Kustvägen till San Francisco

Klockan 8 på morgonen ringde telefonen, vårt ”wake up call”. Något trötta släpade vi oss upp ur sängen och packade ihop våra saker för att kunna lämna motellet. Med hela bagaget i bilen körde vi först till Nathans bagel där vi även denna morgon köpte varsin bagel och kaffe. Denna morgon provade vi en jalapeñobagel och kunde inte motstå att även denna morgon ta vår favorit, en bagel med smaken vitlök.

Det var dags att lämna Los Angeles för några dagar och köra upp till San Francisco. Vi hade hört mycket om den vackra kustvägen och beslutade att ta den på vägen dit och körde ut på Santa Monica Boulevard västerut till Santa Monica utmed kusten. Vi svängde norrut på Pacific Coast Highway och passerade Will Rodger Beach, den strand där de spelat in Baywatch och såg många ”lifeguard stationer”.

På vägen ut ur Los Angeles passerade vi Pacific Palisades och när vi nådde Malibu stannade vi till. Från en höjd över stranden fick vi en fin utsikt över kusten och de fina villorna längs stranden.

Vy över villor längs Malibu Beach strand

Vi körde vidare längs Scenic Coastal Highway och svängde så småningom in vid det lilla centrumet till San Buenaventura, mer känt som Ventura. Vid slutet av en gata kom vi fram till stranden, vi ställde bilen och gick ut för att se oss om. Det var tidigt på säsongen och inget riktigt badväder men det var ändå skönt och ett par hade tagit med sig stolar och satt sig på stranden.

Ett par har tagit plats på Ventura Beach strand denna vår dag

Vi gick ut en kort promenad längs stranden för att insupa lite atmosfär. Vinden var ljummen och solen försiktigt varm.

Den vackra strandremsan längs det lilla samhället Ventura

När vi nådde City of Oxnard stannade vi till vid Ralphs och handlade lite färdkost och dricka.

Det finns ett stort antal radiostationer och det tog tid innan man äntligen kunde hitta någon som gav bra och blandad musik efter det att vi gått igenom alla frekvenser ett antal gånger. En station vi fastnade för under denna åktur var ”The Coast” (94,1 FM)

Det började bli dags för lunch och för att snabbt komma vidare stannade vi helt enkelt till vid en Taco Bell och åt lite mexikansk fastfood.

Vi körde vidare norrut mot San Francisco utmed slingriga vägar. Kustvägen utmed stilla havet var vacker men tog betydligt mer tid än väntat och därför blev det kvällsmat på Burger King strax innan San Francisco.

Via highway 101 tog vi oss in till stan söderifrån. På vänster sida av gatan vi körde på hittade vi Ramada hotell som hade annonserat om bra priser med rabattkupong i en broschyr vi hade med oss. De rabatterade rummen var så klart slut men vi blev erbjudna ett dubbelrum för $55. Egentligen skulle följande natt, fredagen kosta $20 mer eftersom det var helg, men vi förhandlade vi oss till att få båda nätterna för samma pris.

Vi packade ut allt från bilen och bar in det till rummet beroende på stöldrisken som enligt receptionisten helt klart fanns. När vi var klara satte vi oss åter i bilen för att ta en sväng på stan.
Färden gick via Market street till Chinatown och vidare ner till Fisherman’s wharf. Det hade blivit sent och mörkt men det kändes kul att ha fått en snabb bild av stan samt en god förberedelse för nästa dag. Vi återvände till hotellet och somnade efter en kort stund framför tv.


Nathans bagel ligger på Westwood boulevard i Los Angeles. En bagel och en kaffe här kostar tillsammans $2.55

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *