En söderhavsdröm på Samoa

Vi vaknade på morgonen när solen letade sig in igenom moskitonätet och bambuhyddans vägg.

Morgonljuset tränger igenom väggarna på vår strandhydda, Samoa

När vi lyckats gnugga sömnen ur ögonen och de anpassat sig till morgonsolen gick vi upp till matplatsen. Till frukost serverades bröd med stekt ägg, en bit cocosnöt, melon och små pannkakor till vilket vi drack kaffe.

Efter vi ätit upp satt vi kvar en stund och snackade med Marilyn från kanada, närmare bestämt i närheten av Vancouver. Hon berättade att hon bodde i en ”silver bullet” husvagn, de man känner igen från amerikanska filmer och de trailerparks som en del bor i. Vidare berättade hon att hon livnärde sig på att köpa och sälja prylar på ebay och åkte varje vinter på resor som denna.

Palmbladen svajjar över den vackra Manase stranden, Samoa

Vi gick den korta sträckan till våran fale, tog varsitt badlakan och gick sisådär 10 steg ned på stranden och där la vi oss.

Lasse och Anki på Manase beach, Samoa

Efter en stund var det så varmt att vi gick ned i vattnet och strax dök Marylin i också och vi fortsatte pratas vid under tiden vi badade.

Ett dopp i söderhavet, vid Manase på Samoa

Det var den finaste dagen hittills på samoa, klar himmel och endast ett fåtal moln utspridda vid horisonten. Det här var allt vi väntade oss av söderhavet. Vi hoppar i och ur vattnet och njöt maximalt av värmen.

På grund av den otroliga värmen var vi de enda som låg och njöt i värmen. Det var självklart också tack vare att vi var vana vid värmen och solen från vistelsen i Australien.
Samtidigt som vi var här besökte fotografen David Kirkland Samoa på uppdrag av Samoa visitor center. Fotografierna han tog skulle användas till vykort och broschyrer. Han hade varit runt och bland annat besökt Lalomanu. Av en händelse blev vi fotograferade av honom när vi låg på stranden. (Bilden har tidigare funnits på Kirkland photos webbplats men går nu istället att beskåda på sidan 56 i Fiji resors nuvarande katalog.)

En stund senare låg vi i badet och snackade lite foto och vackra öar. Han hade varit runt på ganska många söderhavsöar på fotouppdrag men sa att detta var både den vackraste öarna och just denna stranden var den finast han sett. Ett annat tips han hade var Vanuatu som han också sa var genuint och vackert.

Manase strand, norra Savai'i ön, Samoa

På efter middagen tog vi oss en promenad österut utmed norra kusten på ön, från Tanu och Manase till Saleia.

Väg vid Saleia, norra Savei'i Samoa

Vi hade fått tips av Marylin att det fanns glass här någonstans och på Sandy Beach (Maiava Pusi) hittade vi den lilla byboden.

Far och son bär jobbar, Avao Samoa

Vi gick ytterligare en bit till Avao, där det bland annat fanns en vacker trädgård med en häst som stod och åt, innan vi vände tillbaka till Manase.

Häst står och äter i en trädgård i Avao, Samoa

Bara ett stenkast innan vi kom fram till Tanu gick vi in på Elaines Handy-Mart, en handelsbod där vi köpte lite läsk. Vägen gick längs kusten menen bit in från havet, halvvägs tillbaka tog vi oss ut till vattenbrynet för att se hur kusten såg ut här.

Vågorna slår in mot norra kusten, Samoa

Vi slappade i vår fale, skrev lite dagbok och bläddrade i våra resböcker innan det var dags för middag.

En man paddlar kanot in till Manase strand, norra Savai'i Samoa

Solen försvann ner i horisonten och en stor klar måne lyste upp över det spegelblanka havet. Kan en kväll i söderhavet bli vackrare?

Månljus över Manase beach, Samoa

Vi åt som tidigare uppe vid matplatsen. Efter midagen satt vi kvar, tog en extra öl och snackade med Tommy från Scotland och Peter vi lärt känna.

Dagarna gick snabbt och vi diskuterade om att hyra bil för att köra runt lite för att se oss om på ön.

Vi letade oss så småningom tillbaka till vår fale med hjälp av ficklampan och somnade snart.


Kirklandphotos

» www.kirklandphotos.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *