Live konsert med Ricky Martin

Luften stod stilla och var redan på förmiddagen ganska varm. Större delen av dagen tog vi det extremt lugnt i huset.

Monte Viñas, Manilva

Dag i trädgården i Monte Viñas

Småplockade lite, var ute i trädgården, läste och lyssnade på musik. Det blev en del musik med Ricky Martin för att ladda inför kvällens konsert.

Monte Viñas, Manilva

Redan i Sverige för någon månad sedan såg vi att man gick ut och meddelade att den sista artisten som tillkännagavs för Starlite Festivalen, som håller på under en månads tid utanför Marbella, var Ricky Martin.

Ricky Martin är en artist Anki följt och lyssnat på i många år. Vi köpte direkt biljetter. Vi har tidigare sett honom i Stockholm, men att se honom i ett spansktalande land med den rätta kulturen skulle bli en unik upplevelse som vi båda såg fram emot.

Vid 19.30 tiden lämnade vi Manilva och körde mot Marbella. Efter den angivna avfarten var det väl skyltat till festival området som låg en bit upp mot bergen. Vi körde längst pittoreska gator med mycket växtlighet och höga och pampiga grindar in till lyxiga husen man kunde skymta på tomten innanför. Det här är helt klart ett något finare område, som man inte direkt råkar köra förbi om man inte har en anledning.

Starlite Festival i Marbella

Vi kom fram till en stor parkeringsplats med vakter. Vi körde in och parkerade och gick den korta biten in till området. Längst plankor på marken kunde man gå ganska jämnt fram till en plats där ett stort antal shuttle bussar stod redo att köra fram och tillbaka gäster till festivalområdet som var en kort sträcka högre upp för backen.

Anki på Starlite Festival, Marbella 2014

Här var den stora ingången med en stor skylt med Starlite loggan. Vakter och festivalfotografer kantade ingången. Längst vägen från entrén som leder en in till själva festival området stod några sponsorer. Man kunde exempelvis bättra på sin makeup och stylas av makeup artister om man önskade. Och naturligtvis fanns det möjlighet att köpa festivalens egna merchandise samt biljetter till kommande konserter. Alejandro Sanz kommer uppträda i slutet av Augusti men då är vi tyvärr inte kvar. Julio Iglesias var den första artisten att sälja slut biljetter till sin konsert. Prisbilden för de olika artisterna varierar en hel del. Ricky Martin var helt klart den dyraste artisten vi kunnat se skulle besöka festivalen. Festivalområdet ligger en bra bit upp och man kan få en fin utsikt över havet och omgivningen på sina ställen.

På området utanför själva auditoriet finns ett antal olika serveringar. Både på markplan och uppbyggda restauranger någon våning upp för en finare utsikt. Den uppbyggda interiören går i vitt. All personal på området hade specifik klädsel beroende på vad de jobbade med. Vakterna i sina mer strikta kostymer och barpersonal i rosa tröjor med tryck. San Miguel promotade en ny ölvariant vid en vagn som ångade kyla. Området hade öppnats klockan 20 och en hel del gäster satt nu och tog en drink eller en bit mat innan konserten. Vi såg två lediga stolar vid ett bord där vi slog oss ner och tog varsitt glas vitt vin. De flesta var väldigt uppklädda inför kvällens evenemang.

När klockan närmade sig 22 som var utsatt starttid för konserten började folk dra sig in till auditoriet. Det är en unik miljö där scenen och bänkarna ligger i en sänka bland klipporna. På berget ovanför scenen finns upplysa stora bokstäver som bildar stadsnamnet Marbella likt Hollywood bokstäverna i Los Angeles. Vakter visade alla till sina platser. Området fylldes på och mörkret började lägga sig något. Vi satt mitt på läktaren strax vid ljud teknikerna. Vi kunde skymta ljudteknikern setlist över låtar som skulle köras.

Ricky Martin entrar scenen

På monitorna framme vid scenen kördes reklam. Ljud och ljus testades en sista gång på scenen.
Till höger om scenen såg vi en större vit bil köra fram och vi förstod det var Ricky Martin själv som anlände till scenen. Några minuter senare kom musiker in på scenen. Introt påbörjades, dansare kom in och formade en gång som öppnade väg för Ricky Martin som äntrade scenen till allas stora jubel. Publiken lyfte sig ur sina stolar och jublade och applåderade under tiden första låten Come With Me Tonight.

Vilken stämning! Alla var lyriska och dansade och sjöng med från sina platser. Valet av låtar var perfekt, med mycket av den musiken vi känner är genuina för Ricky Martin. Han framförde dem alla suveränt. Det svängde rejält och både dansarna och Ricky själv framförde en hel del riktigt läckra koreografier. Shake you’re bon-bon var många dansare på scenen och framförde ett läckert nummer med mycket höfter och dans.

Ricky Martin, Starlite Festival, Marbella 2014

Trots att det inte var långa pauser mellan de olika låtarna hann Ricky med ett antal klädbyten.
Under en av balladerna från 80 talet sjöng publiken så mycket att Ricky tog av sig sin öronsnäcka för att själv lyssna och bara log och njöt.

Under Por Arriba dansade alla med och gjorde samma rörelsemönster som Ricky vilket ledde till en tävling där Ricky delade in publiken i två delar för att se vilken halva som utförde den lilla dansen bäst.

Ricky Martin, Starlite Festival, Marbella 2014

Efter sista låten jublade och stampade alla i takt och ropade ”otra – otra” vilket kallade in Ricky och musikerna på scen än en gång. Som final nummer körde de The cup of life; låten som Ricky framförde i Paris på fotbolls VM och som man läst i hans biografi betyder mycket för honom själv då det verkligen blev en av de betydande milstolparna i hans karriär för den större och bredare publiken.

Ricky Martin, Starlite Festival, Marbella 2014

Ricky lämnade scenen och samtidigt som musikerna gick fram för att tacka för sig kunde man vid scenen se ett par billampor sättas igång. Under folket jubel såg vi bilen köra iväg och vi förstod att Ricky hade lämnat området. Det var en fantastisk konsert i en läcker miljö. Vilken artist – vilka låtar – vilket framträdande! En kväll som sent ska glömmas.

Starlite Festival, Marbella 2014

I festivalområdet fanns nu en DJ och ett disco skulle komma att köras igång. Det serverades drinkar och sponsorerna hade sina evenemang.

Starlite Festival, Marbella 2014

Bland bilarna som körde ut ifrån området spelade flera Ricky låtar på hög volym. Poliser stod och lotsade bilarna åt rätt håll, och vi kom så småningom ut på motorvägen vid tvåtiden på natten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *