Inspiration to exploration

La Cañada shoppingcenter i Marbella

Shopping i Marbella och kväll i Puerto de La Duquesa

Springan mellan gardinerna tydde på att det var molnigt, en ovanlig vy när man vaknar i Manilva.

Disig morgon i Manilva

Moln över Manilva

Regnet som startade när vi körde hem igår kväll hade fortsatt under natten och det var ganska blött ute på stengången utanför vårt hus. Vi var glada att vi köpt så vi hade frukost hemma denna morgon och gick ner till nedervåningen där vi förberedde och åt frukost.

Morgondimma över bergen vid Caseres

Det stora berget intill Monte Vinas låg bokstavligt talat inbäddat i ett moln. Temperaturen utanför var skön, men det duggade fortfarande och vi bestämde oss för att åka till La Cañada shoppingcenter och passa på att shoppa lite under tiden regnet och molnen fick dra förbi.

Vi gjorde oss klara, hoppade i vår hyrbil och körde ut ur Monte Vinas och Manilva. Vid betalstationen betalade vi vägtull för att få köra norrut på motorvägen mot Marbella. Kustvägen är trevlig men tar mer tid. Något bekvämt kanske, men vi väljer allt som oftast betalvägen när vi drar iväg.

Shopping på La Cañada i Marbella

Det tog ungefär en halvtimma innan vi svängde av vägen. Tyvärr något för sent eftersom det inte är skyltat så tydligt och vi upptäckte det lilla tornet med namnet La Cañada precis när vi passerade avfarten, men det tog oss inte många minuter att ta nästa avfart och köra tillbaka.

Den stora parkeringen var ganska full och bilar snurrade runt och letade plats, men vi hittade en plats direkt.

La Cañada shoppingcenter i Marbella

Vi gick in i shoppingcentret och gjorde först ett kort besök på Habitat, en trevlig möbel- och inredningsbutik som finns runt i Europa. De har mycket trevligt, som kändes aktuellt både för vårt hem i Spanien så väl som hemma, men denna dag blev det enbart några färre inköp till Spanien huset i form av en löpare och 4 tabletter.

Det är mycket fokus på kläder och efter besök i några butiker hade Anki med sig både en scarfs så väl som några klänningar och toppar. Inne i en av butikerna fastnade Anki ganska länge i en provhytt med diverse platt. På vägen ut skojade Lasse med en trevlig tjej i personalen och frågade om vi provat alla plagg ännu. Hon sa att så var inte fallet och att vi var välkomna tillbaka efter lunch för att kolla in mer.

Några butiker senare blev det mer fokus på Lasses garderob, på Hilfiger blev det ett par jeans även om det kunde blivit någon pikéttröja eller två också. På Massimo Dutti hittade vi båda ytterligare plagg. Tiden hade gått snabbt och det var hög tid för lunch.

La Cañada shoppingcenter i Marbella

Vi gick till den lilla foodcourten i mitten av byggnaden. På ett fik beställde Lasse en Bocadillo de Manchego och Anki en Tostada de Tomate y Queso samt varsin Café Solo.

Anki lunchar på fik på La Cañada i Marbella

Vi var nöjda med shoppingen för denna dag och gick till bilen.

Anki har shoppat på La Cañada i Marbella

Molnen hade skingrats och det var nu blå himmel och skön värme ute. Med bagaget nästan fullt med shoppingpåsar, eller tja åtminstone några stycken, åkte vi tillbaka till Manilva.

Utsikt över Manilva och ner till medelhavet från Monte Viñas

Varm eftermiddag i Monte Viñas

Eftersom solen nu var varm gick vi direkt ut i trädgården, gled vi ner i varsin stol i solen med ett glas Rosé i handen som vi drack medan vi läste lite.

Blommor i trädgården i Monte Viñas

Det blev en stund då vi kunde slappa och koppla av i den sköna eftermiddagen.

Blå himmel över Monte Viñas, Manilva

Lasse passade på att slå en signal till sin mamma som fyllde år denna dag.

Eftermiddagen började bli kväll och vi undrade hur det var med vår vän Agustin som jobbar i Monte Viñas men som vi hittills inte sett röken av. När vi skulle ge oss ut för att kolla om vi kunde hitta honom så hann vi inte mer än öppna dörren, vilket sammanträffande! Där stod han och blev väldigt överraskad över att se oss här vid denna årstiden.

Ovanför poolområdet i Monte Viñas, Manilva

Han hade varit sjukskriven, men jobbade nu åter som vanligt. Däremot hade det varit helgdagar och vi hade inte lyckats springa på varandra dessa få dagar vi varit på plats. Allt var nu bra med honom och vi var glada att vi fått tillfälle att snacka med honom.

Solen går ner vid bergen ovanför Monte Viñas, Manilva

Kväll i Sabinillas

Solens sista strålar försvann i fjärran och vi gjorde oss klara och körde iväg för att äta något gott. Nere i Sabinillas hittade vi parkering direkt i centrum, vilket kändes en aning ovanligt. Tidigare hade vi spanat in Ramos Restaurant men vi blev tveksamma när det visade sig vara helt tomt på gäster. Vi gick ut på strandpromenaden och blev åter förvånade, då det knappt var något liv alls. Flera restauranger hade inte öppet och de som var öppna hade ganska få gäster.

Kväll vid Sabinillas strandpromenad, Manilva

Efter många års besök i Juni, Juli och Augusti kom det som en överraskning att det var så här lugnt i Maj månad. Vi gick upp till torget uppe i närheten av rondellen och genomfarten genom staden men det var ovanligt lugnt även här, med undantag av visst barliv. Det var ju trots allt fredag, men kanske sparade Spanjorerna sig till de kommande månaderna?

Kväll vid kyrkan Sabinillas, Manilva

Vi återvände till bilen och körde vidare. Första stoppet var El Castillo och en restaurang nere i hamnen som visserligen hade gäster, men menyn hade få rätter som inte var fisk eller skaldjur och de återstående var inget vi var sugna på. Eftersom Anki inte äter något från havet så behöver det finnas något annat gott.

Bland de alternativ i närheten kändes Puerto de La Duquesa det bästa alternativet. Knappt hade vi åkt ut på vägen från El Castillo förrän vi svängde av igen och ner till parkeringen intill hamnen.

Middag i Puerto de la Duquesa på Restaurante Cenachero

Här kändes det också lugnare än på sommaren, men fanns trots allt en del besökare. Vi gick direkt upp på övre delen och kollade på Macues som vi besökt förr om åren och ätit väldigt god spansk mat där. Ett stenkast därifrån ligger Restaurante Cenachero som också har mycket spansk mat, och denna kväll kändes detta stället mest rätt för oss.

Restaurante Cenachero, Puerto de la Duquesa

Det var inte så kallt ute, men vi valde att sätta oss inomhus. Sitter man ute, men börjar tycka det känns kallt blir det ett litet större projekt att flytta in. Kvällarna i Spanien i Maj är lite svalare än vad man kanske kan vänta sig med tanke på hur varma och sköna dagarna är, men det varierar förstås en hel del beroende på om det blåser eller är vindstilla.

Interiör Restaurante Cenachero, Puerto de la Duquesa

Menyn hade flera goda alternativ och Lasses val föll på Sole Menuriér (sjötunga) medan Anki valde fläskfilé. Vi fick in varsitt glas rödvin och köket bjöd på en liten appetizer bestående av en inbakad räka med vitlöksås.

Appetizer Restaurante Cenachero, Puerto de la Duquesa

När maträtterna kom in var de rikligt tilltagna, vi skulle inte gå härifrån hungriga. Det fanns ett stort sällskap vid ett av borden inne och ute satt det gäster vid flera bord, men som vanligt försvann de en efter en under vår middag; vi brukar bli sist kvar.

Sjötunga på Restaurante Cenachero, Puerto de la Duquesa

När de erbjöd Flan de la Casa till efterrätt kunde Anki inte tacka nej trots hon var mätt och Lasse valde att pröva ett ugnsbakat äpple.

Flan på Restaurante Cenachero, Puerto de la Duquesa

När vi skulle betala fick vi frågan om de kunde få bjuda på ett litet glas och servitrisen räknade upp ett flertal olika alternativ de erbjöd. Anki valde Bailys och Lasse en brandy. Även om vi inte kände något större behov är det en trevlig gest som inte är helt ovanlig på restaurangerna i trakten.

Kväll vid Puerto de la Duquesa

När vi lämnade restaurangen var det hög stämning på de få barer som lockat gäster, det var allsång och skrål. Vi gick en kort promenad i området innan vi tackade för oss och begav oss hemåt.

Kväll vid Puerto de la Duquesa, Manilva

Relaterade Sidor

Marbella - en trevlig stad vid Costa Del sol

Marbella

Marbella är en berömd turistort sedan 70-talet men ändå lyckas behålla mycket av det genuina spanska. Ett besök i Marbella är inte komplett utan en promenad inne i gamla stan som delvis ringas in av ruiner från en gammal stadsmur från tiden då morerna styrde södra spanien. Mitt inne i gamla stan ligger fina apelsin torget som kantas av serveringar i gamla byggnader.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar