Poolen i Monte Viñas

Varm dag i Monte Vinas och kväll i La Duquesa

En varm dag vid den fina poolen i Monte Vinas till en het eftermiddag och kväll i La Duquesa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Efter att ha startat upp dagen i huset gick vi ner en sväng till poolen. Det var faktiskt första gången vi var nere vid poolen trots att vi varit här nere några dagar nu. Agustin hade insett detta och kom på förmiddagen förbi oss för att lämna vår post som vi annars normalt sett plockar upp nere vid poolen.

Poolen i Monte Viñas

Poolen i Monte Viñas

Det var ganska lugnt vid poolen även om det dök upp några barnfamiljer under tiden vi var där. Lasse hoppade i och badade medan Anki låg oss läste i skuggan av en palm. Agustin kom förbi och växlade några ord innan det var dags för honom att ta siesta. Området vid poolen var sig likt. Palmerna vajade skönt och skapade skugga på några delar av gräsmattan.

Poolen i Monte Viñas

Efter några avkopplade timmar vid poolen gick vi tillbaka till huset. Men bara för att byta om, för att sedan ta oss vidare. Eftermiddagssolen är skön att tillbringa i sköna stolar nere på Dolphin servering i La Duquesa.

Dolphin Bar i La Duquesa

Eftermiddagssol med Sangria i La Duquesa

La Duquesa är ett litet hamnområde som i och för sig lockar en del engelsmän, men som är ganska trevligt att ta en drink eller en bit mat vid. På Dolphin beställde vi in Sangria som satt svalkande fint.

Sangria på Dolphin Bar i La Duquesa

Eftermiddagssolen höll på att leta sig bakom husen men vi fick ändå en skön stund i solen och även när solen passerat var det mycket behagligt att se kvällsljuset på himmeln.

Puerto de la duquesa

Sangrian tog slut, och vi tog en kort promenad utmed hamnen. Det hade tillkommit några nya restauranger sedan senast, och några hade försvunnit.

Middag på Shazna Restaurang i Puerto de la Duquesa

Vi kollade in några menyer, och fastnade för en ny indisk restaurang, Shazna Restaurant, som ligger vid hamnstråket. Om vi kunde vänta några minuter kunde vi få ett bort precis vid promenadstråket vilket vi gärna ville. Restaurangen såg fin ut invändigt också och flera satt även där, men vi ville njuta av den sköna kvällen.

Shazna Restaurang i Puerto de la Duquesa

Vi fick direkt in papadams med goda såser och beställde in varsin indisk öl. Menyn hade mycket att välja mellan och mycket som lät riktigt gott. Vi valde två lite olika rätter som kunde bli en bra kombination och smakupplevelser. Balti är en rätt som lockade oss med hela kryddor som rostas och mals tillsammans med färska kryddor som koriander och mint. Valet föll också på Shahi Murugh Tikka Masallam som är grillad kyckling tillagad i en krämig yoghurt och tomatsås. Ris och naan beställdes självklart också in.

Shazna Restaurang i Puerto de la Duquesa

Några gäster hade reserverat bord men det verkade ändå vara ganska bra omsättning på borden.
Maten kom in ganska snabbt och smakade lika ljuvligt som vi hoppades. Den serverades i fina klassiska kopparkärl i typisk indisk stil. Det ser inte alltid ut att vara mycket när det kommer in på bordet, men maten är mättande och det var knappt vi orkade allt.

Shazna Restaurang i Puerto de la Duquesa

Vi satt kvar en stund och njöt av ölen och atmosfären längst hamnen. Några marknadsstånd erbjöd förbipasserande smycken och kläder. Och vid ena hörnet stod ett äventyrsföretag, som vi sett stå där de senaste åren, och sålde sina vattensporter och andra aktiviteter.

Kväll i Puerto de la Duquesa

Vi strosade en runda i La Duquesa området. Tog trapporna upp och kom till plazat som kantas av restauranger som täcker upp hela torget med sina serveringar och bord. Folklivet var i full gång och alla såg ut att ha en trevlig kväll. Barn sprang omkring och lekte och vuxna satt vid borden och umgicks.

Kväll i Puerto de la Duquesa

Det var en skön kväll. Perfekt för en kvällspromenad efter maten.

Puerto de la Duquesa

Tillbaka i huset i Monte Vinas avslutade vi kvällen i trädgården under den stjärnklara himmeln.

Relaterade Sidor

Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar