En dag på vackra Lalomanu strand

21 feb 2002, tisdag i Samoa
Vi vaknade av solen som lyste in genom träspringorna i vår beachfale. Utanför hörde vi havet och någon gick med en kvast och sopade sanden något jämnare. Vi rullade upp skynket på falen och satt en stund i öppningen och njöt av utsikte samtidigt som vi vaknade till liv.

Utsikt från Fale över Lalomanu beach, Samoa

Klockan 9 serverades frukost; rostat bröd, ananas, och små bullar som påminde om munkar. Till detta drack vi kaffe. Sedan var det bara att göra det bästa man kan göra så här på en underbar söderhavsö, lägga ut handduken på den vita stranden mellan två palmer och bara njuta.


Vår fale på stranden bara några meter från havet

Förutom två tjejer längre bort var vi helt ensamma på den långa stranden som kantades av kokospalmer och i södra änden pryddes utsikten av en klippö. Det klara grönblåa havet lockade snart och förmiddagen fram till lunch låg vi antingen på stranden eller i vattnet och gjorde just inte så mycket mer. Man kan ha det sämre!!!

Lunchen bestod av en cocosmjölksdrink med banan och nötter samt mackor. På eftermiddagen slappade vi mest i solen och badade en hel del.

Vid sex-tiden åt vi middag som bestod av fisk, potatissallad, glasnudlar med kyckling och gurka. Sedan satte vi oss i öppningen till vår fale och tittade på den vackra solnedgången.

solnedgång

solnedgång
Vi sitter i vår fale på stranden. Bakom oss håller solen på att gå ner.

När mörkret lagt sig gick vi bort till baren och tog ännu en Vailima och skrev lite dagbok.

pub
På den lilla puben spelar två personer biljard. Vi sätter oss och tar en öl.

pub

solnedgång

Dagarna på en paradisö går snabbt och det blev dags att gå och lägga sig och somna till havets brus utanför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *