Monte Viñas dag

Natten hade varit stilla och varm. Det kände vi av när vi vaknade. Och det var fortfarande en stilla luft utanför, men när vi drog isär gardinerna blickade vi ut över en ganska oväntad tjock och vit dimma.

Det blev en lugn förmiddag med långfrukost och kaffe. Successivt klarnade himmeln dock upp och vi såg solens stråla åter skina som vanligt.

Molnig morgon

Trots den stilla luften kom då och då några svalkande fläktar, och man kunde känna att denna fläkt var svalare än vanligt, förmodligen dimmans effekter. Vi gick ut i trädgården. Dimman och molnen drog sig ut mot havet men var kvar där förvånansvärt länge. Ovanför Manilva lyste i alla fall solen.

Start på dagen i trädgården med en bok

Denna dag kom att bli en sådan där dag som man bara försjunker sig in i böckernas värld. Kombinerad med en stor portion slöhet, bara för att man kan. Under dagen i trädgården slumrade vi båda till en stund. Anki läste Ricky Martins självbiografi och Lasse en deckare.

Citonträd mot klar blå himmel, Monte Viñas

Lunchvalet är svårslaget. Vi älskar den kalla gazpacho soppan och tillsammans med lite bröd mättar den precis lagom på eftermiddagen. Man är ju egentligen mest törstig sådana här dagar, och den släcker ju även törst. Från poolområdet hördes en del barnskratt och plaskande. Ovanför oss kvittrade fåglar. Och ibland brummandet av någon bil eller moped som passerade i backen eller i byn.

Tinto de verano och manchego ost i trädgårdens eftermiddagssol

Tinto de Verano i eftermiddagssolen

Senare på eftermiddagen hällde vi upp stora glas med is som fylldes med Tinto de Verano. Oslagbart gott i en skön eftermiddagssol. Hela dagen var väldigt behaglig, men det är något speciellt med värmen från eftermiddagssolen. Eller kvällssolen kanske man tom ska säga. För här nere tror man ofta tiden är eftermiddag när den redan blivit tidig kväll.
Lasse bar ut lite Manchego ost, oliver, chips och nötter. Till det serverades spansk cava. Här satt vi och läste, småpratade, drack bubbel och hade det oförskämt bra. Musiken från grannens hus var så pass bra musikval att vi inte brydde oss om att köra någon egen denna kväll. Istället för att åka iväg kollade vi vad vi kunde få ihop inifrån huset.

Casares sett från Manilva

Grillkväll i Monte Viñas

Vi tände på grillen och gjorde ett aluminiumpaket med tärnad potatis, tomatskivor, ost och kryddor som sakta tillagades på grillen. Till det hade vi serrano skinka och champinjoner. Trots vår mycket lugna och behagliga dag hade dagen och kvällen gått väldigt snabbt. Vi åt vår lättare middag först vid midnatt denna dag. Det var stjärnklart och extremt lugnt. Inte ett blad rörde sig. Ljusens lågor fladdrade knappt.

Stjärnklar natt i Manilva

Vi avslutade middagen med varsin chokladmousse innan det blev hög tid att gå in för att inte vända fullkomligt på våra dygn här i Spanien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *