Rickshaw in Mumbai, India

Sightseeing i Mumbai

Gateway of India

Den mest typiska platsen för Mumbai ligger vid Apollo Bunder. Det sägs att har man inte sett denna triumfbåge har man inte varit i Mumbai. Valvet i mitten av byggnaden är 26 meter högt på hösta stället.

Flora Fountain (Hutatma Chowk)

I hjärtat av Mumbai City ligger denna vackra fontän som byggdes 1869. Den ligger mitt i hjärtat av centrala Mumbai och knyter samman fem olika gator.

Babu Amichand Panalal Adishwarji Jain Temple

Mumbai har flera Jain tempel. Ett som är ansett som det mest vackra i hela stan är Babu Amichand Panalal Adishwarji Jain Temple. Jain anhängare har en mycket stark tro på reinkarnation och gör inte en fluga förnär. En del bär till och med masker för att inte råka få in några små insekter eller flugfän i munnen av misstag.

Adress: Ridge Rd., Walkeshwar (Malabar Hill).

Mani Bhavan Gandhi Sangrahalaya

Adress: 19 Laburnum Road, Gamdevi, Mumbai – 400 007 Indien
Telefon: +91 22 2380 5864
Fax: +91 20 2380 6239
Email: info@gandhi-manibhavan.org
» www.gandhi-manibhavan.org

Elephanta Caves

Något utanför Mumbai, cirka 10 kilometer ifrån Gateway of Indi,a ligger Elephanta Caves. Färjor avgår från Gateway of India.

Mer från Mumbai

Rickshaw in Mumbai, India

Shopping i Mumbai

Det finns gott om shopping i Mumbai, västerländska affärer blandas med inhemska. Fler och fler shoppingkomplex öppnas, varav många erbjuder mer än bara butiker. Colaba

Läs mer »
Rickshaw in Mumbai, India

Hotell i Mumbai

Best Western The Emerald Ett helt ok hotell i mellanklass. Passar perfekt för någon natts övernattning innan man reser vidare till eller från Mumbai. Frukost

Läs mer »
Rickshaw in Mumbai, India

Mumbai

Mumbai, tidigare känd som Bombay, ligger på Indiens nordväst kust och är den näst mest befolkade staden i världen med cirka 14 miljoner invånare. Här ligger bland annat Indian Gate, Bollywood och Gandhis bostad.

Läs mer »

Mumbai reseskildringar

Reseskildring Gyllene Triangeln i Indien

Norra Indiens Gyllene triangel

En färgstark resa till Delhis, Mumbai och Jaipurs sevärdheter och gränder samt till vackra Taj Mahal och till Keoladeo Ghana National Park för att se vilda djur