Söndagsmarknad, Playa del Negro & tapas

Enligt prognosen skulle detta bli en rejält varm dag, vilket vi kände av redan på förmiddagen. Luften stod stilla och vi var glada för fläkten i sovrummet.

Förmiddagsvy över Manilva

Det var söndag. Vi tog en snabb frukost och åkte sedan ner till söndagsmarknaden i Sabinllas. Varje söndag är här en marknad som erbjuder alltifrån kläder, smycken, leksaker, grönsaker och blommor till loppisartiklar och trämöbler.

Vi kollade runt och köpte bland annat pelargonior att komplettera de som inte längre blommade i våra fönster med.

Söndagsmarknaden i Manilva

Vi var egentligen klara för stranden men svängde hemkom och ställde av blommorna. Sedan åkte vi söderut, till Floria på Playa del Negro.

Floria Chiringuito

Söndag innebär strandliv för spanjorerna och parkeringarna var fulla. Vi hittade en plats och promenerade bort mot Floria Chiringuito och stranden där. Vid ett bord vi kunde flytta in under en bast parasoll slog vi oss nere. Lasse beställde en öl och Anki ett glas vin. Från menyn beställde vi in ensalada mixa och kycklingspett.

Floria Chiringuito

Musiken från högtalarn avbröts av några riktiga musikanter som kom in och spelade. De spelade flera låtar och stannade även upp vid de bord de kände sig extra uppskattade.

Vi beställde in ytterligare dryck och gick sedan ner till stranden.

Stranden nedanför Floria Chiringuito

Trots att det var söndag kändes stranden inte överfull. Havet var ganska skönt även om vi från de övriga besökarna kunde ana vetskapen om att det fanns brännmaneter i vattnet. Anki satte på sig hörlurarna och lyssnade på musik. Lasse läste en bok. Det var en riktigt skön eftermiddag på stranden. Även på denna strand är underlagt lite mer stenigt likt Punta Chullera.

Floria Chiringuito

Klockan hade passerat 18 när vi körde bilen ut från stranden i riktning mot Sabinillas och Marbella. Vid köpcentrat La Cañada ligger Leroy Merlin där vi hade några ärenden.

La Cañada, Marbella

Leroy Merlin har det mesta; badrum, kök, gardiner, inredningsdetaljer, trädgårdsmöbler etc. Innan vi gick in släckte vi törsten med varsin kall cola med is på uteserveringen på parkeringen.

La Cañada, Marbella

Efter ett besök på Habitat där vi kollad in en hel del läckra möbler och inredningsartiklar gick vi in på Leroy Merlin. Vi köpte en lampa och nya gardinstänger.

Klockan var runt 21.30 när vi åter gick mot vår bil. Visserligen skulle vi kunna köra direkt till Sabinillas för att äta, men då vi hade en del grejor i bilen körde vi hemkom. Sedan bar det direkt av till Sabinillas. Vi slog oss ner vid La Taperia, en enkel men väldigt trevlig taperia längt strandpromenaden, Paseo Marítimo.

Sabinillas strandpromenad nattetid

Vi beställde in öl och vin och valde sedan ett antal rätter från ställets digra tapasmeny, enligt uppgift över 50 stycken. Vissa saker hade vi provat året innan, vissa rätter var nya för såväl oss som stället.

Tapas på La Taperia, Sabinillas

Det var ännu en underbart skön Spanien kväll. Temperaturen låg fortfarande runt 28 grader vid midnatt. Folk kom fortfarande och satte sig och vi njöt av den skön kvällen.

Tapas på La Taperia, Sabinillas

Det hade varit ännu en härlig dag i Andalusien blandad av marknad, strandliv, shopping, god mat och dryck.

Sabinillas by night

Natten skulle åter komma att bli varm men vi körde igång fläkten och lät våra fönstren stå på vid gavel.

Monte Viñas by night

Ang Floria Chiringuito

Tyvärr blev Floria Chiringuito förstört av översvämningar i december 2016. Ägarna hoppas att bygga upp den igen, men kommunen har inte givit klartecken och därför har denna namninsamling skapats för alla som vill se den återuppbyggd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *