Venice beach och Santa Monica

När vi vaknade på Stars Inn i Century City bestämde vi oss för att stanna i Los Angeles denna dag. Vi hoppade in vår hyrbil och svängde ut på Santa Monica Boulevard för att köra ner till Venice Beach.

Windward Avenue i Venice Beach

Utmed det lilla centrumet där Pacific Avenue möter Windward Avenue i Venice Beach stod en skylt gällande parkering för 7 dollar, men vi svängde in på en av tvärgatorna och lyckades omgående hitta en gratis parkering. Vi promenerade tillbaka till Cafe Collage och beställde in Bagel och kaffe. Vi slog oss ner vid fönstret och kollade på folk och trafiken utanför under tiden vi laddade med frukosten.

Cafe Collage i Venice Beach

Vi gick via Windward upp till Ocean Front Walkway, den trevliga promenaden utmed stranden. Det fanns både stort utbud i marknadsstånden utmed promenaden, men även en del butiker. Mycket är av billig kvalité och turistigt, men det finns några butiker som också säljer kläder med lite mer stil. Det var en fin dag och mycket besökare som liksom oss strosade omkring för att kolla på folk.

Det fanns även massor av olika artister som gjorde allt ifrån sandskulpturer till jonglera med motorsågar samt de tyiska trubadurerna och målarna. Anki hittade fyra stearinljus som var fina i ett marknadsstånd och vi köpte dem för 10 dollar.

När vi trampade ut på stranden, var vi tvugna att se oss för när vi trampade över en smal motionsslinga där många cyklade förbi eller åkte rollerblades. När vi kom ut på stranden kunde vi blickade upp och ned längs kusten och få en fin överblick av omgivningarna.

Livräddarna höll till i de typiska små husen som de har i Kalifornien och utanför stod deras bil med en surfingbräda på taket.

Vi återgick till strandpromenaden och passerade kända Muscle Beach, där Arnold Schwarzenegger blev upptäckt, som antagligen blivit än mer trendigt. Muskelbyggarna här såg mer ut att vilja bli upptäckta för film eller tv, än besatta av sin träning. Anki handlade ett linne i en butik längs gatan. Vi var nöjda för dagen och gick och hämtade bilen. När vi passerade parkeringen vi sett tidigare på dagen såg vi nu att parkeringen blivit dyrare. Vi körde söderöver mot Marina Del Ray och vidare mot Manhattan Beach men vände snart norrut igen. När vi passerade Venice såg vi att man nu sänkt priset på den bekväma parkeringen igen. Nu fortsatte vi vidare norrut mot Santa Monica.

Taxi vid infarten till Santa Monica Piren

Vi hittade en parkering i Santa Monica centrum och gick sedan upp och ned längs 3rd Street promenade, Santa Monicas shoppinggata. Vi åt sen lunch på Burger King och gick sedan ut på den kända piren i Santa Monica. Det fanns en hel del människor som var på väg ner till piren, som var full av besökare så här tidig kväll.

Vägen ner till Santa Monica Pier

När vi gått vägen ner till piren låg ett antal byggnader längs ena sidan. Vi kollade vad det fanns i dem och bland annat innehöll en byggnad en fin gammal karuseller, främst avsedd för barn men det fanns även vuxna som åkte.

Inne i en byggnad på piren låg en gammal fin karusell

I Pacific Park, en nöjespark med åkattraktioner, finn bland annat ett paris hjulet som ofta förekommit i filmer från Hollywood. När vi passerade längs

Pariserhjul vid Pacific Park nöjespark på Santa Monica Piren

Solen hade börjat sjunka och vågorna från stilla havet slog in mot Piren och Santa Monica strand.

Utsikt från Santa Monica Pier över kusten söderut längs Stilla Havet

När vi lämnade piren gick vi tillbaka längs 3rd Street promenade besökte vi bland annat coola butiken Urban Outfitters. Solnedgången färgade himmeln samtidigt som lamporna tändes i träden längs gatan.

Kväll längs 3rd Street Promenade i Santa Monica

Vi åkte tillbaka till hotellet i Century City och slog på TV där Oscars galan nyligen hade satt igång. Eftersom de hölls på Kodak Theatre bara en kort bit från var vi befann oss var det lite extra kul att följa den. När galan var över körde vi till Pizza Hut och beställde en Pizza to-go. Under tiden den blev tillagade åkte vi till Savon och köpte några öl. Vi åkte tillbaka till hotellet och åt pizza, drack öl och kollade på eftersnack showen som de körde efter Oscars galan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *