Anki äter lunch på Nadi Bay Resort Hotel, Fiji

Från Fiji till Samoa

Vi spenderar dagen i Fiji, sätter oss i ett plan och passerar datumgränsen för att landa i Samoa och åter igen få uppleva den 19:e februari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lasse på rummet, Nadi Bay Resort Hotel Fiji

Efter frukost på hotellet checkade vi ut och la in våra väskor i bagage-rummet. Vi stannade dock kvar och låg vid poolen fram till lunch.

Pool på Nadi Bay Resort Hotel, Fiji

Vi gick till hotellets restaurangavdelning och slog oss ner.

Anki äter lunch på Nadi Bay Resort Hotel, Fiji

På hotellets restaurant kunde man hitta läckerheter som kokova-walu och pasta med soltorkade tomater vilket vi beställde. Kokova-Walu är fisk marinerad i kokosnötsmjölk och citronjuice som serveras i en stor snäcka.

KokovaWalu på Nadi Bay Resort Hotel, Fiji
KokovaWalu

Nadi Bay Resort Hotel, Fiji

Walking down Wailoaloa Beach road, Fiji

Vi lämnar hotellet och går mot huvudgatan där vi ska ta bussen in till stan.

Efter lunchen tog vi bussen in till Nadi for att kolla eventuella svar från Samoa hotell på Noveix Internetcafé. Det visade sig att Virgin Cove inte kunde ta emot oss varpå vi mailade hotell Seipepa och hoppades kunna stanna där åtminstone första kvällen.

Det började dra ihop sig for att ta sig till flygplatsen. Vi tog bussen tillbaka till hotellet för att hämta vara väskor. Med väskorna på ryggen gick vi ut till den stora vägen där vi fick tag på en buss som körde oss till flygplatsen.

Lasse på Nadi International Airport , Fiji

Efter incheckningen tog vi fish & chips och en ostmacka på flygplatscaféet då vi inte räknade med någon måltid på det korta flyget.På denna lilla flygplats i det varma klimatet har man placerat gaten till flygplanen utomhus.

Solnedgång vid Nadi International Airport , Fiji

Fijis egna Air Pacific flög oss den korta sträckan som bara tog en och en halv timma. Till var förvåning fick vi en hel måltid under denna flygtid, dock ursäktade de sig for att de inte hann servera det utlovade kaffet.

Under flygningen passerade vi datumgränsen vilket gjorde att vi fick flytta fram klockan en timma samtidigt som vi kom tillbaka till den 18:e februari. Vill man kan man saga att vi flög bakåt i tiden…

Efter vi gatt igenom tullen tog vi ut pengar på ANZ bankomat och blev uppraggade av en shuttlebuss chaufför som ville ta oss in till Apia. Det var kolsvart ute och det var svårt att uppfatta vilken väg vi körde och hur miljön var utanför. En av killarna som hjälpte till i bussen jobbade även for turistbyrån som vi beslutade oss for att besöka dagen efter.

Vi blev avsläppta på Seipepa som vi hade e-mailat tidigare samma dag och som nu hade förberett en sovplats för oss.

I Samoa ar det kotym att ta av sig skorna innan man går in i en fale eller ett hus och i den mörka belysningen gick vi in i ett rum med avskärmade skynken upphängda. Bakom ett låg en person och sov och bakom det andra fanns en dubbelmadrass med moskitonät över tillägnad oss.

Vi var trötta och tacksamma över att få någonstans att sova. Efter vi borstat tänderna gick vi och la oss och somnade snart.


Air Pacific

Flygbolaget som tog oss till Samoa.

» www.airpacific.com

Seipepa

» www.samoa-experience.com/Seipepa.htm

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar