Sydney Harbour

Video Sydney

[videosidor]

Sydney hamn med Operahuset och Harbor bridge från en färja till Manly


För att verkligen se hur vackert Sydney är behöver man ta sig ut i med båt i Port Jackson. Den här videon bjuder på en resa från Sydney till Manly och tillbaka.
Läs reseskildring och se foton »

Sydney Monorail


Den upphöjda tågbanan som går i en loop i centrala Sydney ger en fin vy av staden. Den har varit en del av stadsbilden i centrala staden men går sista turen 30 juni 2013.
Läs reseskildring och se foton »

Manly Beach


Näst Bondi kanske Manly är en av de mest kända stränderna i Sydney området. Denna trevliga förort når man enkelt med en färja från Circular Quay i centrala Sydney.
Läs reseskildring och se foton »

Rocks Market, Sydney


I Sydneys äldsta delar bland gamla tegelhus hålls en marknad varje helg. Här finns hantverk, kläder, souvenirer och allt annat man kan vänta sig i en sådan här utomhusmarknad.
Läs reseskildring och se foton »

QVB, Queen Victoria Building, Sydney


QVB är en gammal tegelbyggnad mitt i Sydney som är fylld med små butiker och serveringar. Dessutom återfinns två gamla historiska klockor och ett hemligt brev från engelska drottningen som inte får öppnas förrän om 100 år.
Läs reseskildring och se foton »

Mer från Sydney

Fullmåne över Sydney Operahus

Sydney Operahus

Sydney Operahus är en av världens mest kända byggnader och Sydneys stolthet. Operahuset är täckt av över en miljon vita kakelplattor från Höganäs. Sydney operahus finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 2007.

Läs mer »
Luna Park, Sydney

Nöjesliv i Sydney

Luna Park Sydney Vid nordvästra brofästet till Harbour Bridge ligger den trevliga nöjesparken Luna Park. 1 Olympic Drive Milsons Point Sydney NSW 2061, Australia +61

Läs mer »
Sydney harbour

Restauranger i Sydney

Darling Harbour Stort utbud av restauranger. » www.darlingharbour.com Pasello restaurant, Darling Harbour Trevlig restaurang med god mat och utsikt över hamnen och Sydneys skyskrapor. »

Läs mer »
Sydney tower

Shopping i Sydney

Queen Victoria Building » www.qvb.com.au Westfield Bondi Junction Bondi Junction ligger 6 kilometer öster om Sydney business district. Här finns ett bland Australiens största shoppingcentra

Läs mer »
Royal Botanic Garden, Sydney

Sightseeing i Sydney

The Rocks Market Varje lördag & söndag. www.rocksvillage.com Circular Quay Området runt den lilla hamnen inloppet från Opera huset och runt till andra sidan längs

Läs mer »

Sydney reseskildringar

Australia runt 2008, Lasse fotograferar The Olgas aka Kata Tjuta

Australien runt

En rundresa med stopp i Perth på västkusten, Ayers Rock i det röda hjärtat, den tropiska staden Cairns, Port Douglas, Whitsundays och förstås Sydney