Playa de la Rada i Estepona

Successivt blir vi starkare på morgonen, men de syrefattiga nätterna utan någon vind alls har gjort att det varit tuffare att komma upp. Men vi har förstås ingen tid att passa. Denna dag inledde vi i trädgården till huset i Monte Viñas.

Citronträd, Manilva

Efter lunch tog vi och packade ihop strandbagen och hoppade in i bilen. I Estepona, en kort bilfärd nordöst, tog vi och passade på att kolla lite möbelbutiker innan de stängde för siestan och det blev även en vända till stora Carrefour.

Estepona

Vi körde därefter in till rondellen där Avenida España möter Avenida Juan Carlos 1 och letade upp en parkering.

Chiringuito Paco, Estepona

På Chiringuito de Paco var det högt tryck och de flesta bord var upptagna. Men när vi stod utanför frågade Lasse och då fick vi ett bord för två ute under ett parasoll.

Manchego ost på Chiringuito Paco i Estepona

Vi inledde med varsitt glas Tinto de Verano under tiden vi valde på menyn. Denna dag blev det en Musslor med Pommes och en Kycklingspett, till förrätt delade vi på en portion Machego ost.

Lunch på Chiringuito Paco i Estepona

Personalen sprang fram och tillbaka vid borden för att hinna med så mycket som någonsin möjlig och serva alla gäster.

Strandpromenaden i Estepona

Vi gick ut på strandpromenaden Paseo Marítimo Pedro Manrique men tog direkt ut på stranden, Playa de la Rada som den heter just här. Vattnet gick högt upp idag och vågorna slog in ovanligt mycket över stranden så vi tog plats med viss avstånd.

Stranden i Estepona

Vattnet var kallt men svalkade skönt. Vi spenderade några timmar med att läsa och slappa i solen innan vi till slut gav upp vid tidig kväll.

Kvällsvy över Chiringuito Paco och stranden i Estepona

Innan vi åkte hem gick vi in på apoteket – det har varit så otroligt varma dagar och vi vet det är svårt att dricka tillräckligt och då är resorb utmärkt alternativ. Tyvärr går de åt snabbare än vi räknat med och gick in och hörde oss för om spansk variant.

Vi åkte hem till huset i Monte Viñas och tog plats i trädgården. Det var en härlig kväll och vi tog ett glas och njöt. När det började bli dags att åka och äta kände vi båda att det skulle räcka med något litet enkelt varpå vi gjorde en improviserad tapas kväll med lite ost, oliver, brödstickor och annat små plock.

Snacks och vin i trädgården i Monte Viñas

Till detta blev det rödvin och kvällen gick snabbt. Från byn hördes musik och vi listade ut att det pågick någon mode event där. Klockan var halv två någon gång när vi tvingade oss att ge upp och få lite sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *