas.
Vi monterade ihop grillen vi köpt förra sommaren och tände upp grillbädden samtidigt som vi öppnade en flaska cava.

Vi är mer gjorda för det spanska klimatet och äter gärna sent. Köttet la vi på grillen vid 23 tiden. Grillade majskolvar och en sallad passade perfekt till.
Och spanskt rödvin så klart.

Härlig grillkväll i trädgården

Kvällen var varm och skön. Vi tittade på våra telefoner och insåg att vi nu närmare två på natten hade det varmare än det skulle vara som mest i Sverige under kommande dagar. Sådana kvällar är svåra att slita sig ifrån, men till slut gick vi in för att få en natts sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *