Ett stilla medelhav

Utsikten över havet var vackrare än någonsin. Fåglarna kvittrade som vanligt, men ljudet av växter som vajar i vinden var helt frånvarande. Det var ovanligt lugnt och mycket behaglig temperatur.

Klar himmel över Monte Viñas

Dag på stranden i Sabinillas

Efter frukosten packade vi ihop vår strandväska och körde ner mot Sabinillas. Vi gick rakt ut på stranden och bredde ut våra strandlakan. Sanden var het.

Stranden i Sabinillas

Vi tog några snabba steg ut till vattenbrynet för att svalka fötterna. Havet var betydligt svalare. Flera personer som gick ner reagerade som vi, men en hel del trotsade det ganska svala vattnet sprang i. Att springa och slänga sig i vattnet var nog det bästa sättet att ta sig i. Men som alltid är det väldigt skönt efteråt.

Stranden i Sabinillas

Ute till havs såg vi en yacht åka förbi och lägga sig längre bort. Några fåglar seglade ovanför i den klarblåa himmeln. Luften var stilla. Detta var en perfekt dag för stranden och vi får långt ifrån ensamma att tycka så. Alla njöt.

Stranden i Sabinillas

Vi växlade mellan att ligga och läsa, kolla in folk och svalka oss i vattnet. Stranden tömdes något på folk vid siestan. Vi låg kvar en stund till men då det var vår första dag på stranden ville vi ta det något lugnare med solen och bestämde oss snart för att gå upp och ta en lättare lunch vi också.

Stranden i Sabinillas

Tinto de verano och bocadillos på Palms i Sabinillas

Vi hamnade på Palms servering och slog oss ner i deras korgfåtöljer under parasollerna. Platsen på strandpromenaden gav oss en fantastisk vy över stranden och havet. Tinto de verano och bocadillos beställdes in, följt av en kall öl.

Anki på Palms vid strandpromenaden i Sabinillas

Det här var en sådan eftermiddag att man lätt hade kunnat sitta kvar på denna plats hur länge som helst. Det är sällan det är så här stilla.

Vi lockades å ena sidan av att åter lägga oss en stund på stranden. Å andra sidan ville vi ta det lite lugnt med solen, och skuggan är egentligen väl så skön och det den vackra utsikten över både strand och hav får man egentligen från en servering.

Vy från Palms på strandpromenaden i Sabinillas

Vi promenerade längst med strandpromenaden och såg ett nytt moderna ställe som höll på att slutföras på stranden. Att de inte var helt klara med allt hindrade de dock inte från att ha öppnat och vi spanade in det.

Strandvy, Sabinillas

En vit byggnad i modernare stuk med bar och en servering som täckte sig både under tak samt över en öppen terrass. På stranden anade vi de framöver också kommer ha strandstolar och parasoller. Helt klart ett ställe att kolla in närmre framöver. Denna dag nöjde vi oss dock att spana in det, och fortsatte promenaden den korta resterande biten bort till Ramos.

Ramos Chiringuito i Sabinillas

Kall öl med utsikt över stranden på Ramos i Sabinillas

Här slog vi oss ner på deras uteservering och tog varsin öl. Ramos har lite växtlighet och några träd i sanden med en liten trägång som leder besökarna in och ut från stranden. Från serveringen får man ändå en fin vy över strand och hav.

Öl på Ramos Chiringuito i Sabinillas

Det var en så härlig dag att man egentligen inte ville lämna havet och stranden. Men när vi tittade på klockan var hon över 18. Även om det var en underbar dag skulle vi komma att få fler fina dagar framöver, och vi lämnade Sabinillas strand.

Vy ifrån serveringen till Ramos Chiringuito i Sabinillas

Bernardo Muñoz möbelbutik i Sabinillas

På vägen till Manilva passade vi på att besöka Bernardo Muñoz möbelbutik, Tien 21, som ligger i den stora rondellen i Sabinillas. Inredningsbutiker i Spanien blir mer och mer lika de vi besöker hemma, men det finns självklart fortfarande typiska spanska inslag. En trevlig tjej hälsade oss välkomna och såg till att vi fick hjälp. Vi strosade mest omkring och kollade in den ena avdelningen efter den andra.

Ovanvåningen var varm sa hon lite varnande med ett stort leende på läpparna, under tiden hon fläktade sig med ett papper. Hon önskade själv ha fått vara på stranden en dag som denna, men butiken hade ganska många besökare och personalen hade fullt upp. Inköp från denna butik var en mixer som även krossar is. Perfekt för svalkande drycker i vår trädgård. Vi passade på att köpa med oss kött och några andra saker från Mercadona.

Grillkväll i Monte Viñas

Hemma i huset njöt vi av den sköna kvällen i trädgården. Vi växlade några ord med vår granne som precis som vi tänkte grilla. Vi drog igång grillen och förberedde både kycklingfiléer och en sallad. Det blev mörkt och lågorna från grillen lyste upp innan de la sig och bildade en vacker grillbädd. Det var över 25 grader och fortfarande knappt en vinpust. Lågan till blockljuset på bordet rörde sig knappt.

Kväll i trädgården i Monte Viñas

Vi avslutade middagen med att lägga några bananer på grillen som vi åt tillsammans med vaniljglass. Det var en stilla och varm natt där inte ens gardinerna rörde sig trots vidöppna fönster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *