Old Delhi, India

Sightseeing i Delhi

India Gate

Detta monument byggdes 1931 till minne av de 90 000 indiska soldater som dog i första världskrigen. Soldaternas namn är inristade i väggarna. Platsen är ett populärt ställe att ha picknick på för indier och andra besökare, speciellt under sommarhalvåret. På kvällen blir byggnaden upplyst precis som fontänerna i omgivningarna.

Rickshaw tur i Old Delhi

Att ta en rickshaw tur i Old Delhi är en otrolig upplevelse. Här åker du runt i de gamla stadsdelarna, upplever det indiska livet på nära håll, får se gatulivet vilket kan innebära alltifrån tiggande barn till folk som tvättar sig vid trottoaren till härliga atmosfärer och underbara dofter ifrån gatuköken.

Taj Mahal, Agra

Taj Mahal, denna vackra välkända byggnad som symboliserar kärlek, är ett måste att besöka. Tah Mahal ligger 200 kilometer ifrån Delhi. Transportera dig dit med tåg, antingen Shatabdi eller Taj Express som tar cirka 2 timmar.

Monumentet byggdes av den femte härskande mogulen Shahjahan. Han byggde det till minne av sin älskade hustru. Monumentet som tog 22 år att bygga.
Taj Mahal har öppet varje dag utom fredagar mellan 06.00 och 19.30.

Agra Fort

Två kilometer från Taj Mahal ligger Agra Fort. Detta mäktigt röda fort byggdes av mogulen Akbar 1565. Fortet är mäktigt och väl värt ett besök före eller efter ett besök på Taj Mahal.
Varje kväll året runt förutom augusti månad (monsunperioden) hålls en ljud & ljusshow. Tidpunkten för showerna varierar beroende på årstid. Det hålls en show på engelska och en på hindu varje kväll.

Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri byggdes av mogulen Akbar 1571. Det var huvudstad i mogulriket under 14 års tid. Anledningen att staden sedan fick överges var troligen på grund av vattenbrist.
Vägen till fortets entré är fortrarande i dessa dagar den samma väg som Akbar byggde.

Keoladeo Ghana National Park

120 kilometer från Delhi ligger Keoladeo Ghana National Park som är ett av världens främsta fågelreservat. Här finns över 350 fågelarter. Men det finns även djur som antiloper, hjortar, apor med mera här. Hyr en rickshaw eller egna cyklar och njut av omgivningarna och djurlivet.

Delhi Zoo

Ett zoo mest kända för sina vita tigrar, men även för annat djurliv samt en mängd fåglar.

Adress: National Zoological Park, Mathura Road, New Delhi 110 003, Indien
Telefon: +91 11 2435.8500, +91 11 2435.9825
Fax: +91 11 2435.2408
» nzpnewdelhi.gov.in

Bahai tempel

Bahia tempel, eller lotus templet som det också kallas, är en av indiens mest besökta byggnader.
» www.bahaindia.org

Övriga länkar:

» Google maps, satelitbild

Mer från New Delhi

Old Delhi, India

Shopping i Delhi

Connaught Place Vid Connaught Place som är ett centralt affärsdistrikt i New Delhi hittar man det mesta man kan tänka sig. Palika bazaar är en

Läs mer »
Old Delhi, India

Hotell i Delhi

Hotel Grand Sartaj Ett trestjärnigt hotell i New Delhi. Restaurangen serverar indisk, kinesisk, kontinental och japansk mat. Tv och telefon finns på rummet. Adress: A-3,

Läs mer »
Old Delhi, India

New Delhi

Bästa tid att besöka New Delhi September till mars är den bästa tiden att besöka New Delhi. Ta sig till Delhi Flyg Många internationella flygbolag

Läs mer »

New Delhi reseskildringar

Reseskildring Gyllene Triangeln i Indien

Norra Indiens Gyllene triangel

En färgstark resa till Delhis, Mumbai och Jaipurs sevärdheter och gränder samt till vackra Taj Mahal och till Keoladeo Ghana National Park för att se vilda djur