Inspiration to exploration

Puerto de La Duquesa, Spanien

Härlig vårdag med sommarvärme i Manilva

Det var vår men redan infann sig sommarvärme i Manilva i södra Andalusien och vi njöt i Monte Viñas. På Dolphin Bar i Puerto de La Duquesa hittade vi perfekt plats att spendera några timmar med ett glas.

Det var en helt underbar morgon när vi vaknade och tittade ut.

Utsikt från fönstret i Monte Vinas, Manilva

Vi kröp ur sängen och ner till första vångingen av huset. Denna morgon tog vi vår frukost ute under tiden som den spanska solen värmde skönt. Lite kaffe, smörgås och juice gav oss en bra start på dagen.

Casares vy från Monte Vinas

Underbara slappa timmar i solen, Monte Viñas

Vi hade lite olika funderingar på vad vi skulle hitta på under dagen, men med så skön start på dagen som såg ut att bli varm och skön insåg vi att vi ville stanna i omgivningarna och njuta så mycket som möjligt. Dagen var perfekt på så många sätt, varmare än tidigare, klarblå himmel och knappt någon vind alls. Det vore synd att sätta sig i bilen någon längre stund och även om vi funderade på att ta en powerwalk, så var det något som fick vänta till senare.

Citronträd i Monte Vinas, Manilva

Nere vid poolen var det i stort sett lika skönt som vilken sommardag som helst. Skillnaden med en dag i juli var att vi nu var helt ensamma. Vi bredde ut badlakan och la oss ner i gräset med böcker och tidningar. Det var så skönt att Lasse somnade en stund till, snacka om avkoppling i skön miljö.

Under parasoll vid poolen Monte Vinas, Manilva

Då och då hördes någon röst från någon som passerade. Då och då hörde vi Augustin sjunga under tiden han arbetade eller passerade pool området vilket är lite självklart och har lika hög trivselfaktor som fågelkvittret omkring en när man ligger här vid poolen.

Poolen Monte Vinas, Manilva

En lilltå i vattnet sa oss att temperaturen inte var så långt från den på sommaren, men likväl kändes det lite för svalt för att hoppa i.

Gångväg i Monte Vinas, Manilva

Hela området grönskar i denna månad och även om Monte Viñas är välskött och vattnas året runt vilket gör att även en torr sommarperiod har vackra blommor, fanns det något andra blommor än vi är vana att se som blomstrade för fullt.

Hus utmed poolen Monte Vinas, Manilva

Klockan närmade sig halv tre och vi började bolla olika alternativ för dagens ”Spanien lunch”. Ganska snart kom vi fram till att Puerto de La Duquesa skulle få ett besök av oss. Vi bytte från badkläder och hoppade in i bilen.

En bekväm stol i perfekt plats solen med goda drycker som svalkar

Denna söndag var det mer tryck på parkeringsplatserna än när vi varit här två gånger tidigare på denna resa. Men efter vi snurrat runt några få varv så fann vi en bil på väg ut och kunde parkera.

Dolphin Bar i La Duquesa

I ena hörnet ligger Bar Dolphin som placerat bord och sköna stolar perfekt för solen vid denna tid och utsikt över den fina lilla småbåtshamnen. Vi slog oss ned och beställde en öl och varsin toast till lunch. De första klunkarna på en kall San Miguel en het dag är svårslaget.

Anki njuter av en San Miguel på Dolphin i La Duquesa

Den kalla San Miguel ölen var helt ljuvlig i värmen och gick ner nästan lika fort som toasten. Innan vi riktigt analyserat läget ytterligare hade vi beställt in ett glas kallt vitt vin.

Puerto de La Duquesa, Spanien

Det här är en sån där plats där allt annat bli mindre viktigt och alla planer får vänta till senare, man njuter av att befinna sig i nuet och har inte behov av annat.

På Dolphin Bar i Puerto de La Duquesa, Spanien

Under tiden vi satt här hade stället fått fler gäster och nu var nästan alla stolar på uteserveringen upptagna. Då och då kom någon försäljare förbi, en erbjöd klänningar, en annan erbjöd solglasögon och handväskor och en ville sälja DVD-filmer. Just DVD filmer känns lite förlegat så här 2013 och vi skojade om att nämna Netflix för dem, men man vill förstås inte missunna någon sitt leverbröd. Att många engelsmän samlas i denna lilla hamn gör så klart att även dessa säljare lockas hit, men även om det är lite mer turistigt än omgivningen i Manilva är Puerto de la Duquesa en trevlig hamn att ta en drink i den sköna eftermiddagssolen.

Småbåtshamnen i Puerto de La Duquesa, Spanien

Solen låg solen fortfarande fint, och stället har en förmåga att få oss att stanna kvar. Servitrisen bytte ut den befintliga meny med lunchalternativ till en drinkmenyn. I denna fanns bland annat Sangria på cava, vilket i och för sig lät lockande men vanlig Sangira är aldrig fel. Det var kanske lite galet, men vi beställde in en liten karaff.

Sangria på Dolphin i La Duquesa

Gäster kom och gick, men vi satt kvar. Vi hade smörjt in oss med solkräm tidigare som vi hoppades fanns kvar, annars skulle vi nog bli lite brända. När vi till sist tackade för oss och betalade så gick vi en kort promenad runt hamnen. I vattnet simmade fiskar runt båtarna.

Puerto de La Duquesa entre, Spanien

Eftersom eftermiddagen börjat bli kväll funderade vi på att köpa med oss lite mat för att slippa ge oss ut några timmar senare.

Fontän i Puerto de La Duquesa

Pizza till middag i den sköna kvällsolen i Monte Viñas

Vi stannade till vid en Pizzeria i Duquesa och beställde med oss en medium Quatro Formaggi med bl a Manchego; den spanska getosten som är så god.

Anki väntar på Pizza i Puerto de La Duquesa

När vi passerade bodegan i ytterkanten av Manilva by där vi dagen innan sätt en häst vid bodegan, kunde vi åter se en häst, men idag var den fäst vid en vagn. Hemma i huset gick vi ut i trädgården och dukade fram. Pizzan tillsammans med rödvin var fina grejor en spansk vårkväll i solen.

Quatro Formaggio Pizza i trädgården, Monte Viñas

Anki hade lite jobbsaker hon behövde lösa och vi gick ner till poolområdet för det trådlösa nätverket. När solen låg lågt flyttade vi oss från gräset vid poolen till den vita parkbänken ovanför poolområdet. Snart kunde vi se solen försvinna vid horisonten bakom kullarna med vindturbiner.

Solnedgång över omgivningarna från Monte Viñas kulle

Vi gick in, tände lite starinljus och satte på lite spansk radio under tiden vi varvade ner efter en underbar dag.

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar