En dag på Estepona strand

Vi vaknar upp en ännu en dag utan någon direkt vind. Luften är stilla. Vädret är underbart. Helt klart bästa tänkbara läget för en dag på stranden.

Vy över Manilva

Underbar dag på Estepona strand

Efter frukost slänger vi ihop våra grejor. Vi öppnar alla dörrarna till den varma bilen för att vädra ut den varma luften en kort stund men hoppar strax i och kör med neddragna fönster mot Estepona. I centrum parkerar vi bilen och går ner till stadsstranden strax nedanför Chiringuito de Paco, Playa de la Rada. Det var fler än vi som tyckte denna dag var perfekt för stranden. Det kändes snarare som en söndag på stranden. Kanske rent av en söndag under semesterperioden. Stranden var full!

Estepona strand

Men det fanns självklart plats för oss också. Vi la oss ner ganska nära vattenbrynet för att ha nära till vattnet. Stranden var het och efter att ha lagt ut handdukarna gick vi direkt till vattnet för att svalka fötterna.

Anki på stranden i Estepona

Vattnet var klart. Ganska svalt, men inte så svalt som vi upplevde häromdagen i Sabinillas. Gibraltarklippan syntes tydlig en sådan här klar dag. Trots att det var mitt på dagen och inte blåste nämnvärt var det mycket behagligt vid stranden.

Stadsstranden i Estepona

Några killar spelade strandtennis. Ett barn som satt i vattenbrynet skrattade och viftade med armar och ben när vattnet rullade in över henne. Föräldrarna var överlyckliga och tog massor med kort med sina mobiltelefoner. En bit bort i havet kunde vi se några hålla på med vattensporter.

Vy över havet från Estepona strand

Besökarna på stranden avtog något ju närmre siesta tiden vi kom. Plötsligt var det ganska tomt runtom oss. Om man inte räknar med de parasoller och solstolar några lämnar för att återvända några timmar senare. Vi växlade mellan att gå omkring i vattnet, sola, bada och läsa.

En härlig dag på stranden i Estepona

Lunch på Chirinquito de Paco strandservering i Estepona

Så småningom plockade vi ihop våra saker och gick upp till Chirinquito de Paco. Det var en hel del folk både inne och ute, och även en del nyttjade deras solstolar de har på stranden.

Paco Chiringuito, Estepona

Vi slog oss ner vid ett av borden under ett parasoll i sanden och beställde direkt in varsin coca-cola innan vi kollade vidare på menyn. Lasses val föll på gambas pil-pil och Anki tog ett kycklingspett. Till det blev det tinto de verano.

En tinto de verano på Paco Chiringuito i Estepona

Det var underbart skönt att sitta i skuggan till Chiringuiton och blicka ut över strandlivet och havet med en kall dryck. Det är lätt att fastna på sådana här platser, och det härliga under semestern är att det är helt ok att göra det också.

Gambas Pil-pil på Paco Chiringuito i Estepona

Någon dessert eller kaffe kände vi dock inte för. Vi var mätta och bestämde oss för att, hur skönt det än var här, resa oss och ta en liten runda på stan.

Centrala Estepona

Calle Real, huvudgatan genom centrala Estepona

Vi gick bortom bilen och la in strandväskan och strosade sedan längst med Calle Real. Affärer började så smått öppna efter siestan.

Calle Real i Estepona

Vi var lite för slöa för att egentligen göra någon större shoppingrunda men gick ändå inom några ställen för att kolla utbudet. Anki köpte ett halsband och något senare en bit längre in i stan blev det även en ny bikini.

Charmig gata i centrala Estepona

Några restauranger började förbereda så smått inför kvällen men det var fortfarande väldigt lugnt tempo i stan. Efter Calle Real svängde vi vänster och kom upp till Plaza Antonia Guerrero, ett torg vi inte passerar så ofta men ett fint litet ställe med träd och bänkar.

La plaza de huevo, Torg i Estepona

I alla städer och byar här nere är det viktigt med platser för bänkar i skuggan av träden för folk att sitta och vila och ta det lugnt i skuggan av solen.

Charmig gata i centrala Estepona

Vi tog någon innergata och kom bort till Plaza Doctor Mena Arce som kantas av caféer och restauranger. Bland annat Madubar som är en trevlig restaurang vi besökt flertal gånger. Ifrån detta torg kom vi vidare in till Plaza de las Flores. Detta är ett fint pittoreskt torg i hjärtat av Estepona med flertalet restauranger och serveringar runt om torget, så väl som mitt på torget vid fontänen.

Plaza de las flores, Estepona

Det mesta var sig likt på det lummiga torget. Pelargoniorna blommade, några barn sprang omkring och lekte runt fontänen vars vatten porlade härligt.

Plaza de las flores, Estepona

En egen Tapasafton i Monte Viñas

Vi strosade omkring ytterligare en liten stund och tog en kort runda ut mot strandpromenaden. Sedan återvände vi till bilen och körde bort till Carrefour för några få matinköp. Tillbaka i huset i Monte Viñas var det fortfarande helt stilla. Vi dukade ut dryck och så småningom också diverse småplock så som Serrano skinka, oliver, ostar etc som blev lagom kvällsmat för oss denna dag.

Lugn kväll i trädgården i Monte Viñas

Kvällen var ljuvlig. Vid tolvtiden var det fortfarande 25 grader. Himmeln ovanför oss var stjärnklar. Det var tredje dagen det var så här lugn vind i Manilva, och vi ville njuta av varje sekund.

Stjärnklar himmel över Monte Viñas och Manilva

Som vanligt sådana här sköna Spanien kvällar glömmer man bort tid och rum när man sitter i sådan här skön miljö, men till slut blåste vi ut ljusen, bar in sakerna och stängde dörren till trädgården för denna dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *