Heminredning och drinkar i La Duquesa

Dagen började med disigt väder, och vi tog en lugn förmiddag i huset. Lasse satt och läste och Anki mätte och la upp ett par nya gardiner till dörren som vetter ut mot trädgården. Gardiner bleks och slits snabbt med den starka solen och därför behöver de bytas ut då och då. Dessutom är det roligt att man med så enkla medel förnya inredningen.

Anki fixar med nya gardiner i huset

Dagen börjar hemma i Monte Viñas

Det steg rök över bergen i riktning mot motorvägen och snart började helikoptrar flyga i skyttetrafik med vatten från havet för att släcka vad som antagligen var en skogsbrand. Det är inte helt ovanligt på sommaren när det är mycket torrt i naturen.

Helikoptrar fraktar vatten från havet för att släcka brand i Manilva

Vi hängde en stund i trädgården också under parasollet. Diset som ofta infinner sig just på förmiddagen försvann och det hade blivit en klar, fin och solig dag. Lagom till eftermiddagssolen, med nya gardiner uppsatta, åkte vi ner till Puerto de la Duquesa.

Sangria på Dolphins i Puerto de la Duquesa

Puerto de la Duquesa

Vi satte oss på favoritstället där vi fick det bästa av den sköna eftermiddagssolen. Med en kall öl i handen beställde vi även in varma mackor, bocadillo och en tallrik pommes att dela på. Klassiskt till den kalla ölen och det här stället.

Lunch i Puerto de la Duquesa

Solen var varm och skön och vi hade inga måsten. Vi satt kvar en stund och kollade på folk som passerade och övrigt aktivitet i hamnen, medan vi sippade på sangria.

Sangria på Dolphins i Puerto de la Duquesa

Dolphin café har ett utomordentligt läge och sköna stolar, perfekta för eftermiddagar. Ofta tänker man bara ta ett glas här, men det är lätt att sitta kvar betydligt längre än vad man från början tänkt sig. Värmen var het även om solen la sig.

Puerto de la Duquesa

Vi gjorde slag i saken och reste oss och lämnade den sköna platsen i solen. Vi gick inom en supermercado och köpte med oss lite vatten. I närheten av La Duquesa hade vi sett skyltar om ett ställe med möbler och passade på att besöka detta. Här fanns främst utomhusmöbler och trädgårdsmöbler samt växter. Vi strosade igenom utomhusdelen så väl som delen under tak och kollade in vad de hade att erbjuda.

Då vi ändå var inriktade på hem och inredning passade vi på att besöka en av de större Gavira butikerna i området. Här finns möbler för hela hemmet så väl som inredningsatteraljer. Även om man inte är ute efter något speciellt är det kul att gå igenom alla avdelningar och kolla stilar och utbud. Vi tog en stund vid utbudet av gardiner men hittade inget denna gång.

Kvällsljus över Manilva

Kväll i Monte Viñas

Hemma i Monte Vinas intog vi trädgården. Vi grillade i trädgården och njöt av den sköna kvällen under den stjärnklara himmeln.

Manilva natt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *