Milford Sound – Vackert fjordlandskap

Klockan sex ringde väckarklockan och en timme senare satt vi i bilen och påbörjade den två timmar långa resan till Milford Sound. Vi hade tidigare läst att man kunde räkna med dåligt väder då det i snitt kommer 6-7 meter regn varje år. Med den blå himmelen ovanför oss höll vi tummarna för att vi skulle slippa regn.

På väg mot Milford Sound vid tidig gryning

De vackra vyerna hade vi redan runt om oss och i Eglinton Valley stannade vi till för att beundra utsikten.

Vacker morgonvy på väg till Milford Sound

Framme i Milford Village fick vi vänta på att biljettkassan skulle öppna och passade på att äta lite frukost. Ägaren på hotellet i Te Anau Downs hade tipsat oss om Mitre Peak Cruises. När biljettluckan öppnade gick vi in och köpte biljetter till morgon turen med denna båt.

Strax efter tio lämnade vi hamnen och gled ut i det vackra sundet. Båten gled sakta förbi det pampiga Mitre Peak med sina 1692 meter över havet och strax efter detta gled vi över den djupaste delen av sundet, 305 meter djupt.

Färden fortsatte hela vägen ut till Tasman sea där vi rundade St Annes point lighthouse innan vi vände tillbaka genom Dale point.

Vacker natur i Milford Sound

Himlen var blå, havet var lugnt och nerför klipporna rann flera vackra vattenfall. Fjorden är cirka 16 km lång och strax innan hamnen där vi påbörjat vår resa blev vi avsläppta vid Harrison Cove för att besöka undervattensobservatoriet. Via en spiraltrappa gick vi ner tills vi befann oss åtta meter under vattenytan. Genom fönster kunde vi har titta på det marina livet i Milford sound. Havsbotten i detta området ligger pa 23 meters djup.

Mitre Peak i Milford Sound

Tillbaka på land igen gick vi en promenad och tog ytterligare några kort på Mitre Peak och det vackra Milford Sound.

Anki & Lasse, Milford Sound
Foton från utflykten på Milford Sound

Vi satte oss i bilen och frånsett ett kort stopp i Te Anau for att tanka körde vi hela vägen till Queenstown. När vi kom fram upprepade sig det problem vi tidigare kvällar haft att hitta boende. Efter att ha kört runt och besökt en hel del hotell i stan fick vi till slut tag på ett eget dorm på Pinewood Lodge. Vi slängde in väskorna på rummet och körde ner till stan.

Utsikt över Queenstown från Pinewood Lodge

Efter vi hittat parkering gick vi runt en sväng på stan innan vi satte oss på The world restaurang på Shotover Street. När vi var mätta gick vi ner en våning för ett kort besökt på Internet Outpost.

På väg till bilen köpte vi varsin glass på O’Connells shoppingcenter. Tillbaka pa vårt rum spenderade vi lite tid med att fundera över planerna inför morgondagen, innan vi somnade.


Mitre Peak

Företaget vi åkte ut på Milford Sound med.
» www.mitrepeak.com

Milford Deep

Undervatten observatoriet som vi besökte.
» www.milforddeep.co.nz

Internet Outpost på Shotover Street har precis som de tidigare i samma kedja som vi besökt mycket snabb och stabil uppkoppling. Ett extra plus för bra tangentbord. Kanske ett litet minus for att systemet hindrar en från att komma åt övriga program och inställningar, samt att de enbart hade Star Office för ordbehandling.
Februari 2002

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *