Vi vaknar i Sverige och somnar i Spanien

Efter en lugn skön morgon och efter frukost gav Lasse sig iväg för några sista teknikinköp i form av kamerabatteri. Sedan var det dags att stänga igen våra resväskor och ringa taxi. Denna gång skulle vi flyga från Landvetter som är en förhållandevis liten flygplats. Den har dock blivit betydligt trevligare de senaste åren, så väl vad gäller säkerhetskontrollen som butiksdelarna.

Vi närmar oss landning i Malaga

Vi landar i Andalusien

För första gången gick vi på SAS direktflight till Malaga från Göteborg. Det var en smidig resa och snart landade vi i ett varmt Andalusien. Det är något speciellt när man stiger av planet i länder kring Medelhavet på sommaren; det ligger i luften och det är både värme och doft, kanske att även den torra luften som bidrar till denna speciella känsla. När man möter den, så får man en härlig energi. För vår del vet vi här att vi nu är nära vårt härliga paradis med fina städer och stränder, samt en tid med total avkoppling.

Våra väskor dök upp direkt på bandet och en kort promenad senare hälsade vi på den trevliga killen från Brunos biluthyrning. Det finns ett stort utbud av firmor som hyr ut bilar, och vi har genom åren provat flera av dem, men Bruno har ett eget koncept som vi gillar skarpt, all inclusive! Det vill säga inte massa tillägg och avgifter som dyker upp som en överraskning när man skall hämta ut bilen. Och de är utomordentligt trevliga och bra att ha att göra med! Rekommenderas varmt!

Det blev en kort körsträcka innan vi körde av för att tanka bilen. Lustigt nog hejade vi på en av de andra resenärerna från vår flight som tydligen också behövde tanka sin bil. Söderut från Malaga finns flera alternativa vägar men den absolut bästa och snabbaste är en betalväg, det är denna vi väljer när vi kör en längre sträcka. Det blir sammanlagt tre vägtullar innan vi är framme i mysiga Manilva. Manilva är en liten och gammal by men det byggs och uppdateras ändå en hel del, vilket vi märkte när vi rullade igenom byn.

Vår fina vy över Manilva, sett från vårt hus

Framme i Monte Viñas

På en kulle ligger den fina urbanisationen Monte Viñas där vi spenderat många fina semestrar under åren, och nu skulle det bli ytterligare några härliga veckor här. När vi låste upp dörren till vårt hus var det oerhört skönt att sätta ner väskorna och vara framme.

Vi begav oss snart ner till Sabinillas, fem minuters avstånd med bil, och efter vi hittat en parkering passade vi på att gå runt en sväng.

Kväll i Sabinillas

Middag på La Casita i Sabinillas

Kvällen var nu mörk, men vinden varm och skön. Det var gott om folk som passade på att ta en kvällspromenad längs med den fina strandpromenaden. Det finns gott om trevliga serveringar, och vårt val för kvällen blev La Casita i norra änden av centrum.

Middag på restaurang i Sabinillas

Personalen var välkomnande och sa att vi kunde välja vilket bord vi önskade själva. Var sitt glas Tinto de Verano serverades strax samt lite bröd och appetizers. Valet denna kväll blev grillspett, ett på fläskkött och ett på biffkött. Det satt mycket gott och vi njöt av den varma kvällen.

Middag på restaurang i Sabinillas
Servitören erbjöd oss att titta på menyn på efterrätter, men vi var mycket mätta och belåtna. Vi hade fått några första sköna kvällstimmar i Manilva.

Stilla natt i Sabinillas

Det var en kort resa tillbaka till Monte Vinas och vår semester kunde knappast börjat bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *