Key Biscayne

Vädret såg fint ut när vi kikade ut mellan de mörka gardinerna till vårt fönster på Dream South Beach hotel. Det var lördag och flera Miami bor skulle säkert passa på att ta sig till stranden både i stan och utanför stan för att njuta av helgens fina väder.

Gata i South Beach, Miami

Med bil från Ocean Drive till Key Biscayne

Vi hämtade bilen i parkeringshuset och stannade till utanför Cafe Bonjour där Anki gick in och beställde kaffe, juice och bagels som vi kunde ta med oss i bilen. Att sitta och äta frukost på mysiga caféer eller diners i USA har sin charm, men att köpa med sig frukost-to-go inför en utflykt i bilen med musik skvalandes ur högtalarna har definitivt hög trivselfaktor.

Anki köper frukost i South Beach, Miami

Vi körde MacArthur Causeways över bron. Som vanligt låg kryssningsfartyg ute vid the main channel längs vägen. Trafiken känns generell ganska tät dessa dagar, och de flesta sträckor har tagit längre tid än vi kan minnas de gjorde senast men det kan vara tillfälligheter.

Vi kör ut från South Beach

Inne i downtown passerade Miamis Metrorail ovanför oss, ett snabb tåg som löper på en upphöjd bana från downtown till Miami International flygplats.

Downtown Miami

Liksom i andra Amerikanska storstäder steg skyskraporna högt upp mot himmeln och de blanka ytorna och glasen speglade dem vackert i varandra.

Skyskrapor i Downtown Miami

Skyskrapor i Downtown Miami

Key Biscayne

Vi svängde av söder om Brickell där Highway 1 möter väg 913. Vid påfarten till Rickenbacker Causeway fick vi betala en vägtull innan vi kunde köra på och på bron över vattnet till Virginia Keys sedan vidare över till Key Biscayne.

På väg till Key Biscayne, Miami

Motionärer promenerade, sprang och cyklade över bron som har specifika cykel och gångbanor för detta. På andra sidan såg vi en man som tränade med ett rep runt bålen som gick och drog ett stort tungt lastbilsdäck efter sig som träning. Vi passerade den första delen av ön.

Den första stranden på Key Biscayne heter Crandon Beach. Den ska vara fin, men vi var lite mer nyfikna på Bill Baggs Cape Florida State Beach som vi hört hade något högre inträde, eftersom den ligger i en nationalpark, men som räknas till en av Miamis populäraset stränder och har även figurerat på listor över de vackraste stränderna i USA.

Bill Baggs Cape Florida State Park på Key Biscayne, Miami

Stranden i Bill Baggs Cape Florida State Park

Vi körde till södra tippen av Key Biscayne där stranden ligger. Förutom stränder finns det här slingor att cykla eller vandringsleder samt vackra platser för picknick om man nu inte väljer att sätta sig på en av de två restaurangerna som finns här. Vi körde till parkering C där vi parkerade bilen. Här ligger den populäraste stranden på Key Biscayne.

På väg till stranden. Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Stigen från parkeringen ut till strandkanten var belagd med en slags trall. Stranden breder ut sig så långs ögat når och man behöver inte trängas. Men många hade ändå lagt sig där stigen tog slut och vi gick vidare söderut. Strax nedanför fyren, Cape Florida Light, vid sanddynorna placerade vi våra handdukar och tog plats i solen.

Härlig strand i Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Det var en underbar dag och det tog inte lång tid innan törsten satte in och Lasse gick bort till the Lighthouse Café och köpte dricka.

Det var trots allt januari och även här är det Floridas vinter så kanske var det därför skuggan från fyren snabbt blev allt längre och flyttade sig över stranden.

Välkänd Fyr i Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Cape Florida Lighthouse är den äldsta byggnaden i hela regionen och sattes i tjänst 1825. Den lockade många besökare denna dag, man får så klart fin utsikt uppifrån, men ett stängsel avgränsar stranden från fyren så man kunde inte gå in via stranden. En del besökare klättrade ändå över piren där stängslet gick ut, men det dök snart upp parkvakter som satte stopp för det.

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Plötsligt såg vi en grupp tvättbjörnar som sökte sig ner från buskagen till stranden en soptunna på stranden. De lyckades putta av locken på tunnan och krypa ner för att plocka upp vad de nu kunde hitta som var ätbart.

Tvättbjörn på stranden i Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

De var ganska söta med sina svarta och vita pälsar, men de är vilda djur och även andra besökare på stranden som var nyfikna höll visst avstånd.

Tvättbjörn på stranden i Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Det började bli sen eftermiddag och vi packade ihop och gick tillbaka. Bland de solstolar som stod vid stigen till parkeringen var det någon som matade fiskmåsar.

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

No Name Harbou i Bill Baggs Cape Florida State Park

När vi lämnade stranden körde vi tillbaka norrut men innan vi lämnade nationalparken körde vi in till No Name Harbour. Vi parkerade vid Boaters Grill Restaurant och gick bort till en av promenadlederna runt det lilla inloppet.

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Om vi förstod rätt skulle man eventuellt kunna se alligator i vattnen, men även om vi spanade en del så såg vi inga. Självklart skymtade vi en del fåglar men inga riktigt exotiska och inga på närmare håll.

Mangrove Wetlands, Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Vi kom så småningom till ledens slut vid västra sidan utmed Cape Florida Channel. Det var en populär hamn för nöjesbåtar och både segelbåtar och motorbåtar både körde in och ut från inloppet vid No Name Harbour.

No Name Harbour - Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Vi vände och gick tillbaka till parkeringen och rullade snart ut ur Bill Baggs Cape Florida State Park. Det hade varit en fantastisk dag och hit kommer vi gärna tillbaka. När vi körde in mot staden fick vi fina vyer av byggnaderna i downtown och stundtals hela Miami skyline.

På väg från Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne, Miami

Vi körde tillbaka genom både bebyggelse och fler parker innan sista bron tog oss tillbaka till Miami downtown. Trafiken där var något lugnare nu, men det kan varit en ren tillfällighet.

Downtown Miami

Vid Port of Miami blev det lite tätare trafik och det var lite mer folk i farten. Det vore kul att se någon konsert här någon gång, men det var inget som lockade oss just denna gång.

Port Miami

När vi nu körde över broarna tillbaka till South Beach låg solen låg över kryssningsfartygen. Det är alltid imponerande att se dessa gigantiska fartyg.

Kryssningsskepp i Miami

Tillbaka i South Beach körde vi till parkeringshuset och ställde bilen för att sedan gå till hotellet och klä om för kvällen. Det var skymning när vi kom ut igen. Som vanligt hade vi inte bestämt var vi skulle äta men gick upp till Lincoln Road för att kolla utbudet. Det finns gott om restauranger men vi är inte så förtjusta i de som blir alltför turistiga eller som har inkastare som är för på.

Kväll på Lincoln Road, South Beach Miami

Middag på Van Dyke Cafe på Lincoln Road

Förra gången vi var här hade vi spenderat sista kvällen på Van Dyke Cafe, som vi verkligen gillat. Det var fortfarande en skön kväll och när vi kom fram till restaurangen såg vi ett trevligt bord ute som passade oss perfekt.

Van Dyke Cafe på Lincoln Road, South Beach Miami

Servitören frågade om vi ville börja med varsin drink och då vi inte var extremt hungriga ännu och deras drinkar lät spännande så passade vi på och tog in varsin.

Drinkar på Van Dyke Cafe på Lincoln Road, South Beach Miami

Vårt bord var en perfekt plats vid bord för två utmed väggen. Här kunde vi insupa atmosfären och kolla på gatulivet vid denna del av Lincoln Road. Vid senaste besöket hade det varit ett live band som underhållit på övervåningen, men denna kväll var det uppehåll i underhållningen.

Middag på Van Dyke Cafe på Lincoln Road, South Beach Miami

Vi fick in vår mat som nu var god och vi blev snabbt mätta. Men vi minns sedan förra gången vi var i Miami att; var det någonstans man skall äta Key Lime Pie så är det här i södra Florida, sagt och gjort beställde vi in en att dela på.

Key Lime Pie på Van Dyke Cafe på Lincoln Road, South Beach Miami

Det var runt midnatt när vi lyfte från Van Dyke och sakta promenerade tillbaka längs Lincoln Road.

Lincoln Road kvällstid, South Beach Miami

Färgstark konst på Romero Britto Gallery i Miami

Utmed Lincoln finns det gott om butiker, men de flesta hade nu stängt. Det hade dock inte gallerierna som också ligger här och vi ramlade in på Romero Britto Gallery för att ta en snabb kik.

Romero Britto Gallery i South Beach, Miami

Men vi började samtal med den mycket trevliga mannen som jobbade på galleriet och snart blev vi bjudna på en privat visning som bara speciellt inbjudna fick uppleva. En riktig VIP behandling, som överraskade men var trevlig.

Inne på Romero Britto Gallery i South Beach, Miami

På ovanvåningen hade konstnären Romero Britto tidigare haft en ateljé dit han bjudit en hel del världskändisar och hållit fester. Brittos konst känner man igen, även om man nu inte skulle känna till konstnären vid namn, med sina skarpa färger avgränsade med svarta linjer och inte sällan målat på moderna föremål.

Romero Britto Gallery i South Beach, Miami

Vi blev kvar här i närmare en timma och trots det var en riktigt trevlig upplevelse så småningom började vi känna att det blivit sent och vi tackade för oss.

Vi promenerade tillbaka längs Washington Avenue och trots det var sent var det mycket folk på gatorna. Längs vägen passerade vi Club Madonna som hade förkommit i nyheterna senaste dagarna på grund att det upptäckts att en minderårig hade strippat på klubben och dessutom mot sin vilja. Den skandalomsusade klubben verkade stängd denna kväll, vi hörde senare att borgmästaren beordrat stängningen i väntan på utredning.

Club Madonna, South Beach, Miami

Tillbaka på Dream South Beach var det ingen tvekan, vi somnade så snart huvudet rörde kudden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *