Från hippie San Francisco till Oscars i Hollywood

Telefonen ringde 08.30 för att väcka oss. En aning sömndruckna tog vi oss upp och gick ner och åt frukost i hotellets restaurang. Tillbaka på rummet gjorde vi oss klara för dagen och packade ihop våra prylar för att checka ut. Vi slog en signal till arrangören av utflykter till Alcatraz. Tyvärr visade det sig inte bara fullbokat denna dag utan hela helgen så det fanns inte en chans att vi kunde åka ut.

När vi hade checkat ut från hotellet hoppade vi in i bilen och körde upp till Haight Ashbury. Det var lite mulet och regnigt men vi parkerade bilen och gick en sväng upp och ner längs gatan. Det blev besök i lite hippie butiker, musikaffärer och skivaffärer.

Recycled Records at Haight Ashbury in San Francisco

Recycled Records sålde ett ex av Madonnas bok Sex, en bok som gjordes i begränsad upplaga och som inte fanns att köpa i vanliga boklådor. Priset var lite högt, den kostade 125 dollar men när vi lyckades prutade ner den till 90 dollar så köpte vi den. Anki har alltid gillat Madonna och det var ett kul samlarobjekt.

När vi kom tillbaka till bilen körde vi en liten sväng i området och körde sedan ut mot Highway 101 mot Los Angeles. När vi rattade runt bland radiokanaler hittade vi Alice 97.3 som vi lyssnade på så länge vi hade täckning. I Sunnyvale i Silicon Valley stannade vi till och tankade och fortsätte sedan till Gilroy. Vi tog en paus och passade på att äta lunch på Taco Bell. Glass sitter alltid gott och vi köpte en ”Taco glass” till efterrätt. Det var förstås formen, med vaniljglass i ett tacoformat kex, som gav namnet. Från 101 körde vi över på Highway 152 och sedan vidare till 5:an. Det var soligt ute och landskapet var oftast platt och grönt.

Det började skymma när vi körde in i norra ytterdelarna av Los Angeles och snart passerade vi Six Flags Magic Mountain, det stora nöjesfältet. Vidare körde vi igenom San Fernando Valley och ner via North Hollywood och över Coldwater Canyon. Vid åtta på kvällen kunde vi åter checka in på Stars Inn i Universal City på samma hotell som vi bott på innan San Francisco turen.

Eftersom det redan var kväll ställde vi in våra väskor och bytte om för kvällen. Tillbaka i bilen körde vi österut genom west Hollywood och letade upp The Old Spaghetti Factory längs Sunset Boulevard. Vi parkerade bilen utanför och fick vänta på bord en kort stund i den nästan lite kitchiga loungen.

Inne på Old Spaghetti Factory

Efter en kort stund kom en servitris och visade oss till ett bord alldeles bredvid den gamla tågvagnen. Vi sjönk ner i de mjuka fåtöljerna med sina höga ryggstöd. Hela lokalen var inredd i lite kul stil och även om maten var god kanske miljön var den största behållningen.

Inne på Old Spaghetti Factory

Stället är minst sagt speciellt och har en lite historia i sig. På vägen ut träffade vi på en äldre man som varit i showbusiness och som berättade massor av kul kring lokalen. Bland annat hade den huserat CBS när de bara sysslade med radio på 30-talet, varit en TV-studio och en dealership för den klassiska amerikanska bilen Studebaker.

Inne på Old Spaghetti Factory

Inne på Old Spaghetti Factory

På vår hemväg körde vi upp till Hollywood Boulevard där vi parkerade i närheten av Highland. Vi gick upp till gatan utanför Kodak Center (numer Dolby Theatre) och Grauman’s Chinese Theater där gatan nu var avspärrad, men ännu inte trottoarerna. Imorgon skulle världens filmstjärnor trängas längs den röda mattan för att förhoppningsvis få med sig en guldstatyett hem. Oscars galan var förstås ett stort event här i Hollywood och nästa dag skulle man sannolikt inte komma närmare än ett kvarters avstånd.

Men har man chansen så har man och vi klappade på de gigantiska varianterna av Oscars statyetten som stod ute på gatan, och inte nog med det, vi tog några steg på röda mattan. OK, det var på en liten flik bara men lite kul ändå.

Från röda mattan är det här kändisarna kommer gå in till Kodak Theatre (numer Dolby Theatre) där Oscarsgalan 2002 kommer att hållas imorgon.

Det var sent, närmare midnatt, när vi åkte tillbaka till vårt hotellrum i Universal City. Det var inte svårt att somna efter denna långa dag.


The Old Spaghetti Factory – Stängdes 2007

Adress: 5939 Sunset Blvd, 90028 LA
Telefon: 323 469 7149
Fax: 323 469 8327
» www.osf.com

Dolby Theatre (Kodak Theatre)

» Dolby Theatre website

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *