Den nobla konsten att göra inget – i Spanien

Utanför kunde man höra vinden. Det blåste något mer än vanligt och vi kan ibland komma i lite av ett blåshål här i Monte Viñas. Som tur är det ju varma vindar så här års. Frukosten intogs inne i huset innan vi gick ut och satte oss under parasollen. Från högtalaren ljöd skön spansk musik. Vi läste och bläddrade lite i tidningar.

Monte Viñas

Lat dag under spanska solen i Monte Viñas

I samma andra som gårdagen kände vi att vi inte riktigt var redo att ens tänka tanken att vara speciellt aktiva. Efter en intensiv vår och känslan att detta var början på en lång och skön semester kändes det underbart att bara låta en dag få fyllas av att göra inget annat än att bara ta det lugnt.

Morgonvy över Manilva sett ifrån Monte Viñas

Det blev en stund på solstolarna i trädgården också, och så klippte vi till några av växterna så våra nya solcellslampor skulle komma till sin rätt. Till sen lunch dukade vi fram en gazpacho. Det var inte en hemmagjord utan en vi köpt på Mercadona vilket visade sig vara fantastiskt god. Utbudget av gazpachos i butik har ökat och det är med glädje vi provar de olika och kan njuta av spansktillverkad gazpacho i huset. Den spanska kalla soppan är perfekt och passar med fördel även att drickas i glas i den sköna värmen. Till det blev det lite bröd och årets första San Miguel.

Blomma i vår trädgård i Monte Viñas

Lasse läste färdigt sin bok vilken han hade startat på flyget vilket visar vilket lugnt tempo vi njutit av. Det knackade på dörren och Agustin kom in med stora klasar svarta vindruvor han plockat ifrån området. De smakade fantastiskt gott, och blev ett trevligt inslag i vårt spanska hem på fatet på köksbordet.

Vy ifrån solstolarna i trädgården

Tinto de verano är en dryck vi gärna beställer på serveringar sådana här sköna varma dagar. Även det finns färdigblandat i butikerna, och vi testade en från Don Simon. I stora vinglas med extra is njöt vi av den goda drycken som är som läsk. Alkhoholhalten på denna var 4%. Hur de blandar på restaurangerna kan säkert variera en hel del.

Vy över Manilva ifrån backen till Monte Viñas

Vid 18 tiden var värmen perfekt. Det är egentligen vid denna tid det är som skönast. Vi valde dock att lämna trädgården för en stund för att åka till Carrefour i Estpona. Ett stort varuhus med det mesta.

Trädgårdsmöbler, elektronik och mat på Carrefour i Estepona

Efter att ha parkerat bilden på den stora parkeringen såg vi att trädgårdsavdelningen som för några år sedan var som ett större tält utanför och som vuxit år för år, nu var inbyggt i det stora varuhuset med en egen ingång strax intill den stora entrén till varuhuset.

Carrefour, Estepona

Vi gick inom och kollade utbud av trädgårdsmöbler, grillar och andra attiraljer. Alltid roligt att kolla in och man vet ju aldrig vad man kan springa på för något. Denna gången kom vi ut med en matta som kunde passa fint att ersätta den vi tidigare haft i köket.

Inne på Carrefour startade vi på ovanvåningen där vi spanade in mixers. Att ha krossad is i såväl våra juicer, coca cola som drinkar hemma i huset lockade nämligen oss. Däremot var flera av de vi kollade in slutsålda, så det blev ingen sådan denna gång. Istället gick vi ner och tog oss igenom resten av utbudet. Det blev en del kompletterande mat och dryck, samt ingredienser till en sallad för kvällen.

Läcker solnedgång på parkeringen till Carrefour, Estepona

Ute på parkeringen kunde vi blicka upp mot en alldeles fantastisk röd himmel. Vilken solnedgång det måste vara. Klockan var runt halvtio och inom kort skulle det bli mörkt men nu var hela himmeln som i brand.

Läcker solnedgång på parkeringen till Carrefour, Estepona

Middag i trädgården i Monte Viñas

Hemma i Monte Viñas packade vi upp och gjorde i ordning en sallad på fetaost, körsbärstomater, oliver, lök bland annat som vi hade som tillbehör till den Serrano skinka vi köpt i delikatessdisken på Mercadona dagen innan.

Vi dukade ut i trädgården där vi njöt av maten som avslutades med en flan till dessert. Kvällarna var än så länge något svalare, och då menar jag svalare i spanska mått dvs dryga 20 grader. Men det är temperaturer som gör att vi gärna ändå tar en kofta över axlarna.
Blockljuset fladdrade och släcktes några gånger av vinden. Förutom vinden var lugnet påtagligt. Slöhet förvandlades till trötthet och vi blåste ut ljusen och gick in från trädgården som vi tillbringat hela denna dag i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *