Inspiration to exploration

Solnedgång från molnen i ett Norwegian plan mot Spanien

Från Malmö till Malaga

Först i bil, sedan tåg, följt av en flygresa för att till sist åter använda oss av bil... vägen är lång när vi tar oss från västkusten till Manilva i södra Andalucien för lite sol och värme.

På eftermiddagen satte sig Lasse i bilen och körde från trängselskatten i Göteborg söderut. I Malmö blev det ett kort stopp i centrum för att plocka upp Anki. Hon fortsatte jobba i ett telefonmöte medan vi åkte till hennes föräldrar för att lämna bilen.

En taxi hämtade oss en stund innan sex på kvällen och körde oss till Hyllie station. Egentligen var han ganska sugen på att köra oss hela vägen och argumenterade för det. Men tåget funkar smidigt och en stund senare var vi på Kastrup. På terminal 2 checkade vi själva in vår flight med Norwegian. Tyvärr fanns inga platser ihop, men väl framför/bakom varandra.

Eftersom Lasses solglasögon var på lagning och Ankis blivit glömda hemma så gick vi igenom security och direkt till den lilla avdelningen med solglasögon i taxfree butiken. Lasse köpte ett par Carrerra som kunde kompletera hans Armani, medan Anki hittade ett par fina Dior.

Flygresa Köpenhamn till Malaga

Vi begav oss till gaten som förstås var längst bort men vi kom fram lagom till boarding. Planet var ganska fullt men vi hade tur och platsen bredvid Ankis var tom när vi lyfte. När piloten tog släckte symbolen för säkerhetsbälten kunde Lasse ta plats intill Anki. Solen började sjunka över Scandinavien när vi lyfte ovan molnen.

Solnedgång från molnen i ett Norwegian plan mot Spanien

Det hade blivit hög tid att prova det trådlösa nätverket som de gjort mycket reklam för. Förväntningarna kanske inte var skyhöga, men vi blev ändå något besvikna. Många sidor kunde inte laddas alls eller tog en evighet, vissa sidor som vi gissar många går in på gick lite mer OK, men på det hela taget så är det inte så bra som man skulle önska ännu, även om det är kul när det funkar.

Anki testar Limewave på 10 000 meters höjd i ett Norwegian flygplan

Vi slappade och vilade en stund under tiden planet passerade stora delar av Europa. Det var helt mörkt när piloten påbörjade inflygningen mot Malaga, dock såg många ljus från marken. Strax innan midnatt tog vi mark och kunde lämna planet.

Våra väskor dök snabbt upp på bagagebandet och vi gick ner en våning för att hämta hyrbilen på Record. Det var dock några före oss i kö. En sak som man ibland funderar på är varför man skall fylla i sin hemadress, när man redan gjort det när man beställde bilen online. Borde inte de redan ha en sådan uppgift? En annan sak som är lite märklig är att man trots man gjort ett val med självriskreducering vid bokningen, åter får frågan hos hyrbilsfirman. Borde de inte veta att man redan gjort ett val?

Bilresa Malaga till Monte Viñas i Manilva

Snart kunde vi rulla ut från flygplatsen i vår hyrbil och sätta sikte söderut. Skyltarna till Algerciras, intill Gibraltar, var de som visade oss vägen. Här finns både betalvägar och gratisvägar, men de nya och snabbare vägarna är förstås de man betalar för. Det är smidigt för oss, men man kan fundera över systemet där många spanjorer väljer andra vägar då det i längden blir mycket pengar.

Tre betalstationer senare rullade vi in i ett nattsvart Manilva vid två på natten. Vi rullade nerför backen till Monte Vinas, parkerade och gick in. Nu började vi känna av det långa dygnet och det var kortaste vägen till sängen som gällde. Resten fick vänta till nästa dag.

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar