Monte Viñas, Manilva

Avkoppling i sköna Monte Viñas

Semestern hade precis bara börjat och vi njöt av att stanna i Monte Viñas och njuta av lugnet och den sköna dagen. Frånsett ett besök på Mercadona i Sabinillas lämnade vi inte området, och kvällen tillbringades med grillning i trädgården.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Disigt Manilva

När vi vaknade låg det ett dis över Manilva och Sabinillas. Samtidigt som vi åt frukost såg vi dock solens strålar komma in över trädgården. Och när vi gick ut en sväng i området trängde solens strålar igenom molnen och verkade skjuta iväg diset. Det skulle komma att bli åter en strålande dag i Manilva.

Monte Viñas Manilva

Vi gick upp för att se om Michael var på plats för att se om vi kunde få tillgång till något trådlöst nätverk. Han verkade dock inte vara hemma. Vi tog backen och passade på att stanna till några gånger och njuta av de vackra vyerna över Manilva och medelhavet.

Anki i Monte Viñas Manilva

Vi gick igenom området, förbi det lilla plazat och ut mot trapporna som leder ner till poolen. Området var sig likt. Många blommor var i full blom och ramade in området med de 101 vita husen fantastiskt vackert.

Monte Viñas, Manilva

Vid poolen var det fullt liv och vi såg Augustin sitta där. Vi gick dit och fram till bänken i skuggan där han satt och kopplade av. Han flyttade undan sidan saker så vi kunde sätta oss. Vi satt och pratade en stund med honom och några spanjorskor som gjorde oss sällskap.

Monte Viñas, Manilva

Vi gick hemom och bytte om till badkläder och återvände till poolen där vi la oss en stund med våra böcker.
Efter en stund blev vi dock fika sugna och återvände till trädgården. Här fixade vi lite kaffe och fika som vi njöt av i skuggan av parasollet. Inte ett moln fanns kvar på himmeln.

Monte Viñas, Manilva

Vi förflyttade oss med våra böcker till solstolarna och njöt av en stund i solen. Idag kunde ingenting stressa oss. Vi njöt av total avkoppling i solen med underhållning av radion inifrån.
Vid 18-tiden visade termometern 37 grader i skuggan. Kan ev låta mycket men den sköna brisen gjorde vädret fantastiskt behagligt.

Lasse korkade upp en flaska Cava och vi skålade i den goda spanska drycken. Det gick några timmar under parasollen i trädgården.

Monte Viñas, Manilva

Ifrån taket kunde vi se solen börja förbereda sig på att gå ner, men värmde fortfarande gott över oss.

Vi njöt så mycket av att vara i huset och trädgården att vi bestämde oss för att äta middag hemma ikväll. Men då behövde vi handla.
På Mercadona i Sabinillas köpte vi kycklingfiléer och tillbehör för att kunna ha en mysig grillkväll hemma.
Hemma i huset återgick vi till vårt avkopplade läge.

Vi satte oss under parasollen med våra böcker, en skål med snacks och varsitt glas cava. Vädret var fantastiskt skönt. Knappt någon vindpust och stilla behagligt 30 gradig varm luft. Kvällssolen nådde fortfarande vår trädgård.

Anki förbereder grillning i Monte Viñas, Manilva

En stund senare körde vi igång grillen som tog fin fyr. Anki förberedde en sallad med mango och vattenmelon. Vattenmelonen kunde vi inte motstå att smaka av när vi skar upp den och den var himmelskt god.
Lasse hällde upp gott spanskt rödvin i våra glas under tiden kycklingen låg på grillen Solen hade gått ner och termometern var nu runt 25 grader. Vi tände några ljus som höll sig brinnande ganska länge, men när vindpustarna tog i något blev det en kamp att hålla dem brinnande. Ett värmeljus höll dock hela kvällen.
Lampan på vår vägg gav dock ett behagligt sken under vår middag.

Hemmakväll i Monte Viñas, Manilva

Himmeln var stjärnklar och natten tyst. Det var vi och chicadorna som lät, och det svaga ljudet från vår radio inifrån.

Vi la på några bananer på grillen och lagom till skalen svartnat helt tog vi fram ett paket vaniljglass från frysen. Enkel men fantastisk dessert när man grillar.

Då och då kom fläktar av den väldoftande jasminbusken i trädgården. Få saker är så avkopplande som att sitta i vår trädgård en skön kväll som denna. Det var svårt att slita sig men än så länge har vi flera kvällar kvar med möjligheten att njuta i trädgården.

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar