Vår på stranden – i södra Andalusien

Vi vaknade till en strålande dag! Det skulle bli rejält varmt under dagen, samtidigt som vänner meddelade hemifrån om snö och slask.

Närbild på röd blomma i området

Så här på våren går solen upp senare och det tog lite längre tid tills den tog över vår trädgård. När det var dags för frukost intog vi det hörn som solen nått fram till. Vi tog det lugnt i trädgården under tiden som solen tog över.

Monte Viñas

Till Punta Chullera stranden

Vid lunch hoppade vi in i vår hyrbil och körde söderut. Parkeringen vid Punta Chullera var tom och vi undrade hur läget skulle vara på vår favoritstrand.

Punta Chullera

När vi kom över motorvägen via den höga gångbron så såg vi lite fler bilar. Det var en klar dag och bortanför Gibraltarklippan kunde vi skymta Afrikas kust.

Gibraltarklippan sett från Manilva

Inzooming på Gibraltarklippan sett från Punta Chullera, Manilva

Vi följde den smala grusvägen fram till höjden ovanför stranden. Vilken vacker dag och härlig vy som bredde ut sig nedanför oss.

Punta Chullera Strand

När vi kom ner såg vi att Sal Y Sol, strandrestaurangen inte var öppen ännu. När vi var nere i Maj för några år sedan hade de just öppnat så det var kanske några veckor kvar tills de drog igång.

Stranden vid Punta Chullera

Det var ganska få andra besökare och vi behövde knappast trängas på stranden. Vi la ut handdukarna och la oss ner för att njuta av värmen. Enligt väderleksappen var det 28 grader i skuggan och det saknades verkligen ingen värme denna dag. Vattnet vid denna strand är oerhört klart och rent, tack vare att det är småsten istället för sand på botten. Vi brukar tycka vattnet är kallt även på sommaren, men nu var det isande kallt. Det hindrade dock inte några spanjorer att ta ett, minst sagt, svalkande dopp.

En San Miguel på stranden vid Punta Chullera

Som tur var hade vi med oss en kylvätska med dryck, det behövdes i värmen och eftersom inte serveringen var öppen hade vi nog inte kunnat stanna så värst länge annars. Vi läste, gick en sväng längst stranden och slappade i största allmänhet.

Stenstrand, Punta Chullera

Tidig middag på Chiringuito Almijara

När vi körde tillbaka såg vi att hela byggnaden för Chirenguita Floria var helt borta. Lite besvikna var vi att det inte gått att rädda, det var lite speciellt och mysigt på ett eget vis. Vi snirklade oss nu ner på en liten väg strax efter Puerto de la Duquesa tills vi kom fram till en parkering intill strandpromenaden.

Strandvy från uteserveringen till Chiringuito Almijara

Det var dags att prova en Chiringuito som vi inte provat tidigare. Det var hög aktivitet när vi kom in med många gäster. Vi kollade så de säkert serverade mat fortfarande, vilket de gjorde och servitrisen sa vi kunde välja vilket bord vi ville. Valet föll på ett utmed stranden i hörnet av restaurangen.

Vy från uteserveringen till Chiringuito Almijara

Anki beställde in en mycket god sangria och Lars en stor öl. Till förrätt tog vi en sallad på lök och grillad röd paprika. Anki tog en entrecote med pepparsås och Lars en Dorado fisk, båda rätterna mycket goda.

Vi satt kvar en stund och njöt av värmen och blickade ut över stranden. Men till sist fick vi betala och bege oss.

Chiringuito Almijara i Sabinillas

Anki utanför Chiringuito Almijara i Sabinillas

På väg hem körde vi inom Mercadona och handlade lite mer dricka och äta. Det mest spännande var en maskin för att få pressad apelsinjuice. Det luktade till och med så där gott när man satte på korken.

Färskpressad juice finns tillgänglig att köpa på Mercadona i Sabinillas

Tillbaka i huset i Monte Viñas satte vi oss i trädgården och läste under tiden de sista solstrålarna försvann bakom husen. Vi gick in och gjorde oss bekväma i soffan, det blev en lugn hemmakväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *