Paella serverat på Restaurang Aguilar i Estepona

Monte Viñas och Estepona

Vi acklimatiserar oss i lugna Monte Viñas, njuter av kvällslivet med en god middag i Estepona, och avslutar kvällen något otippat med live musik mitt i vår lilla spanska by.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vi vaknade nog till båda några gånger på morgonen men somnade lika snabbt om. Vetskapen om att semestern precis hade börjat och att vi hade tre härliga veckor framför oss gjorde att vi inte kände någon stress att ta oss upp.

Anki i köket

Frukosten satt fint och kaffet gjorde gott. Anki passade på att tvätta ur köksskåpen och diska innan vi tog en liten runda ner till poolen och området.
Åter i huset gick vi upp en sväng på taket och beundrade de vackra vyerna.

Vy över Manilva

Åter på markplan öppnade vi dörren till trädgården. Grannens katt hade legat och sovit gott i skuggan och såg lite yrvaken ut när vi kom ut. Han hoppade över muren när vi tog ut madrasserna och la oss en stund i solen med våra böcker.
Vädret var perfekt; varmt och skönt med svalkande brisar.

Anki kopplar av med en bok

Radion stod på Canal Sur, Fiesta radio och den spanska musiken strömmade ur högtalarna. Total avkoppling!

En stund senare tog vi lite fika med kall coca-cola, muffins och choklad kex under parasollet i trädgården. Här satt vi sedan en bra stund. Fåglarna kvittrade, bin surrade omkring bland några av blommorna i trädgården. Då och då hördes barn som lekte i poolen en bit ifrån. Och ibland hördes jamandet av någon katt ifrån grannen.

Vår blommande trädgård

Vi la en termometer på bordet under parasollen som strax visade på 32 sköna grader vid 16.30 tiden. En San Miguel satt fint i eftermiddagssolen i trädgården.

En stund senare sprang vi på Agustin, områdets trädgårdsmästare, i gången till vårt hus. Han blev glad över att se oss och hälsade oss välkomna till Monte Viñas.
Vi pratade en stund och hälsade på hans hund som vi gladde oss att se fortfarande var med honom. När vi en stund senare passerade poolen låg hunden i skuggan vid ett träd och då vet man alltid att hans matte är i närheten.

Närbild på blomma i vår trädgård

En laddare till kameran hade slutat fungera och vi bestämde oss för att låta det avgöra vart vi skulle tillbringa kvällen. Det kändes mest sannolikt att vi skulle hitta en Nikon laddare i Estepona. Vi körde in till stan och testade först elektronikavdelningen på Carrefour utan resultat. Då körde vi in till stan och parkerade bilen.

Calle Real, Estepona

Vi gick upp längst Calle Real och såg att flera nya affärer öppnat i denna del av gatan vilket var väldigt roligt att se. En del nya barer hade också tillkommit här.

Vi strosade uppåt och tog ett varv runt Plaza de las Flores, även kallat apelsintorget. Om några timmar skulle detta torg vara fyllt av folk, men än så länge fanns flera bord tomma.
Vi fortsatte strosa runt och såg en butik med inriktning på foto. Vi gick in och fick hjälp att hitta en laddare till kameran. Det blev en multiladdare som fungerar till flera olika typer av batterier, vilket kan vara bra att ha framöver.

Gata fylld av tapas restauranger, Estepona

Vi fortsatte uppåt Calle Real och passerade den delen av gatan som främst består av pubar och barer. Nere vid det lilla torget vände vi och tog gatan med huvudinriktning på tapas barer tillbaka. Även här hade gatan förlängts med ett gäng nya serveringar och restauranger.

Lasse på Aguilar Restaurang, Estepona

Tillbaka på Calle Real satte vi oss på uteserveringen till restaurang Aguilar. Det var en riktigt skön kväll och vi beställde in varsitt glas vitt vin.

Aguilar Restaurang, Estepona

Det är inte ofta restauranger erbjuder paella för enbart en person, men här gör de, och därmed passade Lasse på att beställa in just paella. Anki valde en fläskfilé rätt.

Paella, Aguilar Restaurang, Estepona

Vi kände igen några av personerna i personalen från tidigare år, men även en del nya fanns. Alla dock lika trevliga och bemötte oss alltid med ett leende.
Denna kväll hade restaurangen även en man som spelade tvärflöjt.

Aguilar Restaurang, Estepona

Istället för att ta efterrätt här promenerade vi tillbaka till Plaza de las Flores där vi gick in på den populära glassbaren i ena hörnet av torget. Här beställde vi två bägare med jordgubb- och mango sorbet och pistage och rom russin glass.

Anki vid Plaza de las Flores, Estepona

Glassarna njöt vi av utanför glassbaren vid den lilla trappan upp mot torget vars serveringar nu var fyllda av människor.

Plaza de las Flores, Estepona

Mätta och belåtna kände vi oss mycket nöjda för dagen och begav oss tillbaka hemåt. I backen till vårt område hörde vi dock livemusik och bestämde oss för att ta en runda i byn för att se vad det var. Om några dagar är det Santa Ana vilket är stort firande av byns helgon, och eventuellt hade de smygstartat firandet. Mycket riktigt, när vi kom upp till byn var den stora scenen uppbyggd och ett fyra man band spelade. Framför scenen stod plaststolar uppradade där folk i alla åldrar satt och sjöng och klappade händer. Det visade sig vara något kulturevenemang.

Live musik i Manilva

Bandet var bra och vi stannade och lyssnade. Många låtar var välkända för spanjorerna som sjöng med, och ibland blandade de in några toner från globalt välkända låtar. De avslutade med en mix av Macarena där de ville få ännu fler att sjunga med i refrängen.

Bandet avslutade och tackade för sig. När vi gick längsmed gatan satt folk fortfarande på uteserveringarna.

Monte Viñas, Manilva

Vi promenerade hemåt och gick inom området och ner mot den fint upplysta poolen innan vi låste upp dörren till vårt hus.

Monte Viñas, Manilva

Vi kollade en stund på tv:n som ständigt rapporterade om dagens stora nyhet om terror attentatet i Oslo. Samma bilder visades om och om igen, och spanjorer som befann sig i Oslo vid detta tillfälle intervjuades per telefon.

Något senare än vi kanske tänkt oss släckte vi ljusen och gick upp och la oss.

Relaterade Sidor

Aguilar Restaurant längs Calle Real, Estepona

Bar Aguilar, Estepona

På gågatan genom centrala Estepona, Calle Real, ligger den lilla mysiga Bar Aguilar mellan Calle Terraza och Plaza Ortiz. Aguilar är en av våra favoriter med sin trevliga personal, bord längs med gatan och goda och prisvärda rätter.

Läs mer och se bilder »
Paco Chiringuito i Estepona

Chiringuito Paco, Estepona

Vid den stora rondellen i centrum återfinns inte bara en fantastisk strand, Playa de la Rada, utan även en mycket trevlig strandrestaurang i typisk spansk stil i mörkt trä. Man erbjuder platser både under tak och ute med utsikt över stranden och havet.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar