Puerto de la Duquesa och Monte Viñas

Gryning över Manilva

Vi kunde kvällen innan ana att det skulle bli disigt då himmeln inte var fullt så stjärnklar som vanligt. Temperaturen var det dock inget fel på. Diset och den kvava luften som fortfarande stod ganska stilla gjorde oss extra trötta vi slumrade till några gånger och även denna förmiddag blev senare uppstigning än planerat. Med hårt arbete in i det sista, och allt annat som skulle hinnas med innan vi lämnade Sverige, i kombination med värme och att få lov att bara vara gör att vi de första dagarna låter oss vara så här.

Det är skönt att ligga kvar och känna solens strålar som når in mellan gardinerna och det öppna fönstret värma upp ena delen av benet. Att höra några barn springa förbi. Fåglar som kvittrar. Och sen områdets trädgårdsmästare vattna och klippa gräs. Området är vaket, men ändå så lugnt. Och lyxen att ta del av det men ändå kunna blunda och koppla av är obetalbar. Idag tog vi frukost hemma. Diset över oss gjorde att vi inte kände någon brådska till något och värmen gjorde oss ännu mer slöa.

Manilva

Det var först senare på dagen vi tog oss ut. Gavira möbelvaruhus hade stängt för siestan vilket gjorde att vi började med att köra till La Duquesa. Vi parkerade och såg att chiringuiton Cubanga hade genomgått en stor förändring. Chirinquiton som tidigare låg längre ner på stranden hade flyttats upp närmre strandpromenaden. De hade fortfarande kvar en strandbit med solstolar, men stället kändes betydligt mer inbyggt och fixat. Kul att se, och absolut ett ställe att besöka längre fram för att kolla in om menyn också har fått en uppdatering.

Puerto de la Duquesa

Vi tog en promenad i hamnområdet där det mesta var sig likt. Som vanligt är det alltid någon restaurang som bytt ägare och inriktning, men det var inte något uppseendeväckande för oss. Vi slog oss ner på Dolphin vid ett bord som gav sol på benen men skugga för resten av kroppen. Varsin kall öl och en varm macka satt fint denna eftermiddag. Något av en klassiker för oss på Dolphin.

San Miguel på Dolphin bar i La Duquesa

Vi beställde in en portion pommes att dela på och Anki tog ett glas vitt. Värmen gjorde sitt till och som vanligt var det lätt att bli sittande i de sköna mjuka fåtöljerna även denna eftermiddag.

Puerto de la Duquesa

Till slut tackade vi dock för oss och begav oss till Gavira möbelvaruhus som vi planerat svänga förbi när vi tidigare begav oss ut. De hade nu åter öppet efter siestan. Det är alltid kul att spana in spanska möbelvaruhus. Utbudet är stort och det finns en hel del spännande möbler även om det också självklart finns en hel del man inte alls lockas av. Det spanska utbudet av möbler är mer spännande än det typiskt vita skandinaviska. Det passar nog oss egentligen bättre och det är roligt att kolla in vad som både hade funkat hemma i Sverige som här i Spanien.

Möbelaffärer i Sabinillas

Vi åkte vidare mot Sabinillas för att beta av ytterligare några möbelbutiker. Vädret klarnade upp något under eftermiddagen även som det fortfarande var något disigt. Vi gick inom Mercadona och handlade lite förnödenheter innan vi åkte hem.

Mercadona i Sabinillas

Klockan hade hunnit bli över åtta. Vi slog oss ner i trädgården och tog lite kava och tilltugg.

Citronträd, Monte viñas, Manilva

Grillen kördes igång och en fin bädd var på plats en stund senare. Denna kväll grillade vi majskolvar och paprikor. Till det hade vi sallad och bröd. Glöden på kolbädden var fortfarande fin och vi la på två bananer som blev vår efterrätt tillsammans med vaniljglass.

Majs och paprika på grillen

Det var en lugn och stilla kväll. Lågorna från ljusen rörde sig sakta. Även om vi började med maten tidigare ikväll var klockan som vanligt över midnatt när vi ätit klart. Det är lätt att vända på dygnet men vi gick snart in för att hinna få lite välbehövlig skönhetssömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *