Shopping i Marbella och kväll i Puerto Banus

Det är inte ovanligt så här års att dagarna börjar något disigt i södra Costa del Sol. Denna dag låg dis och dimma dock något tjockare, och vi bestämde oss snabbt för att passa på att åka till La Cañada som är ett stort shoppingkomplex strax utanför Marbella.

Förmiddag i Monte Viñas, Manilva

La Cañada – Shopping i Marbella

På vägen stannade vi till på en bensin mack och beställde med oss bocadillos och kaffe att ta med i bilen. Drygt en halvtimma senare parkerade vi på den stora parkeringsplatsen till La Cañada.

La Cañada Shoppingcenter, Marbella

Förutom det stora shoppingcentrat som består av många butiker, caféer, restauranger och bio högst upp, finns det på området bland annat även en stor elkedja och ett byggvaruhus. Vi började med att gå in i Leroy Merlin; ett byggvaruhus som vi inte besökt tidigare. Det visade sig vara betydligt större än vi kunnat ana, och här fanns verkligen allt man kan tänkas behöva för hem och trädgård. Vi gick igenom alla avdelningar. Med några idéer och tankar i huvudet lämnade vi varuhuset med nya gardinstänger, ett diskställ och en grendosa. Vi hade även förkovrat oss i det stora gardinutbudet de hade. Det är inte otänkbart vi återvänder hit igen.

Inne på själva La Cañada började vi med att gå till mitten av området där flera serveringar finns. Vi satte oss på California café och fyllde på vätska med coca-cola och kaffe.

Inne på La Cañada Shopping center

Sedan blev det besök i flera butiker varpå det blev en del inköp i Adolfo Domínguez, Desigual, Hilfiger, Pedro del Hierro och Zara Home.

Inne på La Cañada Shopping center

Det är lätt att spendera många timmar inne i detta shoppingcenter. Det är svalt och skönt och man har ingen aning om hur vädret utanför är. Och timmarna gick snabbt, som så ofta vi är här. Klockan hade blivit runt sju på kvällen när vi lämnade området med ett antal påsar i bagaget till vår bil.

Anki efter några timmars shopping på La Cañada

Kväll och middag i Puerto Banús utmed nöjesbåtshamnen

Vi var i närheten av Marbella och därmed också Puerto Banús med sin berömda hamn. Visserligen hade man inte direkt klätt sig eller fixat sig för utgång, men kvällen var förhållandevis tidig och vi planerade inget extravagant. Anki bytte om från jeansshorts och linne till en av de inköpta klänningarna i bilen i garaget vi parkerade i. Det är inte första gången, då vi inte alltid planerar exakt hur dagen ser ut och var kvällen ska sluta. Fördelen med att ha shoppat är att det i alla fall finns några klädalternativ.

Puerto Banús hamn i kvällsljus

Vi tog en promenad längst hamnen. Det brukar bli ett besök per gång vi är nere i Spanien, men nu konstaterade vi det nog måste vara något år sedan vi var där. Vissa ställen var de samma, men en del restauranger och butiker hade bytts ut.

Längst Puerto Banús hamn

Hamnen fylls av turister och många är uppklädda. Längst gatan kör sakta läckra sportbilar förbi, och i hamnen ligger ofta fina lyxiga båtar. Utanför barer och restauranger står inkastar och lockar in folk. Butikerna längst med hamnen är både lyxigare märken så väl som butiker med betydligt billigare produkter.

Folkliv i Puerto Banús

Middag på Amore e Fantasia restaurang i Puerto Banús

Vi promenerade bort mot fyren och spanade samtidigt in restaurangerna. Vi bestämde oss för att gå in på en av de italienska restaurangerna längst med gatan, Amore e Fantasia. Stället har funnits sedan tidigare och är alltid fullt med folk, men vi har aldrig besökt det.

Amore e Fantasia restaurang, Puerto Banús

Vi beställde in vitt vin och vatten och fick samtidigt in en korg med bröd. Vid bordet bredvid oss beklagade sig en kvinna att alla andra i sällskapet ätit upp sin mat men att hon fortfarande inte fått sin rätt. Inte så imponerande, men vi valde att inte dra några slutsatser.

Inna på Amore e Fantasia restaurang, Puerto Banús

Menyvalet föll för oss båda på en canneloni rätt och skämtsamt sa vi att om vi för en gångs skull beställer samma rätt minskar vi samtidigt risken för att något ska gå fel. Det går inte att bortse från att Puerto Banus är ganska turistigt och man förstår att restaurangerna är hårt pressade och vill få in så mycket folk och beställningar som möjligt. Personalen springer och killen vi kunde se vid stenugnen arbetade intensivt med att servera den ena pizzan efter den andra. Vinet och brödet var utomordentligt gott.

Middag på Amore e Fantasia, Puerto Banús

Vår mat kom in ganska snabbt, men vad det gäller de italienska pastarätterna vi beställt får man tyvärr säga det var mediokert. Det var inget fel på rätterna – det var helt ok, men inte mer än så. Vi fick ändå en trevlig middag och stället är mysigt och personalen trevlig mot gästerna.

Nattliv i Puerto Banús

Vårt besök i Puerto Banus var inte planerat, men efter middagen gick vi ytterligare en sväng i hamnen. Vi såg att Michael Kors hade öppnat en butik i området och gick in för att kolla utbudet. Längs parallellgatan till hamnen ligger flera märkesbutiker så som Dior och Hermes. Vi gick in i den förstnämnde och kollade in några väskor. Några inköp blev det dock inte i Puerto Banus denna kväll.

Märkesbutiker i Puerto Banús

Vi återvände istället till vår bil och körde söderut mot Manilva och Monte Viñas. När vi lämnade byn denna förmiddag hade vi inte planerat att komma hem så här sent, och kanske inte med så många påsar med oss, men det hade varit en trevlig dag med bra shopping. Imorgon skulle det dock få bli lite mer sol och tid utomhus som sig bör här nere.

Puerto Banús by night

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *