På vägarna mot Christchurch

Efter en god natts sömn vaknade vi ovanligt utvilade på Villa Inn. Vi checkade ut och körde ner till stan. På Greymouth bibliotek fick vi gratis låna en dator för ordbehandling. Vi passade på att skriva dagboksinlägg, koda engelska bildsidorna och skriva några e-mail vi skulle skicka senare samma dag.

Strax efter tolv på dagen hoppade vi in i vår Honda och körde först söderut mot Kumara innan vi forsatte österut.

Vy längs Great Alpine Highway, New Zeeland

Vi passerade Arthurs Pass och gjorde ett kort stopp i Springfield. Som vanligt var landskapet fullt av vykortsmotiv men bilar man runt i Nya Zeeland får man räkna in sådant här i tiden.

Arthurs Pass i Nya Zeeland

Sista delen av sträckan mot Christchurch fick vi ta det extra lugnt då det pågick en cykeltävling.
Med tanke pa hur svårt det varit att hitta boende på Nya Zeeland körde vi direkt till Warner och lyckades få deras sista dubbelrum för natten. Eftersom det var lördag och fint väder var det helt annat liv på stan än det var vid vårt förra besök.

Vi gick runt på stan och kollade in affärer och folk i farten. Efter att ha tagit oss en bit mat återvande vi till hotellet där vi passade på att tvätta lite kläder under tiden som vi skrev dagbok och planerade våra kommande dagar.

På kvällen gjorde vi ett nytt besök på vadal.net for att skicka de mail vi tidigare skrivit. Det hade blivit lördagskväll och livet på stan var i full gång. Vi gick en runda och kollade Christchurch uteliv. Någon timme senare återvände vi till Warners.


Dagens körsträcka
Mätarställning denna kväll stod på 21510, vi har alltså kört 265,4 km under denna dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *