Sightseeing, shopping och kändisar

Vi vaknade redo för att för första gången utfoska Los Angeles på egen hand.
Vi satte oss i vår gröna hyrbil och körde ner mot kusten och Santa Monica. På radion hörde vi att det i Los Angeles idag var 57 grader. Dedt blåste en del, speciellt här längst kusten. Vi bestämde oss för att köra vidare förbi Santa Monica upp mot Venice Beach. Här parkerade vi och gick ut till strandpromenaden. Trost att det var ganska blåsigt var det en hel del människor som strosade runt bland marknadsstånden.

En något annorlunda man med elgitarr åkte förbi oss på rullskridskor och fick verkligen folk att vända på huvudet. Han åker omkring så varje dag och har gjort det under minst tjugo år.

Efter att ha gått inom Global Gossip och ringt till våra föräldrar i Sverige gick vi tvärsöver gatan till Cafe Collage. Här tog vi varsen kaffe och bagel med creamcheese.

Åter satte vi oss i bilen och körde nu vidare på Pacific Palisales. Vid ett rödljus kollade vi in ett par som satt i en stor gul sportbil bredvid oss. ”Han påminner lite om Jim Carrey”, sa Anki och så fort hon sagt det fattade vi båda…”Det ÄR Jim Carrey”. Bredvis oss satt alltså Jim Carrey med, vad vi kunde förstå, en relativt ny ung flickvän. De flamsade och skrattade och Jim Carrey såg ut precis som Jim Carrey gör…

Kameran åkte upp men tyvärr efter att vi kört förbi dem. Här fick vi dock ett kort taget i backspegeln 😉

Vidare från Pacific Palisales körde vi in till Hollywood på Sunset Blv där vi stannade och gick in på Tower Records på Sunset Strip. Några skivor handlade vi dock inte denna gång.
Vidare på Sunset körde vi till Ralphs där vi handlade och kollade in ett av de hus Lasse bodde i under sin tid i LA (1989/1990).

Tillbaka till bilen! Nu körde vi förbi The Summit på Franklin och ner på Hollywood Blv. Här körde vi en lång sträcka och svängde sedan ner på Sunset. Efter en stund körde vi tillbaka på Labrea för att köra ner till Melrose där vi parkerade. Nu var det skönt att sträcka på benen och för första gången (i alla fall för Anki) strosa runt bland affärerna i Melrose. Detta blev ett av Ankis favoritområden i LA. Det är en mysig gata och många affärer vilket ledde till en del shopping. 🙂

Det började bli dags att äta och vi fick lämna shoppingen på Melrose för denna gång. På Vine stannade vi vid Marios restaurang där vi åt väldigt god peruansk mat.

Det hade blivit mörkt och vi körde tillbaka till Hollywood. Körde ner på Sunset till Laurel Canyon och körde vidare upp på Mulholland Drive upp på Hollywood Hills. Här finns utsiktsplatser där man får en otrolig utsikt över Norra Los Angeles (Studio City, Universal City, North Hollywood).

North Hollywood från Mulholland Drive

Vi körde en bit till runt berget och stannade vid ännu en utsiktsplats där vi kunde se ut över stora delar av södra Los Angeles bland annat Hollywood och Downlown LA.

Hollywood och Los Angeles från utsiktsplatsen på Mulholland Drive

Timmarna gick snabbt och via Mulholland Drive till Laurel Canyon som fortsätter ner på norra sidan, körde vi västerut på Ventura. Vissa affärer har väldigt långa öppet-tider och vi stannade till på Warners och gick runt en bra stund och kollade in alla böcker. När vi kunde slita oss från Warners körde tillbaka på Ventura, Lauren Canyon, Sunset vidare till Santa Monica för att så småningom ta oss hem till Stars Inn.


Global Gossip har vi stött på många gånger i Australien och Nya Zeeland. I Los Angeles finns nu det första Global Gossip i USA. Internetkostnaden är ganska dyr (jämfört med andra länder vi besökt) men att ringa till Sverige kostade inte så mycket. 25 cent i uppkopplingsavgift och sedan 14 cent per minut. Skatt på cirka 8 cent per dollar tillkommer.


Jim Carrey

Information och fotografier på Jim Carrey.

» imdb.com/…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *