Till Söderhavet

När vi kom ner till receptionen på morgonen visade det sig att portiern hade bokat flygbuss till nio på kvällen istället för på morgonen. Det skulle dröja över en timma till nästa flygbuss kunde komma vilket skulle göra oss sena till flygplatsen.
Det fanns ett annat alternativ som var en airbus som vi bestämde oss för att ta, men då vi gick över till Sheratons entre såg vi den precis passera oss.

Mycket tid hade gått och vi gick över gatan till YHA hostel som föreslog att vi skulle ta discount-taxi vilket var ett bra och förhållandevis billigt alternativ. Tjugo minuter senare var vi på flygplatsen.

Kön till incheckningen var lång och tog mycket mer tid än vanligt men när vi väl kom fram möttes vi av en mycket trevlig kvinna som hade en svenskättad man.

Vi gick på Air Pacific planet och blev serverade god mat och rödvin under tiden vi såg den nya filme “Serendipity”.

Flyg till Fiji

I välkomsthallen på Nadis flygplats möttes vi av en trio, iklädda blommiga skjortor, som spelade och sjöng söderhavsmusik.

Det fanns en hel del försäljare som ville locka oss till just deras hotell eller deras utflykter men vi gick in på Fiji visitor center och fick assistans i val av boende.

Chauffören till Nadi bay hotel, som vi valt att bo på, kom springandes när han såg att vi höll i deras broschyr och visade oss till bilen.
Innan vi åkte ivag tog vi ut pengar på flygplatsens ANZ-bankomat.

Nadi bay hotel ligger mellan stan och flygplatsen och efter vi checkat in gick vi direkt ner till poolen för att svalka oss. Det var påtagligt högre temperatur och luftfuktighet än på Nya Zeeland!

Efter några timmar tog vi en promenad i riktning in mot staden och trots att det började regna fortsatte vi tills vi kom till ett McDonalds där vi satte oss och åt. Mörkret föll snabbt över Nadi och vi beslutade oss för att gå tillbaka till hotellet.
Under var hemväg lystes himeln upp av blixtar i fjärran och gav promenaden en spännande inramning.

Väl framme var vi ganska trötta och vi somnade efter att ha skrivit dagbok en liten stund.


Nadi Bay Hotel

» www.fijinadibayhotel.com

Tourism Fiji

Fiji turistinformation.

» Tourism Fiji website

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *